Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 5 november 2020  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

 

De dansopleidingenspecial staat online!

Keuzestress? Dans Magazine zet graag ieder jaar een heleboel dansopleidingen voor je op een rijtje. Ideaal dus om opleidingen met elkaar te vergelijken en zo een school te kiezen die bij jou past! Daarnaast kun je ook extra artikelen en bijzondere interviews lezen. Een must read voor iedere dansenthousiast.

Lees nu onze online opleidingenspecial van 2020.

In de special presenteren de volgende opleidingen zichzelf en brengen zij de unieke kenmerken van de opleiding onder woorden:

Royal Academy of Dance, Koninklijk Conservatorium, Nova College, Rijn Ijssel, Academie Theater en Dans, Lucia Marthas, Albeda Danscollege, Pact+, ArtEZ, Utrechtse Dansacademie, Kunsthumanioria, Codarts, Fontys, Paris Marais Dance School, MBO Dans Goes, Agape Belgium, Hogeschool Leiden, Dance In Art, Leidse Ballet & Theaterschool, Dansmavo Schiedam   

Bekijk hier een overzicht van alle audities en open dagen.

Nog geen abonnee? Je hebt al een abonnement op Dans Magazine voor €19,99 per jaar! Ook leuk om cadeau te geven.

 


Dansers Tommy & Rowan winnen Holland's Got Talent 2020

De jury was van mening dat alle 8 de finalisten stuk voor stuk Champions League-waardig waren en nog niet eerder in de geschiedenis van Holland’s Got Talent lag het niveau volgens hen zó hoog. 

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website




TED-talk: Hoe dans en wiskunde met elkaar zijn verbonden

Dr. Karl Schaffer en Erik Stern leggen in een TED-talk in Californië wiskunde uit door middel van dansbewegingen. Wiskunde en dans hebben namelijk meer met elkaar gemeen dan je zou denken. Zo gebruiken ze bewegingen om mensen te helpen bij het begrijpen van wiskundige concepten, zoals symmetrie.




8 tips om zelfverzekerd je auditie in te gaan!

Het nieuwe dansseizoen is van start gegaan en dat betekent dat je je kunt gaan aanmelden voor de audities van dansopleidingen. Heb jij je aangemeld en mag je komen auditeren? Met deze tips kun jij knallen op de dansvloer!  




Hoe dans kinderen met autisme kan helpen

Kan dans kinderen met autisme helpen? Steeds meer wetenschappers denken van wel. In 2019 is er een onderzoek geweest over hoe dans kinderen met autisme kan helpen bij het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden. Het onderzoek bevatte een speciale dans-therapie, om te kijken hoe dit het gedrag van deze kinderen beïnvloedt.




Mila en Philippe dansen bij de Junior Company: ''De perfecte plek voor een jonge danser''

Als jonge, net afgestudeerde danser is het soms lastig om te beginnen in een groot balletgezelschap. Om die reden is de Junior Company door Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet, in 2013 opgericht. Hoe gaat het daar precies aan toe? Daar vertellen Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company, en twee dansers uit het gezelschap meer over!




World Ballet Day 2020: 4 bijzondere livestreams

Vandaag wordt ballet overal ter wereld gevierd! Zo'n veertig toonaangevende gezelschappen doen mee met live-streams en video's.  Zo kun je meekijken bij onder andere The Bolshoi Ballet uit Moskou en The Royal Ballet uit Londen. Hier hebben we een aantal bijzondere video's op een rijtje gezet. 

 


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.