Streetdance van Peter Sellars, muzikale robots en een zingend terracottaleger

1 year ago


Text only:

Om de webversie te openen klik hier


Streetdance in regie van Peter Sellars, muzikale robots, stormachtig theater met zwarte humor, een zingend terracottaleger en een festivalbijlage bij Het Parool. 


FLEXN


Reggie (Regg Roc) Gray, Peter Sellars


9 - 10 juni
Stadsschouwburg Amsterdam


Flex is een vorm van streetdance, afkomstig uit Brooklyn, New York, die gebaseerd is op de Jamaicaanse dancehall en bruk up. Flexpionier Reggie (Regg Roc) Gray en regisseur Peter Sellars brengen een voorstelling die uiting geeft aan stijl, soul en pure opwinding. Met spectaculaire flexdanstechnieken worden liefde en gerechtigheid verkend op een soundtrack van reggae, pop en hiphop. bekijk de video
'indringende voorstelling met topregisseur Peter Sellars'
- De Telegraaf
'Wat niet kan worden gezegd, kan wel worden gedanst'
- interview met Peter Sellars in festivalbijlage De Groene Amsterdammer


info & bestellen
 

FESTIVALBIJLAGE HET PAROOL


Zaterdag 27 mei zit bij Het Parool een uitgebreide festivalbijlage. Hoofdredacteur Ronald Ockhuysen hoopt 'dat u op het Holland Festival heerlijk verdwaalt in uw eigen tijdelijke utopie'. Verder een artikel over het minifestival A Night in Indonesia ('Negentig procent gamelanvrij'), interviews met Nkenguégi-regisseur Dieudonné Niangouna ('Ik laat je eerst bijna verdrinken'), Dries Verhoeven over Phobiarama ('De behoefte aan huiver'), Julian Rosefeldt over zijn installatie Manifesto waarin Cate Blanchett dertien personages speelt ('Cate kan heel goed iemand anders zijn') en nog veel meer.


volledig festivalprogramma

VIER ONZE 70E VERJAARDAG MEE


Het Holland Festival bestaat 70 jaar en trakteert op een uitgebreid programma. Wilt u bijdragen aan de toekomst van het festival? Doneer dan nu eenmalig € 70. Alvast hartelijk dank voor uw gift!
Ja, ook ik vind het Holland Festival belangrijk en doneer eenmalig € 70
Artiesten als Arthur & Lucas Jussen, Damon Albarn, Romeo Castellucci, Claron McFadden en Akram Khan hebben hun felicitaties voor het jarige festival op video opgenomen. Bekijk ze hier.


donaties en felicitaties
 

EN MANQUE


Vincent Macaigne, Théâtre de Vidy, Compagnie Friche 22.66


7 - 9 juni
Compagnietheater


Macaignes theater is intens, wreed en liefdevol. Na de grensverleggende voorstelling Requiem 3 (Holland Festival 2012) keert de Franse regisseur nu terug met een even radicale voorstelling over mensen die worstelen met hun eenzaamheid, gevangen in de kloof tussen melancholie en depressie. Stormachtig theater met een ondertoon van zwartgallige humor. bekijk de video
'Over stuurloze hipsters, hun ouders, en de oorlog in Europa (die er aankomt)'
- interview van Het Cultureel Persbureau met Vincent Macaigne 


info & bestellen
 

Octavia. Trepanation


Boris Joechananov, Dmitri Koerljandski, Stanislavsky Electrotheatre


15 - 16 juni
Muziekgebouw aan 't IJ


Een gigantische replica van Lenins hoofd, teksten uit Seneca's toneelstuk Octavia en een zingend terracottaleger: het zijn slechts enkele ingrediënten van Octavia. Trepanation, de opera die de bloederige werking van de revolutie blootlegt. bekijk de video met repetitiebeelden


info & bestellen

SPUI25: OCTAVIA


context bij Octavia. Trepanation


16 juni
Spui25


De makers Koerljandski en Joechananov spreken deze middag over de urgentie van hun opera Octavia. Trepanation. Daarnaast is er een lezing over verbanden tussen het Romeinse Rijk van Seneca en het huidige Rusland, en een uiteenzetting over de relatie tussen poëzie en tirannie. Entree gratis, maar wel graag aanmelden.


info & aanmelden
 

GRATIS FESTIVAL-APP


Download nu gratis de Holland Festival-app, de ideale aanvulling op de website en het gedrukte programma. Zo kunt u een lijst met festivalfavorieten samenstellen en toevoegen aan uw agenda, zich laten adviseren over passende voorstellingen met de keuzehulp en trailers bekijken. Verkrijgbaar voor Apple en Android.


meer informatie

ROBOTS/NON/ROBOTS


Mouse on Mars, Ensemble Musikfabrik, André de Ridder


10 juni
Muziekgebouw aan 't IJ


Het nieuwemuziekcollectief Ensemble Musikfabrik gaat de samenwerking aan met het elektronische muziekduo Mouse on Mars. Samen verkennen ze het niemandsland tussen elektronische dance en hedendaagse muziek. Percussierobots en een lichtinstallatie die reageert op de muziek vervullen daarbij een opvallende rol.


info & bestellen
 
Volg ons via
Afmelden nieuwsbrief
Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here.

Hollandfestival.nl

Categories: City | City | Village Walking | Walking Recreation
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018