Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 23 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Tandarts en inspecteur in geschil over zakelijk gebruik luxe woning
Een tandarts heeft een luxe woning laten bouwen waar hij vanaf 2012 woont. In geschil is of hij de onroerende zaak bij het vaststellen van de IB/PVV-aanslag terecht als privévermogen heeft aangemerkt.
Lees meer
 
 
NBA publiceert versie 2.0 XBRL taxonomie accountantsverklaringen
Om invulling te geven aan de SBR Assurance oplossing heeft de NBA versie 2.0 van de XBRL taxonomie voor accountantsverklaringen gepubliceerd. De verklaringen taxonomie moet vanaf 1 januari 2018 worden gebruikt voor het opstellen van een digitale controleverklaring dat, tezamen met het publicatiestuk van een middelgrote onderneming, digitaal gedeponeerd wordt in het Handelsregister.
Lees meer
 
Durf jij op de stoel te zitten? Advertorial

Dapas Software helpt jou de regisseur over de werkprocessen te worden! Benieuwd naar onze oplossingen? =>

 
Groei zet door, maar vlakt af bij NOAB en Fiscount kantoren
Accountants-, administratie en belastingadvieskantoren, aangesloten bij NOAB en Fiscount, zijn wederom gegroeid in aantal medewerkers, omzet en resultaat. De groei neemt echter wel af. Dat blijkt uit de zevende editie van de Benchmark Kantoorcijfers, een branche brede benchmark voor accountantskantoren en administratie- en belastingadvieskantoren, aangesloten bij Fiscount en NOAB.
Lees meer
 
 
‘Corruptieschandaal Zuid-Afrika geen aanleiding relatie overheid met KPMG te evalueren’
Minister Dijsselbloem ziet geen aanleiding ziet de relatie van de Nederlandse overheid met KPMG te evalueren naar aanleiding van het corruptieschandaal in Zuid-Afrika waarbij KPMG betrokken is. ‘Mijn verantwoordelijkheid strekt zich slechts uit tot de Nederlandse accountantsorganisaties.’
Lees meer
 
Visionplanner on tour Advertorial

Het klinkt mooi allemaal. Jaarrekeningen veel efficiënter samenstellen. Meer tijd voor sparren met de klant. Je klant vier keer per jaar tussentijdse cijfers laten zien in de cloud! Maar hoe werkt dat precies? Welkom bij Visionplanner. Welkom bij één van je vakgenoten. Een kantoor dat weet wat er komt kijken bij de betrouwbare uitoefening van het vak en zijn ervaringen graag met je deelt.

=>Meer informatie?

 
AA vraagt niet door in discussie rekening-courantposities
De Accountantskamer heeft een AA een waarschuwing gegeven, omdat hij bij de verrekening van een vordering in rekening courant alleen is uitgegaan van de informatie van één partij. Dit terwijl hij wist dat er dat er over de rekening-courantposities een discussie speelde op aandeelhoudersniveau.
Lees meer
 
 
NHG-grens hypotheken omhoog
Vanaf 1 januari 2018 stijgt de zogeheten NHG-grens van 245.000 naar 265.000 euro. Voor woningen waarbij geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen gaat de grens naar maximaal 280.900 euro.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Geactualiseerd besluit administratieve, facturerings- en andere verplichtingen voor OB
De staatssecretaris van Financiën heeft een nieuw besluit inzake administratieve, facturerings- en andere verplichtingen voor de omzetbelasting gepubliceerd. In het nieuwe beleidsbesluit wordt onder meer beschreven wanneer het is toegestaan dat prestaties van meerdere ondernemers op één factuur worden vermeld.
Lees meer
 
 
PNO: Kosten en uitgaven in de WBSO
Kosten en uitgaven ten behoeve van speur- en ontwikkelingswerk kunnen eveneens onder de WBSO worden gebracht. Voorheen was dit geregeld in de RDA, de Research en Developmentaftrek. Rondom de definitie van kosten en uitgaven bestaat nog wel eens onduidelijkheid, aldus PNO Consultants.
Lees meer
 
Boekhouden maar dan slimmer en efficiënter. No hands accounting: Artificial Intelligence en Machine Learning Contentpartner
Moderne technologie, zoals Artificial Intelligence en Machine Learning, komt steeds dichter bij de accountantspraktijk. Het resultaat: boekhouden wordt eenvoudiger, zorgvuldiger, sneller, kent minder fouten, spookfacturen worden afgevangen en oneigenlijke boekingen voorkomen. Voor de ondernemer betekent dit dat hij/zij beter kan sturen op cijfers. Voor de accountant betekent het betere service verlenen, minder vraagposten en slimmer […]
 
Trainingen en intervisie praktijkopleiding AA jaar 1 Opleiding
Praktijkopleiding AA De Praktijkopleiding MKB is gebaseerd op de Verordening op de beroepsprofielen 2015 van de NBA en de CEA-eindtermen 2016 (zie www.ceaweb.nl). Deze beroepsprofielen en eindtermen vormen de basis voor de opleidingen tot AA-Accountant en Registeraccountant. Om accountant te worden moet je naast een theoretische opleiding ook de praktijkopleiding volgen. Opzet van de praktijkopleiding […]
 
Cursus Werken met BTW Opleiding
Cursus gaat gegarandeerd door! Tweedaagse cursus op 15 en 22 november 2017. Hoe gaat u om met BTW-formaliteiten? Is uw boekhouding in overeenstemming met de wetgeving? Weet u hoe u moet handelen bij steekproefcontroles? Hoe zit het met aftrek van voorbelasting? Tijdens deze interactieve cursus leert u alle ins en outs van de BTW. U […]
 
Gevorderd assistent-accountant(s), 32-40 uur Vacature
Van helder is een groeiende organisatie centraal gelegen in het land. Om die reden zijn wij doorlopend op zoek naar schoolverlaters, ervaren medewerkers en adviseurs. Veel accountants- en advieskantoren worstelen met vragen over hun toekomst. Hoe bied je nog toegevoegde waarde aan een hele diverse klantengroep? Hoe ga je meer adviseren en minder jaarstukken en […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn