Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 6 oktober 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Team Trump opent aanval op accountants
De advocaten van Donald Trump proberen zijn accountants de schuld te geven van foutieve financiële statements. Dinsdag zei voormalig Mazars-accountants Donald Bender dat de Trump-organisatie jarenlang belangrijke informatie voor hem verborgen hield.
Lees verder »
Tarieven mkb-accountant in 2022 met 7 procent gestegen
In 2022 hebben accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren die zijn aangesloten bij NOAB of Fiscount opvallend goed gepresteerd. De gemiddelde omzet groeide met 10,3% en het resultaat (na managementbeloning) zelfs met 14,6%. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ervaar de klantgedreven innovaties van Visionplanner Herfst Boost!

Verbeterde efficiëntie en kwaliteitsborging in het samenstellen van jaarrekeningen en tussentijdse cijfers. Ontdek hoe feedback tot handige functies leidt.

Bekijk de innovaties op onze site »
‘Aanpassing spaartaks wordt hell of a job’
Mocht de Hoge Raad het advies van de advocaat-generaal overnemen in de spaartakszaak – dat niet alleen spaarders maar ook beleggers recht op teruggave hebben – dan wordt dit ‘a hell of a job, uitvoeringstechnisch en budgettair’. Dit zei staatssecretaris Van Rij donderdag tijdens de algemene financiële beschouwingen in de Tweede Kamer.
Lees verder »
Aantal vacatures in accountancy stijgt voor 4e maand op rij
Na een daling in de eerste helft van dit jaar neemt het aantal openstaande vacatures in de accountancy weer toe. Het niveau ligt nu 46 procent boven het pre-coronaniveau. De accountancy behoort tot de sectoren met de sterkste stijging.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Goede adviesmogelijkheden bedrijfswaardering

‘Valuepartner geeft goede adviesmogelijkheden over de waarde van de onderneming. In een handomdraai is het mogelijk verschillende varianten op te stellen. Ik beveel deze tool van harte aan!’
Gerrit Jan de Vries AA
Partner, DH Accountants en Belastingadviseurs

Lees verder »
KENNISPARTNER
Wat is de impact van de Wet toekomst pensioenen?
De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is op 1 juli 2023 ingegaan. Welke gevolgen heeft de invoering van de Wtp voor het werknemerspensioen dat is ondergebracht bij een verzekeraar? De overgang naar het nieuwe pensioen voor werkgevers en werknemers brengt andere kosten met zich mee en daarmee ook een ander perspectief.  
Lees verder »
AFM komt met Leidraad duurzaamheidsclaims
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) publiceert de Leidraad duurzaamheidsclaims. Met deze leidraad geeft de AFM handvatten aan financiële ondernemingen en pensioenuitvoerders voor het doen van correcte, duidelijke en niet-misleidende duurzaamheidsclaims. 
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe data helpt om het personeelstekort terug te dringen
Het vinden van personeel is lastig, terwijl de werkdruk alleen maar toeneemt. Datagedreven bedrijfsvoering helpt je gerichte oplossingen te vinden voor het personeelstekort. Door middel van data stel je verbeterpunten en kansen vast in de backoffice van jouw accountants- en administratiekantoor, zodat je meer rendement behaalt met het huidige team. Hoe je dat aanpakt lees je […]
Lees verder »
Accountant, verzet zelf de bakens
Dat er in de wereld van accountantskantoren nogal wat beweging is, behoeft hier nauwelijks betoog. Gaat de discussie niet over de dossiervereisten van de toezichthouder, personeelsschaarste of schaalvergroting en PE dan is het wel de invloed van digitalisering. Parallel daaraan is de waan van de dag sterk en dwingt dat tot vooral reageren op wisselende […]
Lees verder »
Fiscale plannen Tweede Kamer weer op losse schroeven
De accijnsverhoging op brandstof, de stijging van het minimumloon en kindgebonden budget, de vliegbelasting voor overstappers: de Kamer heeft na Prinsjesdag een ongedekte check uitgeschreven van 4,2 miljard en moet daar nu op terugkomen.
Lees verder »
BDO verruilt Apeldoorn voor Zwolle
BDO Accountants en Adviseurs heeft zijn kantoor in Apeldoorn verhuisd naar The City Post in Zwolle. Dit voormalig postsorteercentrum is gerenoveerd tot duurzaam multi–tenant kantoorgebouw. Daarmee verwelkomt Zwolle, in een van de sterkst groeiende economische regio’s van Nederland, een nieuwe grote werkgever.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Voortaan ook videobellen met Belastingdienst mogelijk
De behandeling van een VvE-aandeel en derdengeldrekening notaris in het rechtsherstel box 3
Loonstop niet onderbouwd, accountantskantoor moet jurist achterstallig loon betalen
Box 3: ongerealiseerde waardestijgingen behoren tot werkelijk behaald rendement
OPLEIDINGEN
Training Datavisualisatie en Presentatie
Markus Verbeek Praehep
24 oktober 2023
Cursus Impact nieuwe Wet Toekomst Pensioenen per 1 juli 2023
Accountancy Vanmorgen
1 november 2023
Kennismarathon BTW
Fiscount
6 november 2023
VACATURES
Ervaren Audit assistent
Jobs in Finance
Relatiebeheerder / Accountant MKB
Moore MTH
Noordwijk
Controleleider audit – Goes
Flynth
Goes
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN