Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 6 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Succes fee bij beroep op inkeerregeling blijft kwalijk, maar geen schending integriteit
Een AA die in 2019 een maand doorhaling kreeg opgelegd heeft in hoger beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) gedeeltelijk gelijk gekregen. De resultaatafhankelijke beloning (succes fee) die hij met een klant overeenkwam voor de begeleiding van diens tweede beroep op de fiscale inkeerregeling blijft tuchtrechtelijk verwijtbaar.
Lees verder »
Curator vertrouwt boekhouding Kijkshop.nl niet, mogelijk onbehoorlijk bestuur
Curator Martijn Hoving heeft weinig vertrouwen in de juistheid van de financiële administratie en de door de bestuurders voorgespiegelde oorzaak van het faillissement van Kijkshop.nl. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van Hoving in het faillissement van ADAM, het moederbedrijf van onder meer Kijkshop.nl, PlazaSale en DirectSale. De curator constateert dat er mogelijk sprake is […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bij het detacheren van personeel is btw een belangrijk aandachtspunt

Gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijs- of zorginstellingen en andere organisaties gaan steeds meer (onderling) personeel detacheren. Het detacheren van personeel is belast met btw maar er zijn talloze uitzonderingen. Heb jij deze in beeld? Joep Swinkels heeft een compleet overzicht gemaakt en praat je in 2 uur bij op 26 mei.

Lees verder »
Zo scoren de top 30 accountantskantoren in Google
Wil je als accountantskantoor goed zichtbaar zijn in een zoekmachine als Google, dan is een goede online marketingstrategie meer dan belangrijk. Ook de grootste accountantskantoren houden zich bezig met een strategische aanpak van SEO en SEA. Benieuwd hoe de top 30 accountantskantoren van Nederland online presteren?
Lees verder »
Gemengde kosten in vrije ruimte WKR deels aftrekbaar?
Als de werkgever zaken vergoedt of verstrekt, zijn die kosten aftrekbaar van de winst als je deze in de werkkostenregeling (WKR) onderbrengt. Maar hoe zit het met gemengde kosten? Daarover boog het Gerechtshof Amsterdam zich onlangs.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat weet jij over de Wet Toekomst Pensioenen?

Pensioen? Als accountant ben je snel geneigd om te zeggen dat is mijn ‘pakkie-an’ niet. De rechter heeft echter geoordeeld dat een accountant wel degelijk zorgplicht heeft als het gaat om pensioenvragen van zijn klanten. Wat moet jij allemaal weten over de Wet Toekomst Pensioenen? Maar ook over de nieuwe handreiking “Vaststellen compensatie ter voorkoming van een belastingschenking”? Met Pensioen Vanmorgen ontvang je alle ins en outs over pensioenen.

Direct abonneren »
ICT & Kantoor 2021
‘Cybersecurity is meer dan hacken, het vraagt ook om kennis van psychologie en criminologie’

Ze is jong, vrouw en veelzijdig opgeleid. Esther Schagen-van Luit leidt het cybersecurityteam van Deloitte Nederland. De Chief Information Security Officer van het big-fourkantoor, dat vooroploopt in het digitaliseren van zijn accountancy- en consultancypraktijken, pleit voor een ‘toenemend digitaal bewustzijn onder accountants’. Een interview met een leading lady in cyber.

Lees verder »
‘Gebruik TONK valt tegen door slechte opzet regeling’
Niet onbekendheid of schaamte, maar de gebrekkige opzet van de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK-regeling) zorgt er voor dat er nog maar weinig gebruik wordt gemaakt van de steunregeling.
Lees verder »
Special ICT & Kantoor | Gratis online magazine
Zeker in coronajaar 2021 bleek het nut van de automatisering van de accountancy. Administratieve werkzaamheden mogen dan nog altijd de kern van het vak zijn, de wereld eromheen wordt aangedreven door data. Wat dat betekent voor accountants in de mkb-praktijk, lees je in het online magazine ICT & Kantoor van Accountancy Vanmorgen.
Lees verder »
Klanten D-reizen krijgen door belastingclaim waarschijnlijk niets terug
Vakantiegangers die hebben geboekt bij D-reizen krijgen vanwege een zeer hoge vordering van de fiscus op de failliete reisorganisatie waarschijnlijk niets terug van hun geld. Die vordering is vooral zo hoog vanwege het uitstel van betaling op lopende belastingen dat vanaf maart 2020 is verleend. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren.
Lees verder »
Ranglijst belasting motorvoertuig: Nederland in middenmoot, Belgen betalen het meest
Van alle Europese burgers betalen Belgen het hoogste bedrag aan belasting per motorvoertuig. Dat blijkt uit cijfers van de Europese autobranchevereniging European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA). Nederland staat op de ranglijst in de middenmoot.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom 70% van de accountants piekdrukte ervaart? Ook met automatisering

Je hebt de vorige btw-maand net afgerond en voor je het weet begint het weer. De volgende btw-maand. Druk, druk, druk. Automatisering helpt, maar toch. Dan ben je er nog niet. Maar wat gaat je verder helpen? Ontdek het in dit blog.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
TVL bijna beschikbaar voor grote ondernemingen
Geeft het nieuwe pensioenstelsel meer duidelijkheid en minder zorgen?
VvE in de clinch met eigenaren over accountantscontrole
Assurance en rapport van feitelijke bevindingen gaan niet samen, RA/AA berispt
OPLEIDINGEN
KING CONNECTED – Hét online event voor ambitieuze accountants en ondernemers
King Software
18 mei 2021
De samenstelcyclus; van bedrijfsverkenning tot bespreking
Fiscount
19 mei 2021
Cursus Werkkostenregeling
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
19 mei 2021
VACATURES
Zelfstandig Assistent Accountant, Barendrecht
Visser & Visser
Barendrecht
Assistent Accountant, 32 – 40 uur Goes
acconavm
Goes
Accountant, Amstelveen
Stolwijk Registeraccountants en Belastingadviseurs
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN