ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-10-2024
Succesvolle bondscoach en mega-talent: deze voetballers waren eendagsvliegen in het Nederlands elftal

Voor je land uitkomen is een droom voor iedere profvoetballer. Sommige voetballers lukt het zelfs om meerdere interlands achter hun naam te zetten, maar er zijn ook profs die die eer maar één keer in hun loopbaan hebben gehad. Dat zijn nog best veel spelers en er zitten aardig wat bekende namen tussen.


lees verder
Topper tussen PSV en AZ, Feyenoord aan de bak in Deventer en Ajax op bezoek in Almelo: speelronde 9 komt eraan!

Nu de interlandperiode er weer op zit, kunnen we uitkijken naar een aantal weken Eredivisievoetbal! We blikken alvast vooruit op aankomend weekend, met een aantal héérlijke potjes in het verschiet.

lees verder
Maak kennis met de nieuwe topscorer van de KKD: Zakaria Eddahchouri

Dat hij deze zomer geen transfer maakte, was een klein wonder. Maar een echte klap heeft Telstar-spits Zakaria Eddahchouri er niet van gekregen. Althans, geen klap die zijn prestaties heeft doen beïnvloeden. Na tien wedstrijden staat de spits op acht goals en is hij, samen met Richie Omorowa, topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. 

lees verder
Premier League, LaLiga en Serie A: zo staat het ervoor in de Europese topcompetities

Nu alle competities goed en wel begonnen zijn, kunnen we ook de balans opmaken wie er goed voorstaat en bij wie er nog werk aan de winkel is. In de grote competities van Europa tekenen zich al verrassingen af, maar stellen sommige clubs ook zwaar teleur. Daarom alle reden om deze competities onder de loep te nemen.

lees verder
Harry Kane wil nu ook met Bayern München prijzen winnen: "Nooit zo in vorm gevoeld als nu"

Topscorerstrofeeën, awards voor Speler van het Jaar en lid van de Orde van het Britse Rijk. Harry Kane ontving tijdens zijn carrière veel prijzen en onderscheidingen. Opvallend genoeg staat de teller van het aantal teamprijzen nog op nul. Het is de hoofdreden voor de transfer die de 31-jarige aanvaller vorig jaar maakte naar Bayern München. Uitgerekend in de afgelopen jaargang pakte de Duitse grootmacht geen enkele prijs. Daarin wil de Engelsman dit seizoen verandering brengen. "De keuze voor Bayern München is de beste keuze geweest van mijn carrière."

lees verder
Geldinjectie van familie Arnault in Paris FC: toekomstige uitdager Paris Saint-Germain?

Het is geen uitzondering meer: een voetbalclub die gekocht wordt door een rijke eigenaar, op zoek naar het succes. Ook Paris FC krijgt te maken met het grote geld, dat erin wordt gepompt door de familie Arnault. Ook Red Bull krijgt aandelen, wat een verandering voor de kleine Parijse club kan betekenen.

lees verder
Navarone Foor is topfit en klaar voor een nieuw avontuur: ‘Het plaatje moet kloppen’

Avonturier: die titel mag Navarone Foor inmiddels wel dragen. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler versleet clubs in Letland, Cyprus de Verenigde Arabische Emiraten en Turkije. Op dit moment blijft hij fit bij TOP Oss, terwijl hij speurt naar een nieuwe werkgever. “Ik sta overal voor open, binnen- of buitenland.”

lees verder
AS Monaco: Dé uitdager van Paris Saint-Germain

Met de interlandbreak voor de deur is het een mooi moment om te kijken hoe het ervoor staat in de grote competities. In Frankrijk staat een verrassende club bovenaan de ranglijst. Niet Paris Saint-Germain maar AS Monaco is de koploper. Een overzicht van dé uitdager van Paris Saint-Germain dit seizoen.

lees verder
‘Made in the Eredivisie’: zo gaat het met deze vijf spelers na hun toptransfers

Goede voetballers komen en gaan. Na een goed seizoen in de Eredivisie is het al snel verleidelijk om voor het buitenlandse geld of hoger niveau te kiezen. Dit is inherent aan de Nederlandse competitie. Sommige spelers blinken simpelweg uit en zijn niet te houden voor Eredivisieclubs. We bekijken hoe het vijf van die voormalige smaakmakers van de Eredivisie vergaat in het buitenland.

lees verder