Ontvang een Podium cadeaukaart bij je abonnement!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

 

 

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 20 oktober 2022 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Ambities om van dansen je beroep te maken? Lees dan onze dansopleidingenspecial

Het oktobernummer van Dans Magazine is door de jaarlijkse opleiding special dikker dan ooit. Een musthave voor jonge dansleerlingen die nadenken over een dansvervolgopleiding! ben jij dansdocent en wil jij je leerlingen een leuk cadeau geven? 

Bestel vóór maandag 10 oktober exemplaren van Dans Magazine helemaal Gratis!
Klik hier om voor jouw dansschool exemplaren te bestellen! Tot 20 exemplaren is je bestelling helemaal gratis. Bestel je meer exemplaren, dan vragen we een bijdrage in de verzendkosten.

Neem een abonnement


Ingezonden mededeling

Festival ICK FEST presenteert 3 bijzondere danspremières

Tijdens ICK FEST presenteert ICK Dans Amsterdam drie bijzondere danspremières in Meervaart (Amsterdam). Choreograaf Denden Karadeniz combineert hedendaagse dans met o.a. breakdance en hiphop met zijn dansgezelschap Zero Dance Theatre. Geniet daarnaast van werk door het Italiaanse collectief Balletto Civile (Michela Lucenti) en imposante slotakkoorden uit het rijke oeuvre van choreografen Emio Greco | Pieter C. Scholten (ICK Dans Amsterdam).


Nominaties bekend voor Dancer of the Year

Ieder jaar worden er dansers van over heel de wereld genomineerd voor Dancer of the Year. De schrijvers van het magazine Dance Europe hebben de 12 genomineerden voor 2022 bekend gemaakt, en nu is het de beurt aan het publiek om hun stem uit te brengen.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Het Nationale Ballet presenteert nieuw programma met drie generaties topchoreografen

Op woensdag 9 november gaat het tourneeprogramma van Het Nationale Ballet in première in Amare in Den Haag. “See the music, hear the dance.“ Deze woorden van George Balanchine, de grootste choreograaf van de twintigste eeuw, komen meesterlijk tot uiting in Balanchine / Van Manen / Arqués. Drie topchoreografen van uiteenlopende generaties laten zien hoe zij muziek als het ware ‘zichtbaar’ maken. Naast bekende meesterwerken van Balanchine en Hans van Manen bevat dit tourneeprogramma een recente creatie van de succesvolle jonge choreograaf Juanjo Arqués. Balanchine / Van Manen / Arqués is van 9 tot en met 19 november te zien in verschillende theaters door het hele land.


       Bestel dit nummer               Neem een abonnement


Tamara danst in Het Barre Land van urban danscollectief ISH: ‘‘Het samenbrengen van werelden is altijd bijzonder’’

De 29-jarige Tamara Robledo Oud heeft als allround danseres heel wat verschillende ervaringen op haar cv staan. In de nieuwe voorstelling van ISH Dance Collective, in samenwerking met het Amsterdam Sinfonietta, wordt dans gecombineerd met klassieke muziekinstrumenten en luchtacrobatiek. Een combinatie die niet iedereen zomaar zou verzinnen, maar Marco Gerris bewijst opnieuw dat juist een mix goed kan werken. Hoe is het maakproces verlopen? En hoe zijn de disciplines uiteindelijk samengekomen? Wij mochten Tamara interviewen.


Waarom dans net zo belangrijk is als rekenen op school

Dans - en andere soortgelijke fysieke activiteiten - zouden dezelfde status moeten genieten als rekenen en taal op school, aldus kunstonderwijsdeskundige Sir Ken Robinson. ‘’Dans kan helpen vreugde en stabiliteit in moeilijke levens te creëren, daarbij ongewenste spanningen op scholen herstellen, ontstaan door bijvoorbeeld geweld en pesten. ‘’


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2022. Alle rechten voorbehouden.