NZa: 647.000 verwijzingen blijven uit door coronacrisis
Skipr

Weekoverzicht

Succesvol wervingsplatform zoekt structureel antwoord op personeelstekort

Onder de nieuwe naam Extra ZorgSamen gaat wervingsplatform COVID-19 Extra Handen zich inzetten voor structurele oplossingen voor het personeelstekort in de zorg. Om deze doelstelling goed te verankeren en beter herkenbaar te zijn voor veldpartijen en financiers heeft het spontane initiatief zich omgevormd tot een stichting.


Skipr

VIDEO: bekijk de Skipr Q&A over digitalisering in tijden van corona

De coronacrisis heeft de digitalisering in de zorg in een stroomversnelling gebracht. Dat brengt vragen met zich mee. Hoe blijft privacy gewaarborgd als medisch professionals op afstand werken? Wat kunt u als bestuurder doen om cybercriminelen buiten de deur te houden? Hoe zit het met gegevensuitwisseling? Skipr-hoofdredacteur Simon Broersma spreekt met Kees Donkervoort, algemeen directeur van KPN Health. 


Skipr
Advertentie
 
Wilt u een team dat verantwoordelijkheid neemt én goed samenwerkt? Hier moet u als leidinggevende wel wat voor doen! Tijdens deze masterclass ontdekt u welke skills u kunt inzetten om medewerkers te blijven inspireren en motiveren, ook in lastige tijden.

Maritza Allewijn
Skipr

Eigen regie voor bewoner en familie in het verpleeghuis


SkiprVerpleeghuizen zijn na de oorlog ontstaan als centra voor verzorging en verpleging van mensen die niet langer ziekenhuiszorg nodig hadden. Oorspronkelijk waren het kleine ziekenhuizen, met slaapzalen en dokters in witte jassen. In de loop van zeventig jaar is er veel veranderd en verbeterd.

Joanne Kellermann
Skipr

Vertrouwen in de toekomst


SkiprBegin mei verscheen ons jaarverslag 2019. Terugblikkend, een paar maanden geleden, leek dat jaar nog turbulent te zijn geweest. Vandaag is alles anders, en lijkt 2019 op het eerste gezicht een oase van rust.

Advertentie
 
Onder leiding van hoogleraar leiderschap Jan de Vuijst krijgt u tijdens deze leergang in 6 op maat gemaakte modules de tools en tips van nu om uw medewerkers door deze onzekere periode heen te loodsen.

Paul Iske
Skipr

De covid-19 crisis is een olifant


SkiprDe covid-19 crisis heeft enorme impact op de volksgezondheid en toont hoe kwetsbaar we zijn. We zien nu hoe ontwrichtend dit kan uitpakken op de samenleving. Terwijl we méér weten dan ooit, weten we te weinig over het virus of vaccins. Oude mechanismes om oplossingen te vinden haperen. Ik pleit ervoor dat we in ‘metastructuren’ kennis uit diverse disciplines bundelen en multidisciplinair oplossingen ontwikkelen én toepassen.

Erik-Jan Vlieger en Robin Fransman
Skipr

Gedifferentieerde versoepeling van de lockdown is veel veiliger


SkiprDeze week is een start gemaakt met een stapsgewijze versoepeling van de 'intelligente lockdown' die nu al twee maanden duurt. Deze lockdown was nodig om de kwetsbaren te beschermen en te zorgen dat de zorg niet overbelast raakte. Maar de versoepeling die nu is ingezet, is riskant in het licht van die doelen

Verena Dirkse en Geert Lycklama à Nijeholt
Skipr

Echodiagnostiek in de huisartspraktijk na de coronacrisis


SkiprIn de afgelopen weken zijn we weer gestart met reguliere zorg. In onze huisartspraktijk hoort daar ook echodiagnostiek bij. Dit wordt in de praktijk uitgevoerd door de radioloog uit het nabijgelegen ziekenhuis.

Frido Kraanen
Skipr

De crisis van het korte termijn denken


SkiprIn de blogreeks ‘In het oog van de storm’ reflecteren leden van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) op de maatschappelijke vragen die de Corona-crisis teweeg brengt. In deze editie Frido Kraanen over de crisis van het korte termijn denken.

Peter Langenbach
Skipr

COVID-19 toont failliet van ratrace vol productieprikkels


SkiprOplossen van de financiële problemen van ziekenhuizen als gevolg van COVID-19 vraagt om solidariteit. We hebben allemaal maximaal ingezet om de piek op te vangen. Dat zorgt voor extra kosten en lagere omzet in 2020 en tenminste ook volgend jaar. De opschaling hebben we in afstemming met de regio gedaan en zelfs om de problemen in heel Nederland op te lossen. Dit vraagt dan ook een oplossing die gebaseerd is op solidariteit en zorgt voor duurzaamheid.

Directeur Gezondheid & Jeugd / Directeur Publieke Gezondheid Zuid-Holland Zuid

Vanderkruijs, in opdracht van DGJ ZHZ | Dordrecht

Lid raad van bestuur - St. Antonius Ziekenhuis

Vanderkruijs, in opdracht van St. Antonius | Nieuwegein

Voorzitter raad van bestuur - Dijklander Ziekenhuis

Vanderkruijs, in opdracht van Dijklander | Hoorn

Directeur/kwartiermaker SKILZ

Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg via Leeuwendaal Advies | Utrecht

Bestuurssecretaris

Elker via Aardoom & de Jong | Groningen

Operatieassistent locatie Zutphen

Gelre ziekenhuizen | Apeldoorn

Directeur Gespecialiseerde Zorg

Coloriet | Lelystad

Manager Vrijwilligerszaken

UMC Utrecht | Utrecht

Senior communicatie-adviseur

NVZ vereniging van ziekenhuizen | Utrecht

Partners

Skipr Skipr Skipr Skipr
Skipr Skipr Skipr Skipr
Skipr Skipr Skipr Skipr
Skipr Skipr Skipr Skipr
Skipr Skipr Skipr Skipr
Skipr Skipr Skipr Skipr
Skipr Skipr Skipr Skipr
Assist Avinty

Skipr

Skipr

Contact     Voorwaarden     Afmelden