Geen motorblad zo gevarieerd als MOTO73
moto73 Border
MOTO73

‘Ik wil wereldkampioen worden'

Groot deelnemersveld in Supersport 300 in Assen

Komend weekend trekt het WK Superbike-circus naar de Drentse hei en als onderdeel van de WorldSBK zal op Nederlands grondgebied veel aandacht zijn voor de lichtste klasse; het WK Supersport 300. We blikten even vooruit met een paar van de deelnemers. Ook vind je in het artikel het tijdschema. 

MOTO73

Nieuwe middenklasse toer-Bimmer

Eerste beeld BMW F850RS

Kunnen we ons het BMW 9Cento Concept nog herinneren? Dat studiemodel zou in de wandelgangen in – nagenoeg ongewijzigde vorm – in productie gaan, waarbij de noemer BMW F850XR genoemd werd. Inmiddels kunnen we (na een typefoutje in een BMW-folder) inzetten op de naam F850RS en weten we hoe hij eruit gaat zien.

MOTO73

Motorreis naar Duitsland

Ga naar Spessart!

Een andere wereld over de grens. Weg uit de drukte en leve de vergezichten. Ten oosten van Frankfurt am Main struikel je over de ‘Naturwaldreservat'-en, lage bergen, authentieke dorpjes en genoeg Konditorei voor een tevreden motorrijder. Je kunt ook tijdens deze reis een rijvaardigheidstraining (vier uur) volgen om je motorseizoen soepeltjes te beginnen. Reserveer snel!

MOTO73

Nieuw pareltje

Waarom een Aprilia Tuareg 900 een goed idee is

Met de introductie van de Aprilia Dorsoduro 900 in 2017, leek het gat met de Ducati Hypermotard 939 verder gedicht, maar de 900-versie van de Dorso was nog altijd een stuk braver dan wel praktischer dan de Ducati; meer een allroad dan een dikke supermotard. Niet heel raar dat een Tuareg 900 ons daarom als een goed idee klinkt.

Vandaag op de mat!

MOTO73 08 - 2019

  • Met daarin:
    Eerste test: Kawasaki Z400, Husqvarna Svartpilen 701 en de Royal Enfield Interceptor- en Continental GT-twin
  • Reizen: Noorwegen
  • Bandentest: Dunlop Sportsmart Mk. 3
  • Sport-interview: Michael van der Mark
  • Sport: Ten Kate Racing terug in WK Superbike met Yamaha
MOTO73
MOTO73
MOTO73

Prijsvechter

Vijf vragen: Kawasaki Z400

'Kom naar Spanje, we hebben zon!' Nou mooi niet... Het was strijden om tussen de buien door te laveren op zoek naar droog asfalt. Wat is er aangepast aan het motorblok? En wat heeft Kawa allemaal aan het uiterlijk van de Z400 veranderd?

MOTO73

Op naar Engeland

Weekendje naar Yorkshire

Yorkshire Moors, Dales of het Peak District: dat klinkt goed! Je zal het weekend in een compleet ander landschap rijden, dan dat we dichtbij Nederland vinden. De vele terrassen, pubs met pints en de live music maken de reis helemaal compleet.

MOTO73
MOTO73

Dat is een duur prijskaartje...

Motocorse bewerkt Bimota

Het is akelig stil rond Bimota. Het Italiaanse merk verhuisde in september van 2017 naar een zeer kleine locatie op een bedrijventerrein in Rimini en verkocht de voorraad onderdelen aan een externe partij. Alles leek erop dat het merk failliet ging maar, tot op heden is dat niet aangevraagd en wordt er nog ijverig op bestelling gewerkt aan motoren. 

moto73 Border
En? Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg MOTO73 ook op
MOTO73 - Instagram MOTO73 - Facebook MOTO73 - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer