Informatie over de komende Tegenlicht Meet Ups  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
Beste Meet Up-bezoeker,
Welkom terug bij de Tegenlicht Meet Up Utrecht
Een nieuw VPRO Tegenlicht Meet Up seizoen gaat binnenkort van start. Daarmee beginnen ook weer de wekelijkse Tegenlicht Meet Ups in de Bibliotheek Neude. Vanaf maandag 31 augustus praten we met gasten en publiek wekelijks verder over de uitzending van de voorgaande avond.
Het voorjaarsseizoen was zo veel belovend begonnen. Na een sfeervolle avond in het Stadshuis (“Gewoon gek”) volgde 9 maart de druk bezochte Meet Up “Alfamannen”. We waren de eerste gebruikers van de prachtige ambiance van de Theaterzaal in de speciaal voor ons geopende Bibliotheek op de Neude.
Helaas was dit ook meteen het voorlopige einde, want een paar dagen later werden alle bijeenkomsten afgelast. “Kijken naar de Rijken” is in juni met een klein publiek alsnog doorgegaan, maar de gasten van de Meet Ups “Future Food” en “Rebellen tegen reclame” moesten worden afgebeld. Overigens: n.a.v. de uitzending Rebellen tegen reclame is Peter Jamin een burgerinitiatief gestart, www.utrecht-reclamevrij.nl. Peter Jamin was in november 2019 namens Extinction Rebellion onze gast bij de Meet Up “Hong Kongs nieuwe helden”.

Al onze Meet Ups zijn online live of terug te zien via het YouTube-kanaal Tegenlicht Meet Up Utrecht.
 
Een nieuw seizoen
Het nieuwe seizoen begint op maandagavond 31 augustus met de Meet Up Mijn DNA, over de voordelen en dilemma’s van de DNA-revolutie aan de hand van het persoonlijke verhaal van Roland Duong.
In september volgen:
  • Een nieuwe dag - Een nieuwe dag in de ideale wereld, gebaseerd op de laatste vijf jaar Tegenlicht
  • De top van de onmisbaren - Gedurende drie dagen komen verpleegsters, leerkrachten en vuilnismannen bij elkaar om oplossingen te bedenken voor de problemen waar zij – en wij! – dagelijks tegenaan lopen
  • Goed geld verdienen - In deze documentaire gaat VPRO Tegenlicht op zoek naar nieuwe bedrijfsmodellen die de economie crisisbestendig(er) maken).
Meer informatie over deze uitzendingen.

Plaats reserveren
Elke week voor een Tegenlicht Meet Up krijg je een nieuwsbrief met informatie over het onderwerp en onze gasten. Onze Meet Ups zijn gratis, maar je moet wel een plaats reserveren. Vanwege de Corona-maatregelen is het aantal plaatsen nog gelimiteerd. Daarom een dringende vraag: ga je de gereserveerde plaats bij nader inzien toch niet gebruiken, meld je dan alsjeblieft af, zodat een ander je plaats kan innemen. Of stuur je ticket door aan een kennis of vriend die de Meet Up graag wil bijwonen.
 
Je Tegenlicht top 5
Een nieuwe dag
In de Tegenlicht uitzending van 6 september toont documentairemaker Kasper Verkaik ons zijn toekomstvisie aan de hand van vijf jaar Tegenlicht. Wij zijn benieuwd naar zijn keuze, maar ook naar de kijk van onze bezoekers: hoe ziet jouw nieuwe dag in een ideale wereld eruit: eten we alleen nog kweekvlees, is er een oplossing voor de stijgende waterspiegel, hebben we fossiele energie afgeschaft en bouwen we met hout i.p.v. beton? Is er een einde gekomen aan het aandeelhouderskapitalisme, stappen we over op nieuwe manieren van voedsel verbouwen, heeft iedereen een basisinkomen, zijn we verlost van reclame in de openbare ruimte, maken en dragen we toekomstbestendige mode......dit alles en nog veel meer is aan bod gekomen in de Tegenlicht documentaires van de afgelopen jaren. Duik in het VPRO-archief en kies je persoonlijke favorieten.

Stuur een mail met je top-vijf naar de redactie van Tegenlicht Utrecht tegenlichtutrecht@gmail.com of post je keuze op onze Facebookpagina

Tijdens de Meet Up op 7 september maken we de keuzes van de bezoekers van Tegenlicht Meet Up Utrecht bekend.
 
De meet ups zijn een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers. Op onze Facebookpagina vind je altijd de meest actuele informatie.
 
Bibliotheek Utrecht - Neude 11 - 3512AE - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden