Nieuwsbrief mei 2018   Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
mei 2018
StudyShare in de Bibliotheek het Eemhuis
Hoe ga je je voorbereiden op je examen of toetsen als je snel bent afgeleid? Veel studenten zullen dit wel herkennen. De Bibliotheek Eemland biedt dé oplossing: StudyShare.
StudyShare is gebaseerd op de pomodoro-techniek en de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden. Samen met andere studenten studeer je in 3 blokken van 45 minuten met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Onder toezicht van de StudySharebob word je gedwongen, zonder socials of mobiel aan de slag te gaan. Hierdoor raak je in de juiste flow en ben je goed voorbereid op je toetsen of eindexamen! StudyShare is gratis.
Gezocht: StudyshareBOB
Word vrijwilliger en gazelf ook geconcentreerd aan de slag.
We zoeken vrijwilligers die:
  • De minimale leeftijd hebben van 25 jaar (i.v.m. leeftijd studenten)
  • Minimaal één blok van 3 uur (10.00-13.00 uur en/of 13.30-16.30 uur) beschikbaar zijn, liefst 4 weken lang
Meer weten?
Stuur een email naar d.scheper@bibliotheekeemland.nl of kijk op de website.
 
Workshop Boektrailers maken
Alle kinderen die meedoen aan de Kinderjury kunnen nu ook gratis meedoen aan de workshop Boektrailers maken (wel even aanmelden). Een workshop waarin je leert hoe je een filmpje maakt van je favoriete boek zodat ook andere kinderen dit boek gaan lezen.
Kinderen die nog niet meedoen aan de Kinderjury kunnen zich inschrijven in de Bibliotheek.
Cursus Straatfotografie voor volwassenen
Wilt u deze zomer de mooiste vakantiefoto's maken? Volg dan de vierdelige cursus Straatfotografie in de Bibliotheek het Eemhuis. De cursus gaat maandagavond 28 mei van start. De les begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Voor deze cursus heeft u een eigen (spiegelreflex) camera nodig.
 
Boek van de maand-gesprek
Bent u op zoek naar leestips? Dan is het maandelijkse Boek van de maand-gesprek op woensdag van 12.30 tot 13.15 uur iets voor u. Tijdens het Boek van de maand-gesprek vertellen enthousiaste lezers over het boek dat u volgens hen moet lezen. Kom tijdens uw lunchpauze naar de Bibliotheek Baarn of de Bibliotheek het Eemhuis en laat u inspireren.
 
De LuisterBieb
Ontdek de LuisterBieb van de online Bibliotheek. Laat u voorlezen tijdens het schoonmaken of terwijl u lekker in de tuin van de zon ligt te genieten. Met de gratis LuisterBieb kunt u een groot aantal luisterboeken downloaden. En als lid krijgt u toegang tot nog veel meer titels.
 
Aangepaste openingstijden
Rondom de feestdagen zijn de openingstijden aangepast:
  • Donderdag 10 mei Hemelvaartsdag: alle vestigingen gesloten
  • Zondag 20 mei en maandag 21 mei Pinksteren: alle vestigingen gesloten
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe