Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
9 augustus 2022
Taxussnoeisel laten ophalen kan nog tot en met vrijdag 12 augustus

Net als andere jaren is Stichting Taxus Taxi ontzettend dankbaar voor al het snoeisel dat haar trouwe taxusdonateurs doneren. Desondanks ligt de eindstreep nog ver weg. Het doel van Taxus Taxi is om dit jaar 125.000 kilo snoeisel in te zamelen. Met het tot op heden behaalde resultaat betekent dit dat er nog ongeveer 25% ingezameld moet worden. Op zich geen enkel probleem, maar met een einddatum die slechts iets meer dan een week verwijderd is, is het toch een pittige uitdaging. 

Lees verder

Geen inloopspreekuur Wegwijs Boxtel van 3 tot en met 28 augustus


Vanwege vakantie is er van 3 tot en met 28 augustus geen inloopspreekuur bij Wegwijs in Boxtel. Wegwijs blijft wel telefonisch beschikbaar in de vakantieperiode.
PERSBERICHT: Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang

Vandaag heeft De Raad van State uitspraak gedaan over twee bestemmingsplannen van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Boxtel: het bestemmingsplan Keulsebaan en het bestemmingsplan Fietsonderdoorgang Tongersestraat. Door beide bestemmingsplannen gaat nu een streep. Het bestemmingsplan Keulsebaan zou capaciteitsuitbreiding mogelijk moeten maken van de bestaande weg Keulsebaan in Boxtel tussen de onderdoorgang onder het spoor en de A2. Het bestemmingsplan Fietsonderdoorgang Tongersestraat beoogde de aanleg van een fietsonderdoorgang mogelijk te maken in de Tongersestraat, tussen de Van Hornstraat en de Kapelweg in Boxtel. Deze fietsonderdoorgang kruist de Van Salmstraat en de spoorlijnen Boxtel-Tilburg en Boxtel-Eindhoven. Wethouder van Nistelrooij: “Ik ben zeer teleurgesteld in de uitspraak van de Raad van State. Dit leidt zeker tot vertraging bij de aanpak van de verkeersproblematiek in Boxtel. We nemen de komende tijd om de overwegingen en consequenties goed te bestuderen. Na de zomer komen we hierop terug.”

Lees hier het hele persbericht
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten