Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 4 januari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
SZW onderzoekt administratiekantoor Tentoo
De Inspectie SZW is enkele weken geleden een onderzoek gestart naar administratiekantoor Tentoo. Het gaat om schijnzelfstandigheid en het onderbetalen van medewerkers van regionale omroepen.
Lees verder »
Haarlemse boekhouder (74) vecht voor Marokkaanse zoon
Zelfs al zou hij willen, dan kan boekhouder Hans van der Wijden (74) niet met pensioen. Hij maakt hoge juridische kosten in een ultieme poging zijn Marokkaanse zoon in Nederland te houden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?

Hoe optimaliseer je de btw-positie van de verstrekker en ontvanger van de subsidie? Welke btw aspecten zijn belangrijk bij subsidies? Wanneer is een subsidie belast en wat zijn de gevolgen? Welke btw aspecten zijn relevant bij subsidies voor citymarketing, kunst, cultuur, energie-innovaties, zonnepanelen etc? Joep Swinkels praat je op 4 maart bij.

Lees verder »
Regio Gooi- en Vechtstreek knijpt ‘m nu al voor 15 juli 2021
Voor 15 juli moeten gemeentes hun jaarrekening over 2020 hebben ingeleverd bij de provincie. Dat wordt in de Regio Gooi- en Vechtstreek komend jaar een extra uitdaging door corona. De Groningse accountant HZG schrijft dat na een tussentijdse controle.
Lees verder »
Beboete hoogleraar is Ruben Freudenthal
De universiteit Groningen heeft tegen het Financieele Dagblad bevestigd dat de beboete hoogleraar Ruben Freudenthal is. Zijn naam, die het OM in een persbericht niet bekend maakte, lekte uit via de Telegraaf.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vernieuwde website Fiscaal Vanmorgen

Na 4 jaar was de website toe aan een goede opfrisbeurt! Dat is volgens ons prima gelukt en wij zijn trots op het resultaat. De eerste (online en fysieke) cursussen staan weer online en het aanbod zal de komende weken worden uitgebreid. Neem een kijkje op www.fiscaalvanmorgen.nl en hou ons cursusaanbod in de gaten.

Lees verder »
2020 | DECEMBER | De coronadilemma’s van de accountancy
Het jaar van anderhalve meter, van recessie, van politieke verschuivingen – dat was 2020. Nu de jaarwisseling nadert, blikt Accountancy Vanmorgen terug. Elke dag lees je over de belangrijkste gebeurtenissen uit een van de afgelopen maanden. Vandaag: december, de maand waarin accountants zich voorbereiden op het grote keuren van de naleving van alle coronaregels.
Lees verder »
HET JAAR VAN (15) Paul Ramakers: ‘Organische groei én meer overnames’
Hoe kijken spelers in accountancy en belastingadvies terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Deze keer: Paul Ramakers, kersvers CEO van Exact. Hij blikt terug op het afgelopen coronajaar. Ook deelt hij de kansen die hij in de accountancymarkt ziet.
Lees verder »
Innovatiespecial
Accountants ontdekken voordelen ‘open banking’-diensten

In het Europese bankenlandschap is een stille, onzichtbare revolutie gaande. In een snel veranderend ecosysteem veranderen banken van gesloten bastions naar open platformen, met daarin een sleutelrol voor API’s (Application Programming Interface).

Lees verder »
2020 | NOVEMBER | Administratiekantoren worden accountancy
Het jaar van anderhalve meter, van recessie, van politieke verschuivingen – dat was 2020. Nu de jaarwisseling nadert, blikt Accountancy Vanmorgen terug. Elke dag lees je over de belangrijkste gebeurtenissen uit een van de afgelopen maanden. Vandaag: november, met meer duidelijkheid over wie in de tweede ronde NOW heeft aangevraagd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
HET JAAR VAN (14) Erik Kolthof: ‘We doen onszelf tekort door gebrekkige communicatie’
HET JAAR VAN (13) Elly Stroo Cloeck: ‘We moeten ophouden over kwaliteit’
2020 | OKTOBER | Derdenverklaring NOW, reisaccountant ziet het somber in
OPLEIDINGEN
Schakeltraject Accountancy & Controlling
HAN
14 januari 2021
Workshop PE-plan schrijven
NBA Opleidingen
18 januari 2021
Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
VACATURES
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Adviseur MKB- Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN