Kunnen we nog van het kapitalisme af? Hoe? En willen we dat? In de uitzending van VPRO Tegenlicht van 18 april, getiteld Rebranding Chaos zoekt regisseur Kees Brouwer samen met de zanger, schrijver en theatermaker Abel van Gijlswijk naar nieuwe en soms radicale manieren om de ‘kapitalistische bezwering’ te verbreken. 
 

Wie houdt zich nog staande in een wereld waar het kapitalisme alle vormen van verzet en rebellie lijkt op te slokken? Tijdens de Meet up op 25 april bieden we podium aan jonge, gedreven activisten en denkers uit verschillende hoeken die, elk op hun eigen wijze, een ander economisch systeem en een andere, betere maatschappij nastreven. 

 

Kom langs voor een avond ‘anders denken’ met de hoofdrolspeler van de Tegenlicht uitzending Abel van Gijlswijk en praat mee met onze andere gasten: 

  • Kees Brouwer, de regisseur van de VPRO Tegenlicht uitzending; documentairemaker en oprichter van de alternatieve winkelketen ‘Reaction’.
  • Joris Tieleman, mede-oprichter van ‘Rethinking Economics’, het internationaal netwerk dat zich inzet voor betere economie onderwijs en Our New Economy, de stichting die nastreeft om academisch onderzoek en praktijk van sociale, duurzame initiatieven te verbinden en op te schalen. 
  • Activisten van de Vrije Bond uit Utrecht, een zelforganisatie van mensen die op anarchistische principes een andere, betere wereld willen opbouwen.
  • Alternatieve denkers, socialisten en kunstenaars uit Utrecht die vanuit verschillende visies een rechtvaardige, duurzame maatschappij proberen vorm te geven.

 

De Meet up vindt plaats op maandag 25 april (Abel en Hang Youth: je haat geen maandag, je haat kapitalisme). 

Geheel in de geest van het onderwerp, vindt de Meet up plaats in de publieke ruimte van de Bibliotheek Neude (Theaterzaal) en wordt het door vrijwilligers verzorgd. De VPRO Tegenlicht uitzending ‘Rebranding chaos’ kan gezamenlijk worden bekeken om 19.00 uur en de Meet up, gefaciliteerd door moderator Martin Groenhuis, begint om 20.00 uur

De meet up is ook live via ons YouTube-kanaal Tegenlicht030 te volgen, waar je ook onze eerdere meet ups terug kunt kijken.

Kom langs en praat mee!
 

Reserveer hier je kaartje 

De Meet Up is ook te volgen via onze live stream.

Maandag 25 april | 19:00 tot 21:30 | herhaling van de uitzending tussen 19.00 en 19.45 uur (je kunt zelf kiezen of je dit wel of niet wilt zien) daarna start de Meet Up om 20.00 uur | Bibliotheek Neude | Theaterzaal | Gratis wel reserveren

Houd voor de laatste updates onze Twitter-, Facebook- of Instagram-pagina in de gaten.

 
S
 
 

Een nieuw, maandelijks boekenprogramma in bieb Neude! Bazarow. Live ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips.

De eerste bijeenkomst op woensdag 11 mei is Aleid Truijens te gast, over haar biografie van Hella Haasse. Filosoof en schrijver Erno Eskens wordt geïnterviewd over zijn boek Denkers en dwalers. 

Reserveer hier

 
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open