Tegenlicht Meet Up 27 maart | Vrijheidsstrijders

Wat betekent ‘vechten voor de vrijheid’ anno 2023 in Nederland? Wordt onze vrijheid bedreigd? Worden onze waarden bedreigd, en welke waarden zijn dat dan? Zijn we bereid daarvoor te vechten? Tijdens de Meet Up op 27 maart in de bibliotheek Utrecht praten we na over de VPRO Tegenlicht uitzending ‘Vrijheidsstrijders’ (op 23 maart om 20.30 uur te zien op NPO 2 en online vanaf 19 maart).

 

Foto: © VPRO

Een jaar na de inval van Rusland in Oekraïne, houdt VPRO Tegenlicht zich de hele maand maart bezig met vrijheid, democratie en Westerse waarden in de context van de oorlog aan de Europese Oostgrens. Naast de tv-uitzending biedt VPRO Tegenlicht achtergrondinformatie, interviews en duiding over de situatie waar Oekraïne en Europa zich in bevinden.

De Meet Up op 27 maart biedt de kans om mee te praten: wat betekent vrijheid voor jou? Zou je bereid zijn om de wapens op te pakken? Of zou je dat nooit doen? Op welke manieren kan je als burger vechten voor onze waarden?

 
S

In het gastenpanel nemen deze keer plaats:

  • William de Bruijn, VPRO Tegenlicht researcher voor de uitzending

  • Christiaan Harinck, docent (militaire) geschiedenis aan de Universiteit Utrecht

  • Cinta Depondt, Oost-Europa en Eurazië-specialist bij PAX

  • Ank van Harinxma, humanistisch geestelijk verzorger bij het ministerie van Defensie

Kom naar de Meet Up en discussieer mee met onze gasten op maandag 27 maart in het Theater in de Bibliotheek Neude in Utrecht. Vragen en ideeën zijn welkom. We laten de VPRO Tegenlicht aflevering om 19.00 uur nog een keer zien en na een korte pauze in café Noda starten we om 20.00 uur met onze Meet Up. Je mag ook alleen bij de Meet Up aansluiten om 20.00 uur. Na de Meet Up is er in Noda gelegenheid om na te praten met elkaar en met de gasten.

 
Reserveer je kaartje   S
S
 

Planet Finance neemt je mee door de wereld van het grote geld en geeft inzichten die discussie uitlokken. Of het nu gaat om het klimaat, energie, zorg, onderwijs, werk, studie, pensioen: onderaan de streep gaat het vooral over één ding: geld – oftewel, ‘Planet Finance’. En voor iets dat zo belangrijk is, weten veel mensen er maar bar weinig van. Dat komt doordat de financiële markt zo enorm groot, complex en ongrijpbaar is. De meet-ups die er rond de serie worden georganiseerd brengen daar verandering in.

Deze eerste Meet Up in Utrecht focust op het project 'Het waterwerk van ons geld'. Een publieke zaak waar niemand iets van begrijpt. Dit is een samenwerkingsproject van kunstenaar/cartograaf Carlijn Kingma, Martijn Jeroen van der Linden (onderzoeker geldstelsel, lector New Finance De Haagse Hogeschool) en Thomas Bollen (onderzoeksjournalist Follow The Money). Zij zijn alle drie aanwezig bij deze Meet Up. 

Let op: Deze Meet Up start om 19.30 uur met de vertoning van de film Waterwerken (20 minuten) van Carlijn Kingma. De film is aanleiding is voor het verdere gesprek. Dat zal aansluitend, dus zonder pauze, van start gaan. Mis de film dus niet en kom op tijd.

maandag 17 april | Bibliotheek Neude | 19:30 uur | reserveer hier

 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open