View this email in your browser

Tegendraads Leesvoer uit andere media

De VS verkoopt wapens aan minstens 48 autoritaire regimes. Het rommelt echter binnen de leidende elites in Washington DC. Meer en meer stemmen roepen op de waanzin van het huidige buitenlandse beleid van de VS te stoppen. De oorlog in Oekraïne moet ook omwille van het klimaat zo snel mogelijk onderhandeld stoppen. De Franse energiegigant Total verbergt zijn klimaatvernietigende activiteiten achter kleine vitrine-investeringen in hernieuwbare energie.

The ‘Regimes of the World’ data: how do researchers measure democracy?

Alle holle retoriek van het Witte Huis over de wereldwijde bescherming van de democratie ten spijt verkochten de VS in 2022 wapens aan 48 van de 84 landen die volgens het Regimes of the World System autoritaire regimes zijn. Een rapport van The Intercept geeft details van de échte prioriteiten van de VS, met volgzame NAVO-lidstaten in hun kielzog.

Jeffrey Sachs

The Climate Pod is een organisatie die wekelijks praat met journalisten, activisten, academici en kunstenaars over de klimaatcrisis. Econoom Jeffrey Sachs spreekt over een bijkomende reden om de oorlog in Oekraïne zo snel mogelijk via onderhandelingen te beëindigen, waar nog te weinig aandacht voor is: deze oorlog verergert de klimaatcrisis.

Le Joker ENR
Bloom association

Total doet zeer beperkte kleine investeringen in hernieuwbare energie om zo zijn klimaatverwoestende activiteiten te greenwashen. Dit blijkt uit een rapport van de Franse organisatie Bloom Association over de Franse multinational Total. Bloom Association doet onderzoek naar de vernietiging van de oceanen door de industriële visvangst en door de energiemultinationals.


 

Agenda


 
30 mei 2023
Boekvoorstelling: de Ongelijkheidsmachine, Paul Goossens
EPO uitgeverij, Oxfam België, Hart Boven Hard, ACV, ABVV en Masereelfonds Antwerpen
Locatie: Zuiderpershuis, Antwerpen
Tijd: 20u

1 juni 2023
Lezing Lode Vanoost over Noam Chomsky

DeWereldMorgen, Masereelfonds Antwerpen
Locatie: Wijkcentrum De Shelter, Koxplein Borgerhout
Tijd: 19u

13 juni 2023
Nationale betoging non-profit

ACV Puls, ABVV, ACLVB en vele anderen
Locatie: Brussel, Noordstation
Tijd: 10u30

 

Beste volgers van DeWereldMorgen.be


Ons (bijna) wekelijks Tegendraads Leesvoer kent veel bijval, reden genoeg om er mee door te gaan. Aarzel niet om ons suggesties van mogelijke interessante artikels uit andere onafhankelijke media te sturen – in alle talen. Deze kan je sturen naar redactie@dewereldmorgen.be met als onderwerp 'Tegendraads Leesvoer'.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2023 GetBasic, All rights reserved.
Iedereen die ingeschreven is op de dagelijkse nieuwsbrief

Our mailing address is:
GetBasic
Vooruitgangstraat 333/11
Brussel 1030
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp