ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-06-2023
Tegenstanders onder de loep: Jong Oranje maakt zich op voor het EK onder 21

Jong Oranje is in voorbereiding op het EK onder 21, dat op 21 juni van start gaat. Nederland zit in een poule met België, Portugal en gastland Georgië. Die Georgiërs laten overigens niks aan het toeval over. De bondscoach heeft gewoon Kvicha Kvaratskhelia opgeroepen om nog enige kans te maken. Dat niet alleen, ook keeper Giorgi Mamardashvili van Valencia zit erbij. Dat is een 22-jarig supertalent met een marktwaarde van zo'n 25 miljoen euro. Lees hier alles over het EK onder 21 en de tegenstanders van Jong Oranje. 


lees verder
Gids voor de Gold Cup, met mogelijk Suriname en Curaçao

De Gold Cup 2023 staat op het punt van beginnen. Suriname en Curaçao krijgen eerst in een mini-toernooi de kans om zich te kwalificeren. Hoe het allemaal precies zit, legt ELF in dit artikel uit. Voor Suriname zou het de tweede keer (en de tweede keer op rij) zijn dat het land meedoet aan de Gold Cup, als het zich plaatst. Curaçao deed in 2017 en 2019 mee en kwam in 2019 zelfs tot de kwartfinale. Daarin verloor het met 1-0 van de Verenigde Staten. 

lees verder
Win het boek Ter plekke, de biografie van televisiejournalist Joep Schreuder

Van kleedruimtes en privéjets tot de Zuid-Afrikaanse jungle, van hotellobby’s en dakterrassen tot bij de voetballers thuis. Televisiejournalist Joep Schreuder was overal bij. De NOS-coryfee geeft voor het eerst een kijkje in zijn wervelende leven middels zijn biografie. Getiteld: Ter plekke. Het boek is via de vraag in dit artikel te winnen.

lees verder
Maurice Steijn de vierde Ajax-trainer sinds de eeuwwisseling die weg geplukt wordt bij een competitiegenoot

"Het wordt misschien wel eens tijd dat een Eredivisietrainer de kans krijgt bij Ajax," viel ter sprake in de podcast van VI. Maurice Steijn zou weer eens een trainer uit de Eredivisie zijn die bij Ajax tekent. Dat gebeurde echter wel vaker. Maurice Steijn is, als hij zijn krabbel onder het contract zet, de vijfde trainer die Ajax weg plukt uit de Eredivisie sinds 2000.

lees verder
Sportclub Feyenoord-archivaris doet oproep: "Wat is er met De Zaaier gebeurd?"

De onduidelijkheid overheerst al 75 jaar. Niemand weet waar De Zaaier is gebleven. Het monument bij Stadion De Kuip in Rotterdam, ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers onder de leden en donateurs van Feyenoord. Archivaris Cor van Veldhuizen doet een dringende oproep. "Wat is er met De Zaaier gebeurd?"

lees verder
Overzicht: alle gepromoveerde teams in de topcompetities van Europa op een rij

Alweer het overzict verloren welke ploegen er afgelopen weken allemaal gepromoveerd zijn. ELF Voetbal zet ze allemaal even voor je op een rij. Daarin is Almere City niet de enige club die komend seizoen gaat debuteren op het hoogste niveau.

lees verder
PANNA! 76 met de grootste transfermissers, interviews met twee PSV-parels, Memphis, Rensch en OranjeLeeuwin Casparij

De grootste transfermissers ooit. Een dubbelinterview met PSV-parels Johan Bakayoko en Ismael Saibari en we geven het woord aan Memphis Depay én aan Devyne Rensch. Dat komt allemaal aan bod in PANNA! 76 die zojuist is verschenen. Daarin ook volop aandacht voor het WK Vrouwen, een Q&A met OranjeLeeuwin Kerstin Casparij, een interview van PANNA!-lezer Jules met Sven Mijnans en de vette auto's van Cristiano Ronaldo.

lees verder
Wat kunnen we van Almere City in de Eredivisie gaan verwachten?

"Eindelijk!", roepen de fans van Almere City jubelend voor de camera's die de feestvreugde in Almere vastleggen. Nadat het al een aantal jaren meedeed om promotie is het nu dan toch gelukt. Almere City gaat na een zinderende play-off strijd voor het eerst naar de Eredivisie. Wat kunnen we daarin van de nieuwkomer gaan verwachten?

lees verder
Oranje-international Kerstin Casparij: “Wij kunnen van iedereen winnen”

Oranje-international Kerstin Casparij is helemaal gesetteld in Manchester. In de stad van ruim een half miljoen inwoners voelt ze zich thuis. Tijdens de zomer van 2022 werd een droom werkelijkheid. De toen 21-jarige rechtervleugelverdedigster maakte de overstap van FC Twente naar Manchester City. Ze tekende voor drie jaar bij The Citizens. Na een jaar tussen de eilandbewoners kan ze concluderen dat het een goede keuze was. Nu gaat de blik echter naar het aankomende WK in juli en augustus.

lees verder