View this email in your browser

Tegendraads Leesvoer uit andere media

De echte agenda van The Guardian kan niet meer tegengesteld zijn aan de mythe die de krant in stand houdt. De Amerikaanse lobbygroep Syrian American Council heeft veel prioriteiten, het leven van de Syrische bevolking is er geen van. En wie controleert Afrika nu echt?

Like Billionaire-controlled Media, The Guardian Misinforms Its Readers on the UK's Role In World

De Britse krant The Guardian profileert zich al heel zijn bestaan als de linkse luis in de pels (‘de bewaker’) van het Britse establishment. Ooit was dat wel zo, maar die tijden zijn al lang voorbij. Het imago is er nog maar de feiten tonen een ander beeld.

Deze krant geeft een misleidend beeld van wat de Britse regering in de wereld doet en heeft alle middelen ingezet om het sociaal alternatief van Jeremy Corbyn te fnuiken. Wat deze krant echt doet is de mythe propageren van Groot-Brittannië en de VS als zachtaardige wereldactoren, zoals deze analyse van Declassified UK aantoont.

I Crashed an anti-Syria Lobby Meeting Where They Pushed For A New Caliphate And More Starvation Sanctions

Syrisch-Amerikaans journalist Hekmat Aboukhater ging undercover naar een conferentie van de Syrian American Council, een lobbygroep die ijvert voor nog hardere sancties tegen de Syrische bevolking en voor het onverminderd behoud van de sancties na de aardbevingen van 6 februari 2023.

Deze organisatie wordt volledig gefinancierd door Syrisch-Amerikaanse miljonairs in de VS en verzet zich tegen elke poging om de burgeroorlog in hun vaderland te beëindigen. Een publicatie van The Grayzone.

Who Will Control Africa - and to Whose Benefit?
ScheerPost

De Amerikaanse onderzoeksjournalisten Diego Ramos en Max Jones spraken op hun videoprogramma Journalists for Sale een uur lang met Nigeriaans journalist en filmregisseur David Hundeyin over de situatie in West-Afrika na de staatsgreep in Niger en de dreiging van militaire escalatie.

Hundeyin heeft gepubliceerd over de corruptie van Nigeriaans president Ahmed Tinubu, de grootste pleitbezorger voor een militaire invasie in buurland Niger. Hij legt de anti-westerse gevoelens in de regio uit en de rol die Rusland en China kunnen spelen als alternatief voor het huidige Westerse neokolonialisme.


 

Agenda


 
Tot 31 augustus 2023
Tentoonstelling: 60 jaar kernwapens in België
Leuvense Vredesbeweging en Pax Christi Vlaanderen
Locatie: Sint-Michielskerk, Naamsestraat 57a, Leuven
8 september 2023
Herdenking staatsgreep in Chili
Masereelfonds
Locatie: Masereelhuis, Truweelstraat 85Sint-Niklaas
9-10 september 2023
Manifiesta

Manifiesta
Locatie: Wellingtonrenbaan, Oostende

 

Beste volgers van DeWereldMorgen.be


Ons (bijna) wekelijks Tegendraads Leesvoer kent veel bijval, reden genoeg om er mee door te gaan. Aarzel niet om ons suggesties van mogelijke interessante artikels uit andere onafhankelijke media te sturen – in alle talen. Deze kan je sturen naar redactie@dewereldmorgen.be met als onderwerp 'Tegendraads Leesvoer'.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2023 GetBasic, All rights reserved.
Iedereen die ingeschreven is op de dagelijkse nieuwsbrief

Our mailing address is:
GetBasic
Vooruitgangstraat 333/11
Brussel 1030
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp