Het duurt nog even maar maandag 30 augustus starten we weer met een nieuwe reeks Tegenlicht. Tot die tijd hebben we een aantal gratis programma’s die je wellicht interessant vindt. Allemaal online, want de bieb is nog steeds dicht.
S
 
 
In samenwerking met het Bevrijdingsfestival is er op 5 mei een speciale Human Library om de vrijheid te vieren. De vrijheid om te zijn wie je wilt zijn is iets om te vieren, en op Bevrijdingsdag iets om extra bij stil te staan. Bij de Human Library leen je geen boeken maar mensen. Het zijn mensen met verhalen die je waarschijnlijk niet eerder hebt gehoord. Iedereen heeft vooroordelen, of je wilt of niet. Leen een transgender, een a-seksueel, een rolstoelrijder of een vrouw met autisme, luister en stel vragen tijdens het een-op-een gesprek.  

Woensdag 5 mei
Er zijn 2 rondes: van 14.30  – 15.30 uur en van 16.00 – 17.00 uur. Klik hier om je levende boek te reserveren.
Lees hier meer informatie over de levende boeken die je kunt lenen.
 
S
Zou je de wereld een stukje mooier willen maken? En met anderen willen spreken over intersectionele feministische zaken? Kom dan naar Fellow Feminists’ meeting en praat mee. Deze keer is het onderwerp: de medische wereld.

'Vrouwenkwaaltjes', racisme in de zorg en de ontzettend lange wachtlijsten voor transmensen. Zomaar een greep uit de onderwerpen die deze avond besproken worden. Medische problemen kunnen zich bij iedereen anders presenteren. En sommige aandoeningen komen bij de ene bevolkingsgroep vaker voor dan bij een andere. In hoeverre is hier aandacht voor in de medische wereld? Hoe inclusief denkt de dokter? En in hoeverre zijn mensen in de zorg zich bewust van hun eigen vooroordelen?

Donderdag 6 mei | 19.30 – 21.30 uur | Reserveer hier je kaartje
S
Beeld en Geluid Mediacafé: protest en media: 1 jaar na #BLM
 
In het voorjaar van 2020 voerden de wereld actie tegen politiegeweld en (institutioneel) racisme. In dit livestream Mediacollege kijkt (queer-)activist, choreograaf en medeorganisator van het eerste BLM-protest in Amsterdam. Naomie Pieter terug op de rol die media speelden bij de opkomst van de BlackLivesMatter-beweging en bij andere protestbewegingen uit heden en verleden.

Woensdag 26 mei | 20.00 – 21.15 uur | Reserveer je kaartje via de website
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open