Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 12 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Succes voor mede-eigenaar accountancymaatschap in fiscaal geschil over schilderijen
Een ondernemer die via een BV-structuur samen met twee andere ondernemers een accountants- en belastingadvieskantoor in de vorm van een maatschap drijft hoefde geen gebruiksvergoeding aan het kantoor te rekenen voor het ter beschikking stellen van kunstwerken. Dat heeft de meervoudige belastingkamer van de Rechtbank Gelderland bepaald in een zaak die door de ondernemer was aangespannen […]
Lees verder »
Accountantskamer: nieuwe klacht tegen eerder veroordeelde RA is niet nieuw
Een klacht tegen een RA over de controle van een economische entiteit zonder juridische vormgeving die als doel had om een earn-out te berekenen bevat geen onderdelen die niet al eerder bij de tuchtrechter aan de orde zijn gekomen, oordeelt de Accountantskamer. De klacht wordt dan ook op basis van het ne bis in idem-beginsel […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&Kantoor: Kennis delen, ambitie tonen, veranderen

Uit de AV-enquête blijkt dat 57% van de geënquêteerden serieus overweegt naar een ander softwarepakket over te stappen. Welk pakket past bij welke stap voorwaarts? Welke vragen stel je jezelf, collega’s en klanten om de volgende stap te bereiken? Samen met jou onderzoeken we dit tijdens het ICT&Kantoorcongres. Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Online congres | 8 september 2020

Lees verder »
Chauffeur terecht op staande voet ontslagen, maar FedEx moet wel transitievergoeding betalen
Het ontslag op staande voet van een chauffeur in vaste dienst bij FedEx nadat een set oorbellen ter waarde van €30.000 verdween was terecht, heeft de Rechtbank Rotterdam geoordeeld. Maar omdat ernstig verwijtbaar handelen niet vaststaat is het bedrijf de ontslagen werknemer wel een transitievergoeding verschuldigd.
Lees verder »
Aantal aanvragen NOW 2.0 aanzienlijk lager dan bij NOW 1.0
UWV heeft tot nu toe ruim 35.000 aanvragen goedgekeurd voor de tweede NOW-regeling, meldt de uitkeringsinstantie. Er wordt aanzienlijk minder vaak een beroep gedaan op de NOW 2.0 dan bij NOW 1.0. UWV heeft gepeild waarom werkgevers geen beroep meer doen op de NOW.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscaal Vanmorgen: actuele fiscale opleidingen ook voor jou!

Fiscaal Vanmorgen, onderdeel van MOCuitgevers verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs en fiscalisten. Altijd maximaal 15 deelnemers per groep waardoor veel interactie mogelijk is en er is veel aandacht voor jouw praktijkvragen. Dit format zorgt voor een goede kwaliteit en hoge waarderingen (8+) van onze opleidingen.

Lees verder »
Reizen tussen camping en werkplek aan te merken als woon-werkkilometers?
Een werknemer verblijft tijdens de zomervakantie drie maanden op een camping buiten zijn woonplaats. Hij reist elke dag met de auto vanaf de camping naar zijn werkplek. Mag dit worden aangemerkt als woon-werkverkeer?
Lees verder »
DeGiro wil na mediaberichtgeving van Panama Papers-fiscalist af
Beleggingsplatform DeGiro mag de cliëntrelatie met een zelfstandig fiscalist beëindigen, maar moet hem wel meer tijd geven om zijn omvangrijke beleggingsportefeuille elders onder te brengen. Dat heeft het Gerechtshof Amsterdam bepaald in een kort geding dat de fiscalist had aangespannen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waarom zijn criminelen op zoek naar jouw data?

Er zijn steeds meer kwaadaardige aanvallen op databases. Tijdens deze gratis sessie (1 PE) geeft Espen Johansen van Visma je een kijkje achter de donkere wereld van onze browsers. Hij vertelt hoe je jezelf en je kantoor zo goed mogelijk kunt wapenen. Maar ook wat software leveranciers 24 uur per dag doen om je data in de cloud te beschermen.

Lees verder »
Aof-premie en AWf-premie dalen naar verwachting in 2021
Goed nieuws voor werkgevers: de premie arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) en de premie algemeen werkloosheidsfonds (AWf) dalen waarschijnlijk fors in 2021.
Lees verder »
AV-WEEK. Het MKB ná corona: liquiditeit, continuïteit, krimp en ontslag
Ondernemers worden stevig geraakt door de coronacrisis. Dat betekent veel prangende vragen van ondernemers. Wat zijn hun kansen? Welke mogelijkheden zijn er? En wat kan jij als accountant betekenen? De antwoorden op deze vragen weten? Volg dit boeiende vijfluik tijdens de online AV-week van 21 tm 25 september.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Arjan Schipperus (RS Finance): ‘Maandelijks cijfers bespreken als hét recept voor groei!’

In 2013/2014 was RS Finance in Amsterdam een van de eerste boekhoudkantoren die volledig geautomatiseerde verwerking aanboden op basis van standaardtechnologie.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat heeft de WAB de werkgever tot nu toe gebracht?

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) werd groots aangekondigd. Vanaf 1 januari 2020 zou het arbeidsrecht nooit meer hetzelfde zijn en met name werkgevers met flexibele arbeidskrachten zouden hard door de nieuwe wetgeving worden geraakt. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en is het tijd om de wetgeving – en dan ook vooral de uitwerking […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Compensatie transitievergoeding bij einde bedrijf en langdurige ziekte
Fiscus moet schade door weigeren betalingsregeling vergoeden
Betalingsachterstanden op crowdfundingleningen nemen toe
OPLEIDINGEN
Webinar IT- risico’s en veiligheid
NBA Opleidingen
1 september 2020
Cursus Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020
Fiscaal Vanmorgen
7 september 2020
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
VACATURES
Customer Success Manager – Yuki
Yuki
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN