Taalfout zorgt voor afwijzing solliciterende secretaresse

1 year ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed in beeld? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.


Taalfout zorgt voor afwijzing solliciterende secretaresse

Rieel-Info nummer 2017-46
“Taalfouten van secretaresses tijdens sollicitatieprocedures kunnen echt niet”. Strekking van deze stelling is dat secretaresses tijdens sollicitatieprocedures hard worden afgerekend op taalfouten in hun cv en het bijbehorende schrijven. Er wordt gesteld dat het secretaressevak een van de weinige beroepen is waar verzorgd taalgebruik nog een absolute must is en dat veel bedrijven fouten van solliciterende secretaresses niet accepteren. Deze stelling maakt vast veel los in de sociale media en natuurlijk heb ik ook een mening. Lees meer >>


Aanbieding van de maand: taalvaardigheid Nederlands opfrissen d.d. 21 december 2017

De Nederlandse taal blijft lastig, ook voor ervaren secretaresses. Tijdens deze training worden de belangrijkste valkuilen uitgelegd. In de ochtend staan we stil bij de wijzigingen uit 2005. Onlangs werd bekend dat deze wijzigingen van kracht blijven tot 2025. Het loont dus zeker de moeite om je hierin te verdiepen.

De d’s, de dt’s en de vervoeging van (buitenlandse) werkwoorden: deze lastige zaken komen na de middag aan bod. Geen saaie en ingewikkelde theorie, maar korte en praktische oefeningen. Je kunt deze snel toepassen in jouw eigen praktijk. Speciaal voor ervaren managementondersteuners als jij die aan een dag uitleg genoeg hebben om hun bestaande kennis op te frissen.

Deze training wordt gegeven op donderdag 21 december aanstaande van 09.30 tot 16.30 uur in
‘s-Hertogenbosch. 

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 10 december 2017!

Arendje Heutink-Bakker, hoofd secretariaat en receptie, Stichting Oosterpoort:


“Onlangs hebben wij met ons team onder inspirerende leiding van Diana Mouw-van Riel, onze taalvaardigheid Nederlands opgefrist. Tijdens deze training werden o.a. klinkerbotsingen, koppeltekens, de ‘n’ als tussenletter met daarbij de belangrijkste uitzonderingen etc. onder de loep genomen. Ook het vervoegen van buitenlandse werkwoorden kreeg aandacht. Al met al een zinvolle opfristraining, zeker omdat je als secretaresse dagelijks met taal bezig bent”.

 

Nieuws voor secretaresses

Hun hebben is taalergernis nummer één
Dat bleek op de ‘middag van de irritante taal' op 11 oktober in Leiden, georganiseerd door het Instituut voor de Nederlandse Taal (IvdNT). Gastheer Frank van Pamelen vroeg de aanwezigen naar hun ergste taalergernissen.
Bron: Onze Taal
Kort parkeren op Schiphol niet meer gratis
Door de sluiting van parkeergarage P2 op Schiphol Centrum moeten bezoekers die met de auto naar de luchthaven komen rekening houden met flinke veranderingen en extra kosten. Het gratis kwartiertje parkeren in de garages verdwijnt ook. Parkeren in P1 kost omgerekend 5,50 euro per uur of 1 euro per 11 minuten. Bron: Nu.nl
Digitale veiligheid en je bewapenen tegen de cybercriminaliteit blijft een moeilijk dossier voor veel ondernemers.
Bijna twee op de vijf mkb'ers hebben in het afgelopen jaar te maken gehad met vormen van digitale fraude, volgens de Kamer van Koophandel (KvK). Vooral datalekken en identiteitsfraude, waarbij criminelen zich voordoen als een vertegenwoordiger van een bedrijf, lopen in de papieren voor ondernemingen.
Bron: Nu.nl

 


Uitschrijven


Deel deze nieuwsbrief op

© 2019