Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 30 november 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Succes voor gepensioneerde accountant in strijd met fiscus na conflict met zoon over pensioen
Een exploitant van een accountants- en belastingadviesbureau ging in 2010 met pensioen, waarna zijn zoon het stokje overnam. Senior en junior kregen het daarna echter flink met elkaar aan de stok over het pensioen van senior, blijkt uit een recent gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Gelderland.
Lees verder »
Kabinet wil opmerkelijke belastingconstructies via consultatie in kaart brengen
Het kabinet wil opmerkelijke belastingconstructies aanpakken. Het ministerie van Financiën is hiervoor een project gestart, waarbij naar het gehele belastingstelsel wordt gekeken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Visionplanner Compilation: de beste oplossing voor samenstellen

MLE en Visionplanner brengen gedegen accountancy en innovatieve cloud software samen. Ons uniforme schaalbare werkproces voor samenstellen geeft ruimte om elke klant – klein of groot – met dezelfde software te bedienen. Regelgeving, SBR en externe content van branche-organisaties zijn binnen handbereik voor kwalitatieve dossiers.

Lees meer »
OOvB neemt Brabants administratiekantoor over
OOvB adviseurs en accountants neemt per 1 januari 2023 Wim Wijdeven Administratiekantoor in Langenboom over. Zowel eigenaar Wim Wijdeven als een tweetal medewerkers zullen meeverhuizen naar de vestiging van OOvB in Cuijk. 
Lees verder »
Aanhoudingen FIOD na verdenking belastingfraude bij 17 bedrijven
De FIOD heeft afgelopen maandag drie verdachten aangehouden op verdenking van belastingfraude en witwassen. Het strafrechtelijk onderzoek werd opgestart naar aanleiding van een melding van de Belastingdienst van btw-fraude.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat is dan de financiële impact voor het lichaam? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 7 december online bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
Minister geeft update over maatregelen loondoorbetaling bij ziekte voor het MKB
Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de update van maatregelen bij loondoorbetaling bij ziekte voor het midden- en kleinbedrijf (MKB).
Lees verder »
Blog | Pensioen in eigen beheer en echtscheiding
Veel dga’s hebben het pensioen in eigen beheer afgekocht of omgezet in een oudedagsverplichting. Ongeveer een derde van de pensioenen in eigen beheer is premievrij voortgezet. Dus het pensioen in eigen beheer bestaat nog steeds. De reden voor het feit dat dit pensioen niet werd afgekocht of omgezet, kon gelegen zijn in het feit dat […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nieuwe maatregelen tegen wachtlijsten bij UWV

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) komt op korte termijn met maatregelen tegen achterstanden bij UWV. Er zijn namelijk nog steeds achterstanden bij de sociaal-medische beoordelingen. Zonder ingrijpen lopen deze steeds verder op. UWV kan de grote vraag naar sociaal-medische beoordelingen door verzekeringsartsen niet aan. Dit komt onder andere doordat de instroom in […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Acht miljoen groeikapitaal voor mkb-platform Credion en Fundion

Credion en Fundion hebben een investering van acht miljoen ontvangen en lanceren een groot digitaal platform voor mkb financiering. Finch Capital en bestaande aandeelhouders hebben hun vertrouwen in dit investeringsplatform uitgesproken en willen het ook snel Europees uitrollen. Alle partijen hebben samen de ambitie uitgesproken om binnen vier jaar ook minimaal in vier andere Europese […]

Lees verder »
Bestuur Juventus treedt af vanwege onderzoek naar boekhoudfraude
Het voltallige bestuur van Italiaanse voetbalgrootmacht Juventus is maandagavond afgetreden in verband met een onderzoek naar boekhoudfraude in de jaarrekeningen van de afgelopen drie jaar, inclusief voorzitter en eigenaar Andrea Agnelli.
Lees verder »
Nultarief btw voor zonnepanelen op woningen: wat moet je weten?
De Belastingdienst heeft informatie op een rij gezet over de gevolgen van het wetsvoorstel waarmee vanaf 1 januari 2023 mogelijk 0% btw gaat gelden voor zonnepanelen op woningen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Regeling STAP-budget wordt strenger
Aantal bedrijven dat na vijf jaar nog bestaat neemt toe
Ruim 20 procent meer omzet auto- en motorbranche
Boekhoudkantoren in de clinch over waardering onderhanden werk
OPLEIDINGEN
Terugdringen afboeken uren
NBA Opleidingen
6 december 2022
Capita selecta actualiteiten accountancy
Fiscount
6 december 2022
Online cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 december 2022
VACATURES
(senior) Medewerker aangiftepraktijk
Scab
Tilburg
Beginnend Belastingadviseur (32-40 uur) – Beverwijk of Haarlem
De Hooge Waerder
Beverwijk/Haarlem
Opdrachtmanager Accountancy & Advies
Witlox van den Boomen
Waalre, Rosmalen, Gemert, Valkenburg, Waalwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN