Logo

Een koppel vale gieren brengt een Rüppells gierenkuiken uit Vogelpark Avifauna groot. Diergaarde Blijdorp nam meerdere bevruchte eieren over van de collega-dierentuin en lieten deze uitkomen in een broedmachine. DierenPark Amersfoort is een van de Nederlandse parken die een gezond jong mag opvangen en grootbrengen. Het gierenkoppel in DierenPark Amersfoort heeft eerst gebroed op een nep-ei, waarna de dierverzorgers het ei omwisselden voor het kuiken. Het jong werd meteen vanaf de kennismaking gevoed door de adoptieouders en groeit hard. Rüppells gieren worden in de natuur ernstig bedreigd. Wij zijn erg blij dat wij, in samenwerking met andere parken, kunnen bijdragen aan de instandhouding van deze bedreigde gierensoort.

Verder lezen

Plan je bezoek

Bestel nú je tickets voor DierenPark Amersfoort met € 2,- online korting. Of kom met een abonnement een jaar lang op ontdekking tussen de dieren, na twee bezoeken voordelig! Kom je ook op bezoek?

Tickets
Abonnement

Wat is er te doen?

Benieuwd wat je de komende weken beleeft in DierenPark Amersfoort? Bekijk de parkagenda! Iedere vakantie hebben wij een speciaal programma.

Parkagenda bekijken