Het kabinet heeft besloten een strenge lockdown in te voeren om een eind te maken aan de forse stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Dat roept de vraag op, wat gaat dicht en wat blijft open?
Vastgoedmarkt
Online versie
Strengere lockdown: Wat betekent dit voor de vastgoedsector?
Het kabinet heeft besloten een strenge lockdown in te voeren om een eind te maken aan de forse stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Dat roept de vraag op, wat gaat dicht en wat blijft open?
Lees verder >
Inretail: lockdown desastreus voor detailhandel
Voor de detailhandel in de non-food is een sluiting van niet-essentiële winkels desastreus.
Lees verder >
Totale lockdown: Horeca zet zich schrap voor nog langere sluiting
Waar horecabedrijven nog hoopten op een versoepeling tijdens de feestdagen, moeten ze nu nog langer dicht blijven.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Parkeergarage als mobility hub
Ondanks de vele mobiliteitsontwikkelingen die plaatsvinden, weet niemand precies hoe de mobiliteit van de toekomst eruit gaat zien. Een parkeergarage in de vorm van mobiliteitshub biedt een flexibele en tijdelijke uitkomst op plekken waar mobiliteitsknooppunten liggen.
Waarom een verbod op flex de reguliere woningzoeker niet helpt
Het verbieden van flexhuuur, waar PvdA en GroenLinks op hinten, helpt de reguliere woningzoeker echter eerder van de regen in de drup, blogt Vastgoedmarktredacteur Robert Paling.
Lees verder >
Onderzoek: Rotterdamse huurder vogelvrij bij particuliere woningbelegger
Bijna de helft van de woningen in de Rotterdamse vrije sector wordt tijdelijk verhuurd, zo blijkt uit onderzoek van Vers Beton in samenwerking met Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico.
Lees verder >
Terugblik 2020: wat betekende corona voor huur en het vastgoedrecht?
Nu het einde van 2020 in zicht komt en de nodige procedures zijn gevoerd, vatten juristen Cornélie Arnouts en Justine van Lochem een aantal zaken samen. 
Lees verder >
Panattoni start ontwikkeling distributiecentrum Moerdijk
Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe, start met de ontwikkeling van een modern logistiek distributiecentrum in Moerdijk.
Lees verder >
Ook sociale huur in hippe nieuwe stadswijk Hoofddorp
Hyde Park in Hoofddorp wordt niet alleen een plek voor young professionals, expats en andere starters die hun wooncarrière net buiten Amsterdam willen beginnen. Woningcorporatie Ymere sluit ook aan bij de gebiedsontwikkeling en neemt 120 stuks sociale huurwoningen af.
Lees verder >
Annexum grote supermarktbelegger na overname Jumbo’s
Vastgoedfondsenaanbieder Annexum staat op het punt een nog veel grotere speler te worden in supermarktvastgoed door de overname van 62 winkels van Jumbo.
Lees verder >
Lockdown tot half januari: ‘Groot deel winkels vrijwel zeker dicht’
Het kabinet broedt op de sluiting van niet-essentiële winkels in de strijd tegen het coronavirus, bevestigen ingewijden berichtgeving in diverse media.
Lees verder >
Corona of niet: gemeenten verhogen grondprijzen
Gemeenten verhogen de grondprijzen door de coronacrisis beperkter dan in andere jaren. Met name de grond waar woningen op gebouwd worden stijgt veel minder hard in prijs dan voorheen. 
Lees verder >
DNB: economische impact coronapandemie iets minder heftig
De economische krimp als gevolg van de coronapandemie valt dit jaar minder groot uit dan werd gevreesd. Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van nieuwe ramingen. 
Lees verder >
VASTGOEDMARKTBANEN
Volg Vastgoedmarkt ook via:
LinkedIn Twitter Facebook YouTube
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright