Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 25 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Tarievendruk tergt accon■avm, hogere productiviteit maar wel opnieuw omzetverlies
accon■avm heeft in een stijgende markt in 2016 opnieuw een forse omzetdaling geboekt, bij een lichte omzetstijging per medewerker. De netto omzet bedroeg vorig jaar  € 94 miljoen, tegen € 100 miljoen in 2015 en € 115 miljoen in 2009. Het ebitda bedraagt ruim € 14 miljoen, het bedrijfsresultaat € 3,4 miljoen en resultaat vóór belastingen […]
Lees meer
 
 
‘Zwartmakerij’: flinke reprimande Belastingdienst
De Belastingdienst heeft onbehoorlijk gehandeld door te stellen dat een eigenaar van een advieskantoor verdacht wordt van een strafbaar feit waarvoor hij al was vrijgesproken. Het kantoor noemt dit ‘zwartmakerij’ en heeft de Nationale Ombudsman aan zijn zijde gekregen.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Fiscus mag beslissingstermijn niet rekken met informatiebeschikking
Een informatiebeschikking mag door de Belastingdienst niet gebruikt worden als manier om de beslissingstermijn te rekken. Dat oordeelt Rechtbank Gelderland.
Lees meer
 
 
Subsidie zonder aanvraag, de groeten van Den Haag
De gemeente Den Haag verstrekt jaarlijks zo’n € 350 miljoen aan subsidies zonder een goed beeld te hebben van de maatschappelijke doelen die daarmee bereikt moeten worden. Met als opmerkelijkst voorbeeld een commercieel sportcentrum dat geen subsidie aanvroeg, maar blij verrast werd met een ton.  
Lees meer
 
Erfrecht is en blijft een delicate kwestie Advertorial

Krijgt u van uw cliënten steeds meer vragen op het gebied van het erfrecht? En kunt u deze vragen wel adequaat beantwoorden? Vergis u niet, het erfrecht is een delicate kwestie! Als u uw cliënt verkeerd adviseert, kan dat behoorlijk in de papieren gaan lopen! Erfrecht goeroe Bernard Schols praat u op 10 april bij over alles wat u moet weten over het erfrecht

 
Vermeend: bewindspersoon Belastingdienst moet fiscalist zijn
De problemen bij de Belastingdienst kunnen alleen worden verholpen als apolitieke belastingspecialisten in het nieuwe kabinet verantwoordelijk worden voor de dienst. Dat stellen de oud-staatssecretarissen van Financiën Martin van Rooijen en Willem Vermeend in de Volkskrant.
Lees meer
 
 
Jaarverslagenanalyse: gehandicaptenzorg doet het financieel goed
Ondanks sombere verwachtingen, heeft de sector gehandicaptenzorg financieel een goed jaar achter de rug. Dat is voor een groot deel te danken aan het schrappen van eerder voorgenomen forse bezuinigingen.
Lees meer
 
 
Bouw heeft wind stevig in de rug
De bouwsector heeft nog steeds de wind stevig in de rug, kleine bouwbedrijven het meest. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees meer
 
Ontdek de opgebrande collega Contentpartner
Sommige humoristische programma’s van jaren geleden zijn nog altijd leuk om terug te kijken. Fawlty Towers bijvoorbeeld. Of wijlen Tommy Cooper die in een restaurant werkt waar hij in de keuken al zijn frustraties over de klanten mag afreageren, door kopjes tegen de muur kapot te gooien.
 
Stoomcursus Nieuw Huwelijksvermogensrecht 2018 Opleiding
Prof. Bernard Schols brengt u in één dag volledig op de hoogte van het Nieuwe Huwelijksvermogensrecht. Daarnaast bespreekt Bernard ook de actuele ontwikkelingen in het huidige huwelijksvermogensrecht met u. Kortom, niet alleen vernieuwen en actualiseren, maar ook opfrissen van uw kennis in 1 dag! Zorg dat u deze interactieve praktijkgerichte stoomcursus niet mist! Het huwelijksvermogensrecht beïnvloedt […]
 
Junior Controleleider RA – Ridderkerk Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen adviseurs die ongebaande paden durven te verkennen en de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn