Elon Musks masker valt af
NRCInternationaal
Abonneer nu
Vrijdag 22 mei 2020
nrc.nl/buitenland
We leven in onzekere tijden. Je kunt op NRC rekenen voor betrouwbare informatie.
Lees meer NRC vanaf €2,- per week.
Sommige Syrische vluchtelingen in Turkije verkopen uit wanhoop hun organen om rond te kunnen komen. Redactiechef Marloes de Koning zag deze huiveringwekkende reportage van CBS News over de orgaanhandel, die opbloeit als gevolg van de burgeroorlog in Syrië.
Er vond geen coup plaats in Qatar, maar toch schreven media erover. Onderzoeker Marc Owen Jones legt aan Al Jazeera uit hoe een online netwerk van Saoedische influencers en nepaccounts een niet-bestaande politieke crisis tot nieuws maakte. Tip van NRC-columnist Carolien Roelants.
Klimaatheld en ruimtepionier: multimiljardair Elon Musk is in de ogen van zijn volgelingen veel meer dan een gewone ondernemer. Maar sinds de coronacrisis begint zelfs de sektarische devotie van zijn meest trouwe fans barstjes te vertonen, schrijft The AtlanticTip van Elian Yahye
Eerder deze maand onthulde Facebook de nieuwe videodienst Messenger Rooms. Een van de beloftes: de privacy van gebruikers is beter gewaarborgd dan bij concurrent Zoom. Maar een paar weken later is het nog steeds niet duidelijk tot welke data Facebook wel en niet toegang heeft, schrijft The Intercept
„A few months ago, it would have been nearly impossible to imagine Musk’s world-saving sheen wearing off in the eyes of his fans. But that was before the coronavirus pandemic.”
Marina Koren, over het gevoel van ongemak bij fans van Elon Musk.
Fijne avond. Heb je nieuws, commentaar of een tip voor de buitenlandredactie? Mail ons op nieuwsbrief@nrc.nl.

Deze mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com. Stuur deze mail vooral door naar vrienden. Zij kunnen zich vervolgens hier aanmelden.
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief. Beheer je instellingen voor de nieuwsbrief. (Hier kun je afmelden).
Volg ons op InstagramTwitterFacebook
NRC