Informatie over de komende Tegenlicht Meet Up  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
Beste Meet Up-bezoeker,
Ooit ‘n normaal mens ontmoet?.....beviel ‘t ?

Deze aan Simon Carmiggelt ontleende spreuk gebruikte Stichting Pandora al in de jaren ‘60 in de strijd tegen stigmatisering van psychiatrische patiënten. Met de Tegenlicht documentaire ‘Gewoon gek’ is deze leus opnieuw actueel.
In ‘Waanzin van de wereldliteratuur’ schreef Pieter Steinz in 2015 over de grens tussen gek en normaal en hoe groot de aantrekkingskracht van gekte is voor fictieschrijvers. In de wereld van kunst en literatuur is ‘gekte’ een onmisbare inspiratiebron waar meesterwerken uit voortkomen. Wat zou er gebeuren als we onze opvattingen over wat ‘gek’ en ‘normaal’ is, oprekken en erkennen dat iedereen wel eens psychisch ontregeld is en ‘gekke’ kanten kent? Zou dat de lange wachtlijsten binnen de geestelijke gezondheidszorg kunnen terugdringen?

Onze gasten:
  • Soraya Pol, regisseur van ‘Gewoon gek’, liet zich bij het maken van deze Tegenlicht documentaire leiden door deze vraag. Met Soraya, die eerder als researcher diep in de wereld van revalidatie centrum Heliomare dook voor de alom geprezen documentaireserie ‘Stuk’ en de volgende gasten zetten we deze zoektocht voort.
  • Jules Tielens, die buiten de gebaande paden zoekt naar nieuwe standaarden in zorg voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn.
  • Carlijn Mol, die met doodgewoon borderline haar ervaringen vertaalt in muziek en videoproducties en als ervaringsdeskundige werkzaam is in de jeugd-GGZ.
  • Joe van der Eerden, die kritisch analyseert hoe historisch gevormde normatieve aannames ons beeld en kennis van depressie bepalen.
Met deze gasten en het publiek gaan we in gesprek en onderzoeken we welke veranderingen er nodig zijn in onze opvattingen over gekte en de vormen van zorg om met psychische ontregeling om te gaan.

Doe ‘ns gek, en kom naar de VPRO Tegenlicht Meet Up Utrecht op maandag 2 maart, voor 1 keertje in het Stadhuis aan de Stadhuisbrug.

Maandag 2 maart 2020, 19.00 – 22.00 uur |Stadhuis, stadhuisbrug 1 | Gratis, wel graag even aanmelden.
  • 19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht uitzending (optioneel)
  • 20.00 - 21.30 uur : Meet Up, discussie met gasten en publiek
  • 21.30 -22.00 : napraten
De meet ups zijn een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers. Op de meet up pagina van de Bibliotheek Utrecht en op onze Facebookpagina vind je altijd de meest actuele informatie.
 
Try out in de Bibliotheek Neude
Wil jij de bieb uitproberen en als eerste weten hoe de stoelen zitten, de zalen er uitzien en een programma bijwonen?
Dat kan er is nog plek bij de try-out van de Tegenlicht Meet Up op maandag 9 maart met als onderwerp Alfamannen. Meld je hier aan
Handig om te weten: we maken tijdens de programma’s foto’s en filmpjes die later gebruikt kunnen worden in uitingen van de bieb. Met jouw aanwezigheid ga je hiermee akkoord.
 
Verder in maart
Voor de rest van maart staan de volgende Meet Ups nog op het programma. Allemaal in de nieuwe Bibliotheek Neude.
  • 16 maart: Future food
  • 20 maart: Special - Feestelijke meet up van VPRO Tegenlicht met speciale gasten en terugblikken op succesvolle afleveringen.
  • 23 maart: Rebellen tegen reclame
  • 30 maart: Kijken naar de rijken
 
Bibliotheek Utrecht - Oudegracht 167 - 3511AL - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden