Tegenlicht Meet Up 06 feb | De Kloofdichters

Er loopt een kloof door Nederland tussen rijk en arm. Maar directeur van de Wiardi Beckmanstichting Tim 'S Jongers heeft het liever over de kloof tussen 'hoopvollen' en 'hooplozen'. Hij weet uit eigen ervaring wat het is om geen hoop te hebben. Hij reist door Nederland op zoek naar mensen die zich niet willen neerleggen bij het bestaan van deze kloof. Regisseur Kees Brouwer doet verslag van zijn reis in de Tegenlicht-aflevering De Kloofdichters (uitgezonden op donderdag 26 januari, terug te kijken via NPO Start en vpro.nl).

 

Tijdens de Tegenlicht Meet Up Utrecht op maandag 6 februari gaan we zoals gewoonlijk aan de hand van de uitzending verder met elkaar in gesprek. Over de kloofdichters van de Nederlandse samenleving en met name van Utrecht. Hoe verkleinen zij het steeds groter wordende gat tussen de ‘hooplozen’ en de ‘hoopvollen’ en hoe kunnen de systeemmensen in de samenleving hiervan leren?

 
S

 We gaan in gesprek met de volgende gasten:

  • Kees Brouwer: regisseur bij VPRO Tegenlicht, heeft o.a. de documentaires Rebellen tegen reclame (2020), Vissen naar de toekomst (2021) en Rebranding Chaos (2022) gemaakt.

  • Tim ‘S Jongers (onder voorbehoud): politicoloog, bestuurskundige en publicist. Sinds september 2022 is hij directeur van de Wiardi Beckman Stichting (het wetenschappelijk bureau van de PvdA).

  • Marry Mos: secretaris en coördinator van de Armoedecoalitie Utrecht, een groot netwerk van allerlei organisaties en mensen in de stad. Het doel van dit netwerk is de positie van mensen in armoede, hun eigen regie en de hulp- en dienstverlening daaromheen te verbeteren.

  • Denise Harleman: de oprichter van Collectief Kapitaal, een organisatie die zich inzet voor bestaanszekerheid voor iedereen. Dit willen zij bereiken door middel van solidariteit: door hun gezamenlijke vermogen te delen.

Kom naar de Meet Up en discussieer mee met onze gasten op maandag 6 februari in het Theater in de bieb Neude. Alle vragen, ideeën en oplossingen zijn welkom. We laten de VPRO Tegenlicht uitzending om 19.00 uur zien en om 20.00 uur begint de Meet Up.

 
Reserveer je kaartje   S
S
 
 

In het kader van de Week van de circulaire economie is er in Bibliotheek Neude een Repair Café XL. Laat je kapotte spullen maken, en geef ze een tweede leven. Van broodroosters tot kleding en van servies tot speelgoed. Alles maakt een kans op een geslaagde reparatie. 

zaterdag 11 februari | 12.00 - 17.00 uur | Bibliotheek Neude | Lees meer

 
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open