Nieuwsbrief

Hovo Rotterdam

 

Juni 2020
www.hovorotterdam.nl

Digital Summer Lab 2020
Het Digital Summer Lab gaat bijna van start, op 15 juni is het zover. Gedurende drie weken kunt u bij Erasmus Academie genieten van uitdagende en verdiepende cursussen.

Hoewel het Summer Lab volledig digitaal wordt aangeboden, betekent dit niet dat de cursussen een passief karakter hebben. Elke bijeenkomst is live. U heeft dus tijdens elke cursus rechtstreeks contact met uw docent en medecursisten, waardoor er ruimte is voor interactie, discussies en het stellen van vragen. 

We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen in onze digitale collegezalen!
Online programma highlights
Van Szymborska tot Tokarczuk: Poolse literatuur van de laatste decennia
17 juni, 24 juni en 1 juli, 10:00 - 12:00 uur


Er komt uit Polen een stroom literatuur van de bovenste plank. Niet voor niets zijn al vijf Poolstalige schrijvers met de Nobelprijs voor de literatuur onderscheiden en worden hun boeken vertaald en verfilmd. Stap met drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin de wereld van de Poolse literatuur in en maak kennis met de beste Poolse schrijvers.
Bekijk de cursus en schrijf u in
Filosofie van de erotiek: op zoek naar filosofische waarde in het erotische
20 juni, 10:00 - 14:00 uur


Sinds de seksuele revolutie lijken we op seksueel gebied vrijer dan ooit. Maar hoe zit het met de beleving van het erotische zelf? Deze cursus van Ype de Boer MA gaat over de vele gedaantes die het erotische door de geschiedenis heen heeft aangenomen. Onder andere de inzichten van de denkers Merleau-Ponty en Foucault komen aan bod.

NB: Er wordt van de deelnemers niet verwacht dat zij over hun eigen seksleven praten.
Bekijk de cursus en schrijf u in
China: vriend of vijand? Wat heeft de coronacrisis ons over China geleerd?
22 en 24 juni, 10:00 - 13:30 uur


De uitbraak van het coronavirus was aanleiding voor allerlei mensen om China de les te lezen. Het land reageerde te laat, beperkte de vrijheid van meningsuiting van artsen en verwijderde kritische berichten direct van social media. Is hier sprake van ondoordacht handelen, of komt het falen van een communistisch systeem pijnlijk naar buiten? Docenten prof. Meine Pieter van Dijk en prof. Jos de Mul vertellen u graag meer.
Bekijk de cursus en schrijf u in
De Pest: tweeluik over Boccaccio en Camus
25 juni en 2 juli, 11:00 - 13:00 uur

In deze cursus bespreekt drs. Liesje Schreuders twee literaire meesterwerken die nu (helaas) heel actueel zijn. U kunt er bijna niet omheen: Giovanni Boccaccio's Decamerone en De pest van Albert Camus. Beide boeken zouden niet bestaan zonder “de pest”, maar verschillen ook in veel opzichten.
Bekijk de cursus en schrijf u in
Hoe manage je privacy in een smart city?
29 juni en 1 juli, 12:00 - 14:00 uur

Onze steden worden steeds ‘slimmer’. Smart cities beloven met digitale technologie onze steden welvarender, schoner, veiliger en socialer te maken. Burgers en ambtenaren gebruiken allerlei apps om de stad naar hun hand te zetten. Maar hoe waarborg je privacy in een smart city? Onderzoekers Freek de Haan MSc en Vivien Butot MSc leggen het uit.
Bekijk de cursus en schrijf u in
Bekijk hier het hele programma van het Digital Summer Lab
Nieuws van Erasmus Academie
Online onderwijs: is Big Brother watching you?

Ad Hofstede, directeur Erasmus Academie, schreef een blog over digitaal onderwijs en surveillance. Lees de blog
hier.
Bericht van het Hovo-team

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus moet u soms langer wachten op een reactie dan u van ons gewend bent. We vragen hiervoor uw begrip.
Help ons door uw ervaring met Erasmus Academie te delen en bekijk onze reviews op Trustpilot:

Human score    Trustpilot Stars    number of reviews    Trustpilot Logo

U ontvangt deze mailing omdat u informatie heeft opgevraagd over of op de hoogte gehouden wilt worden van onze cursussen. Indien u deze berichten niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderaan deze mailing uitschrijven.
 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Erasmus Academie · Burgemeester oudlaan 50 · Rotterdam, Zh 3062 PA · Netherlands