ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-04-2023
Stunt Special ELF Voetbal: de grootste stunts, surprises en verrassingen in het voetbal

Gestuurde lotingen door potindelingen, ruimer opgezette WK's en EK's en extra bekertoernooien. De FIFA, UEFA en KNVB pakken vele mogelijkheden aan om het verrassingseffect in de voetbalwereld zoveel mogelijk uit te sluiten. Gelukkig is het onmogelijk om alles honderd procent in de hand te houden. De nieuwe editie van ELF Voetbal, omgedoopt tot Stunt Special, is een ode aan de voetbalverrassing. Een extra dik overzicht van de grootste stunts en verrassingen op het gebied van de KNVB Beker, Europa Cup, Champions League en op transfergebied.


lees verder
Ajax, PSV en AZ hopen op mirakel: dit zijn de uitstekende cijfers van Feyenoord tegen RKC

De kans dat Feyenoord dit seizoen kampioen van de Eredivisie wordt, ligt volgens verschillende statistiekenbureaus boven de 95%. De Rotterdammers liggen acht punten voor op Ajax en PSV en zelfs tien op AZ. Er zijn nog zeven speelronden te spelen in de Eredivisie. Komend weekend speelt Feyenoord in eigen huis tegen RKC Waalwijk, op papier een simpele opgave voor de koploper. Toch hopen Ajax, PSV en AZ op een stunt van de Waalwijkers in De Kuip.

lees verder
Gemert-talent T-Shawn Illidge, international Sint Maarten: "Ik hoop nu op Curaçao"

Debuteren voor de nationale ploeg kwam voor hem overeen met een droom. Scoren tijdens zijn eerste optreden voor Sint Maarten maakte die gedachte compleet. T-Shawn Illidge beleefde op 25 maart een onvergetelijke avond. Vier dagen later vierde de aanvaller van VV Gemert opnieuw feest door te promoveren naar de B-divisie van de CONCACAF Nations League. "De hele familie keek via een stream in Nederland mee."

lees verder
Opmerkelijk: In Nederland worden gemiddeld de minste kaarten per wedstrijd uitgedeeld

Een opmerkelijke statistiek werd deze week gepubliceerd door onderzoeksbureau CIES. Er werd wereldwijd naar de uitgedeelde prenten door scheidsrechters in bijna tachtig competities gekeken, Wat blijkt daar nou uit? De Nederlandse scheidsrechters behoren tot de coulantsten ter wereld.

lees verder
PANNA! 74: Kudus on fire, strijder Quilindschy Hartman, Jeremie Frimpong en Daniëlle van de Donk

Hoppa! De nieuwe PANNA! is uit. Ook nummer 74 staat weer vol met leuke verhalen. PANNA!-lezer Luca heeft een interview met Feyenoord-talent Quilindschy Hartman, het prachtige verhaal van Ajax-ster Mohammed Kudus, eSporter Greenhopper streed met Brian Brobbey, Chanté-Mary Dompig vertelt hoe ze bij AC Milan terecht is gekomen en Bundesliga-held Jeremie Frimpong wil graag in Oranje vlammen. En uiteraard weer acht gratis superposters.

lees verder
FC Groningen gaat ten onder in uitwedstrijden

Afgelopen zondag ging het weer mis voor FC Groningen. De uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard werd met 3-1 verloren. De maand februari gaf nog hoop voor de Trots van het Noorden. Tegen FC Twente (1-1) en FC Emmen (1-1) werd een punt gepakt en van Excelsior (3-0) werd zelfs gewonnen. De lastige maand maart met wedstrijden tegen Feyenoord, AZ en sc Heerenveen, bracht het chagrijn weer terug. Geen enkel punt werd gepakt, er werd niet gescoord en maar drie keer kon een schot op doel worden genoteerd. Zeven wedstrijden heeft de ploeg nu nog om zich veilig te spelen. Vier keer thuis en drie keer uit. En als je de statistieken moet geloven, dan kan het alleen in die vier thuiswedstrijden gebeuren.

lees verder
Interview Randy Wolters: "Spelers hier in Noord-Ierland zijn beesten"

Het duurde lang. Randy Wolters wilde graag voetballen voor Larne FC, de Noord-Ierse club wilde de ervaren linksbuiten graag aan de selectie toevoegen en voor de Danske Bank Premiership zou de kleurrijke Leiderdorper een mooi uithangbord zijn. Pas begin maart kwam het visum voor de 32-jarige aanvaller rond. Net op tijd om straks de eerste landstitel van de club mee te kunnen maken. "De club bouwt aan een ambitieus project waar ik graag deel van wil uitmaken."

lees verder
Een blik op de ranglijst: welke ploegen strijden nog ergens om?

Met nog zeven speelronden te gaan, nadert de ontknoping van het seizoen 2022/23. Waar Feyenoord bovenin acht punten los staat en de Schaal voor het oprapen heeft, is elders op de ranglijst nog voldoende actie. Wie degraderen er direct? Wie speelt de play-offs om in de Eredivisie te blijven? Wie gaat de play-offs voor Europees voetbal spelen? Wie wordt er tweede? We blikken vooruit op bepaalde mogelijkheden.

lees verder
Interview Jasper Schendelaar: "Er lag bij PEC Zwolle een duidelijk plan voor mij op tafel"

Bowie was voorbestemd als hulphond. De mini labradoodle, vernoemd naar popicoon David, heeft sinds afgelopen zomer echter Jasper Schendelaar als baasje. De doelman die een geweldig seizoen beleeft met PEC Zwolle en in zijn jeugd AZ verkoos boven Arsenal. De viervoeter zorgt ervoor dat de voormalig jeugdinternational elke dag met een fris hoofd start. "'s Ochtends rond half acht, acht uur maak ik de eerste wandeling. Heerlijk."

lees verder