Informatie over de komende Tegenlicht Meet Up  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
Beste Meet Up-bezoeker,
De corona-crisis heeft laten zien dat mensen uit de vitale beroepen onmisbaar zijn om de samenleving draaiende te houden.
In het kader van Prinsjesdag stelt Tegenlicht met de uitzending ‘Top der Onmisbaren’ een alternatieve Rijksbegroting voor met inspraak van leden uit deze cruciale beroepsgroepen.


Deze Tegenlicht Meet Up
Tijdens de meetup gaan we kijken hoe het met de zichtbaarheid, beloning en aanzien van de onmisbaren in Utrecht is gesteld. Krijgen onze docenten, verplegers, schoonmakers en buschauffeurs wel de erkenning die zij verdienen en hoe houden we die waardering vast? Hangt het af van de situatie waarin we zitten welke beroepen cruciaal zijn of zijn er vaste criteria aan te wijzen die een beroep onmisbaar maken?

Over de vraag wat er in Utrecht zou veranderen als deze mensen het voor het zeggen hadden, gaan we in gesprek met een verpleeghuis verpleegkundige, een leerkracht, een medewerker van de vuilnisophaaldienst en Arie Barendrecht, Intensive Care verpleegkundige in het Antoniusziekenhuis. Arie Barendrecht werd geportretteerd in de tentoonstelling ‘Zorgwerkers achter hun masker’ van verplegend kunstenaar Marco de Vente.

Voor ons ben jij onmisbaar, dus kom naar de meetup, of kijk mee via de live stream op ons Youtube kanaal.
 
Maandag 14 september 2020, 19.00 – 21.30 uur | Bibliotheek Neude | Gratis | wel graag even reserveren (het aantal plekken is beperkt, i.v.m. RIVM-richtlijnen, we vragen hiervoor je begrip) | de Meet up kun je ook volgen via de livestream op YouTube.
  • 19.00 uur: terugkijken Tegenlicht uitzending.
  • 19.45 uur: Pauze/inloop.
  • 20.00 uur: Start van de Meet Up.
  • 21.30 uur: Einde.
Om je bezoek plezier en veilig te houden, zijn er een aantal regels. Handig als je ze vooraf even doorneemt. Zonder ticket heb je geen toegang tot deze avond. Let op: Doordat we de luchtverversing goed regelen kan het fris zijn in de zaal.
De meet ups zijn een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers. Op onze Facebookpagina vind je altijd de meest actuele informatie.
 
 
Bibliotheek Utrecht - Neude 11 - 3512AE - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden