Bekijk deze mail in uw browser
 


De Hortensia staat symbool voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. De kleuren symboliseren liefde, harmonie en vrede. De hoge sierwaarde die de Hortensia met zich meebrengt, maakt haar zeer geliefd bij veel mensen.

 


Hortensia’s vinden hun oorsprong in China, Japan en streken van Oost-Azië. Maar er zijn ook soorten die uit delen van Noord- en Zuid-Amerika komen. Wereldwijd zijn er wel meer dan honderd verschillende soorten Hortensia’s. Van Boerenhortensia’s en Pluimhortensia’s tot de ‘Annabelle’.

 


En vergeet vooral de nieuwere Hortensia soorten niet. Zoals de Forever&Ever en Endless Summer. Stuk voor stuk prachtexemplaren in fantastische kleuren.


Hortensia’s verdienen een goede standplaats. Zolang je ze niet in de volle schaduw zet, kun je ze eigenlijk overal wel planten. Belangrijk is dat je een Hortensia voldoende water geeft, zeker op warme zomerse dagen. Heb je geen plek in de volle grond? Niet getreurd. Een Hortensia groeit ook uitstekend in een grote sierpot. Ideaal wanneer je een terras of balkon hebt.


Wist je dat…
… de bloemen van de Hortensia uitermate geschikt zijn om als droogbloem te gebruiken? De gedroogde bloemen zijn ideaal voor het maken van een mooi droogbloemarrangement.

 

Hydrangea of Hortensia
Terwijl de een het over een Hydrangea heeft, praat de ander over Hortensia. Dit levert soms verwarring op. Want is een Hydrangea hetzelfde als een Hortensia of niet? Ja, een Hydrangea en een Hortensia zijn hetzelfde. In de volksmond wordt een Hydrangea ook wel Hortensia genoemd. Dus geen paniek als iemand het over een Hydrangea heeft en jij over een Hortensia. Jullie bedoelen dezelfde plant.


Hydrangea is de Latijnse naam en betekent ‘waterkruik’. ‘Hydra’ staat voor ‘water’ en ‘Angeion’ voor ‘vat’ of ‘kruik’. Door deze twee woorden samen te voegen krijg je Hydrangea, oftewel waterkruik. Eigenlijk een heel toepasselijke naam, aangezien alle Hydrangea soorten veel water nodig hebben.

 

 

Maar waar komt de naam Hortensia dan vandaan? Die heeft de Franse Plantkundige Philibert Commerson jáááren bedacht. Het vermoeden is dat hij de plant vernoemde naar een vrouw. Maar naar welke vrouw? Dat is een raadsel. Wie of wat zijn inspiratiebron ook was, wij zijn blij dat wij kunnen genieten van een schitterende plant. Of je haar nu Hydrangea of Hortensia noemt.

 

 


Wist je dat…
… er Hortensia soorten zijn die zich hebben ontwikkelt tot grote bomen? Wij kennen de Hortensia vooral als mooie struik vol kleurrijke bloemen.

 

 

 

Nieuw in ons assortiment in de categorie 'Kletspot': IN GESPREK - Debat aan tafel.        

    

IN GESPREK is net even wat anders dan de edities die je kent van de Kletspot. THIS IS SERIOUS TALK!

 

Behalve de totaal verrassende verpakking is ook de insteek totaal anders.

 

Bij IN GESPREK gaat het om discussie voeren en meningen delen over de meest uiteenlopende en diepgaande onderwerpen. Soms bloedserieus en soms met een grappige ondertoon zoals je gewend bent van de kletspot ;-)

 

Onlangs hebben wij IN GESPREK getest op ons personeelsfeestje en we moeten je melden: Het was zo verrassend & interessant! Ondanks de argumenten die over tafel vlogen en de heftige meningen van iedereen is het toch een feestje gebleven.

 

Het is mooi om te zien dat iedereen anders is en hoe respectvol je als team met elkaar kunt zijn ondanks de verschillen. Echt een eyeopener!

 

In de winkel vanaf volgende week donderdag!  En binnenkort ook verkrijgbaar via onze webshop!

 

 

 

Openingstijden - Afmelden voor mailing