ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-06-2021
Tegen wie speelt Oranje? – Een blik op de nummers drie

Maandagavond ontvangt het Nederlands elftal in de Johan Cruijff ArenA nog Noord-Macedonië. Voor het Balkanland is dat een gedenkwaardige avond, want voorlopig zien we hen niet meer op een eindronde. Voor het team van Frank de Boer is het een zaak van heel blijven en testen wat wel en niet werkt richting de achtste finale. Laten we eens kijken naar de nummers drie.


lees verder
Samenvatting: Finland-België (0-2)

België wist ook de derde wedstrijd op het EK winnend af te sluiten. De Finnen hielden lang stand, maar in de tweede helft brak het verzet. Door een eigen doelpunt van de Finse keeper Lukas Hradecky en een knap doelpunt van Romelu Lukaku eindigde het duel in 0-2. 

lees verder
Het Panini-album van… Mike te Wierik

In de commerciële wereld die de voetballerij is, wordt de hang naar romantiek met het jaar groter. Een van die dweperige fenomenen in het voetbal zijn de welbekende Panini-stickers. Voor hordes talentloze voetballertjes die enkel van een profcarrière kunnen dromen, maar net zo goed voor spelers die het wel tot de Eredivisie hebben geschopt. Een van hen: FC Groningen-verdediger Mike te Wierik.

lees verder
Italië: Leidt trendbreuk tot goud of tot overmoed?

Sunny boy Roberto Mancini! De bondscoach van Italië heeft op dit EK het plan om alle clichés de prullenbak in te stoppen die gaan over voetbaltrainers die in een paar weken heel veel grijze haren krijgen. Natuurlijk had hij ook geen aanleiding voor overmatige opwinding tegen Wales, maar de afwezigheid daarvan heeft nog nooit een Italiaan tegengehouden om zich hyperactief te gedragen. Er verschijnen overal steeds meer foto’s van de bondscoach van de Azzurri, ontspannen, lachend en in een modieus pak gehesen.

lees verder
Nieuwe ELF Voetbal kleurt oranje, zet haar licht op EURO 2020 én spreekt met de volgende generatie

Nederland kleurt Oranje. ELF Voetbal doet daar vrolijk aan mee. De nieuwe editie, nummer zes alweer, kent niet alleen een oranje rand en portretten van Frank de Boer, Owen Wijndal en Brian Brobbey op de cover. Ook het grootste deel van de inhoud heeft raakvlakken met de Europese titelstrijd die tussen 11 juni en 11 juli in elf steden wordt uitgevochten. Maar ook aandacht voor niet-gerelateerde EK-onderwerpen zoals een openhartig interview met Riechedly Bazoer en Tweede Divisie-avonturier Jean-Ruben Desrosiers.

lees verder
Overwinnen Schotse pechkoningen nu eindelijk hun demonen?

Bestaat God? Dat mag u zelf weten. Wat wij wel durven zeggen: als er iemand aan de knoppen zit, heeft-ie een hekel aan doedelzakmuziek. Het lot is Schotland nooit goed gezind, in het bijzonder klimatologisch en op voetbalgebied. Uiteraard volgde maandag voorafgaand aan dé wedstrijd van het jaar het bericht dat uitblinker Billy Gilmour corona heeft. Het zou ook nooit eens om de reservekeeper zijn. De Schotse nationale ploeg en pech, dat verhaal is bekend uit het verleden.

lees verder
VACATURE: Stagiair Marketing & Events

Ben jij op zoek naar een leerzame, sportieve en uitdagende stageplaats? Voor ons magazine PANNA! bieden wij een leuke leerplek aan op gebied van marketing & events.

lees verder
Prijsvraag 3: Herken supporters en verdien De Kortste Weg naar Europa

In het boek ‘De kortste weg naar Europa’ blikt schrijver Ernst Bouwes terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal verscheen al een serie voorpublicaties. Deel 23 gaat opnieuw gepaard met een prijsvraag: herken personen op deze foto van de bekerwinnaars van 1962 en win een exemplaar van De Kortste Weg naar Europa.

lees verder
Interview Owen Wijndal: "Ik droeg een Oranje-shirt met rugnummer 14"

Tegen Oekraïne viel hij zondag in. Tegen Oostenrijk was Owen Wijndal donderdag goed voor zijn tweede invalbeurt. Dat na een jaar waarin de 21-jarige linksback van AZ al dik vierduizend speelminuten in de benen heeft. "We zijn dit EK geen topfavoriet, maar kunnen met onze selectie wel ver komen."

lees verder