Nieuwsbrief

Hovo Rotterdam

 

Mei 2020
www.hovorotterdam.nl

Digital Summer Lab 2020
Van maandag 15 juni tot en met vrijdag 3 juli 2020 organiseert Erasmus Academie het Digital Summer Lab. Een zomers kennisfestival met verdiepende, online colleges voor een breed publiek. In deze nieuwsbrief belichten we graag een aantal van onze inspirerende cursussen. 
Online programma highlights
Colombia: niets is wat het lijkt
15, 17, 22 en 24 juni, 10:00 - 12:30u


Voor veel mensen is de burgeroorlog in Colombia abstract geworden. In 2016 werd immers het vredesakkoord met de FARC gesloten? Onder dit laklaagje ligt nog steeds een smeulend vuur. Docent Ir. Karin Anema neemt u in vier ochtenden mee op reis door dit fascinerende en complexe land.
Bekijk de cursus en schrijf u in
Walter Benjamin: moderniteit, ervaringsarmoede en het onderbreken van de geschiedenis
16, 23 en 30 juni, 19:00 - 21:00u


Meesterlijk essayist, radicaal cultuurcriticus, eigenzinnig filosoof – Walter Benjamin geldt als een van de meest originele denkers uit de 20e eeuw. Samen met docent Ype de Boer MA leest u drie korte essays die tezamen een goede indruk geven van hoe hij zijn (en ons) heden zag en hoe de filosofie daarop zou moeten antwoorden.
Bekijk de cursus en schrijf u in
Islam en filosofie
17, 19, 24 en 26 juni, 1 juli, 11:00 - 12:00u


In deze cursus wordt u door docent Gerko Tempelman MA meegenomen in het ongelooflijke verhaal van wetenschap en filosofie in het Arabische Rijk. Vanuit de filosofische vraag ‘hoe ontstaat wetenschap?’ staan we stil bij het ontstaan van rekenkunde, sterrenkunde en het begin van de spanning tussen geloof en wetenschap. 
Bekijk de cursus en schrijf u in
Poolse literatuur van Szymborska tot Tokarczuk
17, 24 juni en 1 juli, 10:00 - 12:00u

Er komt uit Polen een stroom literatuur van de bovenste plank. Niet voor niets zijn al vijf Poolstalige schrijvers met de Nobelprijs voor de literatuur onderscheiden en worden hun boeken vertaald en verfilmd. Stap met docent drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin de wereld van de Poolse literatuur binnen en geniet zonder mate.
Bekijk de cursus en schrijf u in
De hete adem van Rusland
18, 25, 30 juni en 2 juli, 10:00 - 12:30u

Na de annexatie van de Krim staat de agressiviteit van Rusland weer hoog op de agenda. Ondanks dat enkele voormalige Sovjetrepublieken inmiddels zijn toegetreden tot de Europese Unie, blijft de Russische bemoeienis groot. Docent drs. Karel Onwijn vertelt aan de hand van de politieke- en culturele geschiedenis hoe recentelijke ontwikkelingen kunnen worden verklaard.
Bekijk de cursus en schrijf u in
Griekse tragedies en morele dilemma's
19, 26 juni en 3 juli, 14:00 - 16:30u

De Griekse tragedies zijn tijdloos, ze laten ons zien dat geen enkele morele waarde universeel is, dat democratie nooit vanzelfsprekend is en dat we het publieke debat moeten aangaan over vragen omtrent rechtvaardigheid en deugdzaamheid. Met dr. Moïra Müller leest u verschillende tragedies en houdt u deze tegen het licht van actuele vraagstukken.
Bekijk de cursus en schrijf u in
Meer nieuws van Erasmus Academie
Afweer tegen corona: vaccin of virusremmer?

Hoe werkt ons afweersysteem en hoe ziet de weg naar een vaccin tegen het coronavirus eruit? In deze vlog vertelt dr. Ruud Licht kort over de afweer tegen corona. Wat is het verschil tussen een vaccin en een virusremmer? En welke methode heeft de voorkeur?

De digitale cursus Afweer tegen ziekmakers: over corona, symbiose en zoönosen bestaat uit 3 interactieve webinars en vindt plaats op 15, 22 en 29 juni van 10:00 - 12:00u. Hierin gaat dr. Ruud Licht nader in op de achtergrond waartegen we corona en het afweersysteem moeten zien. 
Bekijk de cursus en schrijf u in
Zwarte jaren: het nieuwe boek van Hovo-docent drs. Han van der Horst

Het nieuwe boek Zwarte jaren van Hovo-docent Han van der Horst vertelt het verhaal van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 10 mei 1940 werden de Nederlanders onverhoeds het wereldtoneel op gesleurd. In de vijf zwarte jaren die volgden kwamen ze voor existentiële keuzes te staan. Brave burgers toonden grootsheid, kleinheid, lafheid, moed, beginselvastheid, gewetenloosheid en het vermogen om weg te kijken.
Bestel hier uw exemplaar van Zwarte jaren
EA coronavirus updates
Online onderwijs: the medium is the message

Ad Hofstede, directeur Erasmus Academie, schreef een blog over de omschakeling naar digitaal onderwijs. Lees de blog hier.
FAQ's rondom corona en digitaal onderwijs

Ongetwijfeld heeft u vragen in verband met ons onderwijs en het coronavirus. Wij beantwoorden uw veelgestelde vragen op onze nieuwe FAQ-pagina.
Bericht van het Hovo-team

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus kan het gebeuren dat u langer op een reactie moet wachten dan u van ons gewend bent, we vragen hiervoor uw begrip.
Help ons door uw ervaring met Erasmus Academie te delen en bekijk onze reviews op Trustpilot:

Human score    Trustpilot Stars    number of reviews    Trustpilot Logo

U ontvangt deze mailing omdat u informatie heeft opgevraagd over of op de hoogte gehouden wilt worden van onze cursussen. Indien u deze berichten niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich onderaan deze mailing uitschrijven.
 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Erasmus Academie · Burgemeester oudlaan 50 · Rotterdam, Zh 3062 PA · Netherlands