Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

De verkiezingen zijn bijna een maand geleden. In Den Haag draait het intussen om de vraag of we onze grondwet en grondrechten kunnen waarborgen, in plaats van hoe we de problemen van Nederland gaan oplossen. De ruk naar radicaal-rechts geeft links een duidelijke opdracht. Het is belangrijker dan ooit om ons te verenigen, onze democratische rechtsstaat te verdedigen, en een nieuw kabinet aan te sporen sociale en groene keuzes te maken.

We gaan dan ook strijdbaar en met goede moed het nieuwe jaar in. Ruim 1,6 miljoen Nederlanders vertrouwden ons hun stem toe en maakten GroenLinks-PvdA de tweede partij van Nederland. Ook bij de Europese Verkiezingen in 2024 zullen we elkaar versterken: bijna 90% van de stemmende PvdA-leden koos voor één gezamenlijke lijst en programma met GroenLinks. En dit jaar mochten we als PvdA bijna 7000 nieuwe leden verwelkomen. Het laat zien hoe ver je komt als je samenwerkt. En dat kan het hele jaar door. Voor een ander, voor een goed doel, of voor onze partij. Ben je nog niet aangesloten bij onze beweging? Word lid! Of bekijk hier hoe je samen in actie kunt komen.

Ik wens je fijne feestdagen. Neem de tijd voor de mensen om je heen en rust uit. Dan beginnen we het nieuwe jaar met frisse energie en optimisme. 

Graag tot in 2024!

Hartelijke groet, 

Esther-Mirjam Sent
Partijvoorzitter PvdA

PvdA en GroenLinks gaan met een gezamenlijke lijst en één verkiezingsprogramma de Europese Verkiezingen in! De leden van de twee partijen konden in een referendum hierover stemmen. 87,45% procent van de deelnemende GroenLinks-leden stemde voor een gezamenlijke deelname, en 88,8% procent van de PvdA-leden. Lees hier hoe we nu verder gaan richting de verkiezingen.

We hebben na de verkiezingen zeker niet stilgezeten. In de Tweede Kamer blijven we onze democratische rechtsstaat verdedigen. In internationaal verband bewaken we dat Europa koploper op klimaatbeleid blijft. En we blijven druk zetten op het demissionaire kabinet om zich eindelijk in Europees verband in te gaan spannen voor een humanitair staakt-het-vuren in Gaza. 

Sinds de verkiezingsuitslag hebben bijna 4000 nieuwe leden zich bij ons aangesloten! Ben jij een van onze nieuwe leden en benieuwd naar wat je kunt doen binnen onze partij? Denk bijvoorbeeld aan helpen bij je lokale afdeling of meedenken over thema’s die jou aangaan. Bekijk hier wat jij kunt doen.

En verder:

  • Opleidingen in 2024: ben jij op zoek naar een opleiding, training of workshop om jezelf verder te ontwikkelen naar die volgende stap binnen onze partij? Ook in 2024 organiseren we weer een breed aanbod, waaronder een vernieuwd coachprogramma, PvdA Debatteert en meer!
  • Sociale veiligheid: de PvdA werkt hard aan een veilige vereniging voor iedereen. Een vereniging waarin geen plaats is voor onverantwoord gedrag zoals discriminatie, intimidatie of uitsluiting. We hebben onderzoek laten doen naar onze sociale veiligheid en gaan de komende periode aan de slag met de aanbevelingen. Hier lees je meer.
  • Blijf op de hoogte: wil je de komende tijd niets van ons missen? Volg ons dan op X, Threads, Instagram, Facebook, of LinkedIn. En vergeet onze gezamenlijke GroenLinks-PvdA X, Threads, Instagram, TikTok, Facebook en LinkedIn niet!

Agenda

16 dec-7 jan: kandidaatstelling lijsttrekker Europese Verkiezingen
22-29 jan: stemming lijsttrekker Europese Verkiezingen
6-20 feb: stemming kandidatenlijst Europese Verkiezingen
23 feb-11 mrt: indienen amendementen programma Europese Verkiezingen
23 mrt: Amendementendag
28 mrt-9 apr: prestemming amendementen
20 apr: Congres (Omnisport Apeldoorn)
6-9 jun: Europese Verkiezingen!

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de Nieuwsbrieven nieuwsbrief. Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: Klik dan op onderstaande link.

Schrijf je uit voor {{category.name}} e-mails.