Slagteren sætter sig nødigt til et julefrokostbord, hvor der ikke er æbleflæsk. Det hører sig til siger han, og nævner i den forbindelse, at han salter flæsket som vores mor og bedstemor gjorde. PS: Køb flæsk nu! Grundet de voldsomt stigende svinekødspriser bliver det ikke billigere til JUL.
Æbleflæskets historie Flæsket og æblerne havde man selv dengang i 1930-40’erne, hvor denne opskrift er fra. Min bedstemor Anne Kirstine, lavede æbleflæsk til aftensmaden, når karlene kom hjem fra marken. Karlene har siden fortalt, at når duften af stegt æbleflæsk, slog dem i møde, var som at høre englene synge. Æbleflæsk hører traditionen tro til ethvert julebord, og Anne Kirstines æbleflæsk vækker jubel i de julesmykkede stuer. I ældre tid var æbleflæsk også obligatorisk til mange jagtfrokoster, hvilket er en god tradition at genoplive. En dejlig ret, som på bedste vis forener æblernes sød-syrlig smag med fedme. Ingrid Marie æblet blev ”opdaget” i 1910 i Høed af en fynsk skolelærer, der opkaldte det efter en afdød datter, og det er denne sort, mange foretrækker til æbleflæsk; men alle madæbler er i princippet velegnede. Tilberedning Stegeflæsket, som er letsaltet, skæres i tynde skiver og steges helt sprød på en stegepande eller i ovn. Løgene, som er halverede og skåret i strimler på langs, steges let gyldne uden at brune i stegefedtet. Æblerne, der er befriet for kernehus, og skåret i tynde både, tilsættes sammen med 1 eller 2 spiseskefulde brun farin. Det hele simrer, indtil æblerne er møre; men ikke stegt til mos. Smages til med salt og kværnet peber fra møllen. Anrettes i fad med æbler og løg i bunden. Ovenpå lægges de lune, sprøde skiver stegt flæsk. Serveres med groft rugbrød - gerne lunt.
Slagter Madsen er vild med andesteg, og i år så vild, at han er hoppet ud i at tilberede andelår efter en gammelkendt konserveringsmode. Når du alligevel er i butikken for at købe ind til Mortens aften, så snup lige en smagsprøve - måske vil retten pynte på dit julefrokost bord.
Andeconfit
Pludselig er det JUL, og som tidligere år steger Madsen gerne anden for dig
JULEAND: Det er tid til at bestille juleand. Slagter Madsen hjælper alle sine kunder med at stege and. Madsen steger anden Lillejuleaften; den er fyldt med æblebåde og svesker. Anden flækkes, pensles med andefedt og opbevares på køl til juleaftensdag, hvor den kan afhentes mellem kl. 8.00 og 10.00. Serveringsvejledning hentes i butikken. Husk at bestille tid, hvis du vil være sikker på en plads i Madsens ovn.
Hvis du ikke er til det helt store andegilde med lår, indmad m.m., så har Slagter Madsen et godt tilbud på franske andebryster:
Berberi andebryster i pakning med 2 stk ca 350 g pr. stk til kun 80,- kr / 2 stk
Fra frost: Forloren hare 1 kg – klar til ovn pris kr. 20,- ½ kg
Bisonkød ligner oksekød men er mindre fedt og indeholder mere protein. Smagen er lidt sødlig og smager som en blanding af oksekød og vildt.
Vi har hakket bison kød på frost til:
37,50 kr / ½ kg
FADEBURET --o-- Specialiteter gør FADEBURET til meget mere end en delikatesse --o--
Har du lidt ondt i halsen eller savner du bare lidt forårsstemning, så snup en skefuld honning. Nr. Onsilds forårshonning er høstet i juni fra biernes bestøvning af blomstrende frugttræer, buske, rasp og pil. Honning er sundt og smager godt - ja, som Conni siger, man bliver ligefrem i godt humør af sådan et par skefulde, lidt forårskåd måske. Prøv næste gang du er i butikken, så vil du opleve smagen af de frodige blomstrende buske og træer der er omkring Onsild Slagtehus.
Vores vinleverandør er ExploreWines, som hjemtager vin til Danmark fra lokale vingårde rundt om i verden. Vi har samme gode pris hver dag på butikkens udvalg, som skifter ofte. Hvis du ønsker flere vine af samme slags, bedes du kontakte www.explorewines.dk direkte. Hygge skål!
Ingen skal være i tvivl om, at Onsild Slagtehus støtter STOP MADSPILD. Derfor indfører vi nu følgende: Torsdage og fredage fra kl. 16.30 til 17.00 sælger vi ikke solgte sandwich, smørrebrød, håndmadder og lignende til