Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 25 januari 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Controlewerkzaamheden niet onvoldoende, RA krijgt toch waarschuwing
Een deurenfabrikant verplaatste de productie deels naar Indonesië, waarna de RA die de jaarrekeningen van het concern controleerde zich deels moest beroepen op het werk van een Indonesisch accountantskantoor. Dat leverde hem uiteindelijk een tuchtklacht van de deurenfabrikant op
Lees verder »
Meeste bedrijven zeggen meer aandacht te hebben voor duurzaamheid
Een groot deel van de Nederlandse bedrijven en organisaties is naar eigen zeggen meer aandacht gaan besteden aan duurzaamheid. Van de 316 organisaties die meededen aan onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), Tilburg University en de Universiteit Maastricht, geeft driekwart aan nu meer bezig te zijn met verduurzaming dan twee jaar terug.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten?

Door onder andere recente rechtspraak en de bouwstenennotitie van het Minfin blijft de BOR actueel en voor de praktijk een belangrijk thema. Almer de Beer geeft je op 14 maart een compleet overzicht van actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor je dagelijkse praktijk.

Lees verder »
Ambtenaar Belastingdienst met meer dan 9 ton cash in huis ontloopt celstraf
Een 53-jarige belastingambtenaar die informatie uit de systemen van de Belastingdienst lekte en 920.000 euro cash thuis bleek te hebben liggen is door de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. Dat is een aanzienlijk mildere veroordeling dan wat het Openbaar Ministerie had geëist, namelijk twee jaar celstraf. De rechtbank vindt het tenlastegelegde witwassen […]
Lees verder »
Privéafspraken onder werktijd: ontslag op staande voet terecht
Het ontslag op staande voet van een werknemer is naar het oordeel van de kantonrechter rechtsgeldig, nadat de werknemer onder werktijd naar privé (sollicitatie) afspraken is gegaan, zonder daarbij openheid van zaken te geven.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Internationaal of grensoverschrijdend werken; waar is de werknemer belasting- of premieplichtig?

Hans Tabak bespreekt op 13 maart tijdens een online cursus hoe je in veel voorkomende situaties kunt bepalen waar de werknemer belasting- en/of premieplichtig is. Hoe je werkgevers en werknemers op hoofdlijnen kunt adviseren en welke vragen je kunt stellen.

Lees verder »
AV-Top 50 | Als je je uitspreekt, is alles mogelijk
Al tien jaar op rij is Qconcepts winnaar van een FD Gazellen Award. De sterkste groeier van alle auditkantoren is in twaalf en een half jaar uitgegroeid tot een organisatie met honderdvijftig accountants en financieel adviseurs. Wij waren benieuwd naar het verhaal achter deze indrukwekkende cijfers en spraken met medeoprichter Cor Pijnenburg en de pas […]
Lees verder »
Taakstraf en geldboete geëist tegen dga en adviesbureau vanwege belastingfraude
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een taakstraf van 140 uur tegen de 64-jarige dga van een adviesbureau uit uit ‘s-Hertogenbosch en een geldboete van 15.000 euro tegen het adviesbureau geëist. De dga en het adviesbureau moesten zich bij de rechtbank Oost-Brabant verantwoorden vanwege omzetbelastingfraude.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Met datagedreven management het personeelstekort te lijf

Te veel werk en te weinig medewerkers? En lukt het niet om gekwalificeerd extra personeel te vinden? Door de backoffice slimmer te organiseren en datagedreven management toe te passen kun je tijd, energie én middelen vrijspelen. Hoe je dat aanpakt lees je in dit blog.

Lees verder »
Tax partner Deloitte in verband gebracht met frauduleuze CumEx-transacties, ook KPMG onder vergrootglas
Justitie in Duitsland is momenteel volop bezig met het strafrechtelijk vervolgen van betrokkenen bij frauduleuze CumEx-transacties. De rol van KPMG is al langer omstreden, maar nu blijkt ook een Tax Partner bij Deloitte mogelijk betrokken te zijn geweest toen hij nog bij Fortis werkte.
Lees verder »
PKIsigning maakt versturen en betalen BTW-aangifte via iDEAL mogelijk
PKIsigning heeft deze week een update uitgebracht die accountantskantoren helpt bij het vereenvoudigen van het proces voor de aangifte van omzetbelasting. Ondernemers geven eenvoudig hun goedkeuring op het XBRL-bestand en kunnen direct via iDEAL hun betaling regelen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Stef Blok waarschuwt voor conflicten over coronaherstelplannen
Accountant zag bui al hangen bij noodlijdend VanMoof
Omzet Crowe Foederer plust 30 procent
Fiscus kan niet aantonen welk postbedrijf de aanslag bezorgde: bezwaar gegrond
OPLEIDINGEN
Opleiding Belastingaccountant
NBA Opleidingen
1 februari 2023
Arbeid en Recht (1)
Fiscount
13 februari 2023
Webinar | Hoe help je jouw klant met coronaschulden?
Accountancy Vanmorgen
14 februari 2023
VACATURES
Manager audit
Moore MTH
Amsterdam
Assistent Accountant Audit
HLB Witlox Van den Boomen
Waalre, Rosmalen, Valkenburg, Schijndel, Waalwijk
Assistent Accountant (24 – 40 uur)
Flynth
meerdere locaties
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN