Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 8 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Teller NOW-aanvragen voorbij 50.000
Het UWV heeft dinsdagmiddag een update gegeven over de aanvragen voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).
Lees verder »
Corona | ‘Klachten over reikwijdte steunmaatregelen herkenbaar’
Ook bij accountantskantoren melden zich relatief veel ondernemers die bij steunmaatregelen buiten de boot vallen. Accountancy Vanmorgen meldde onlangs dat er veel ondernemers zijn die hun situatie onder de aandacht brengen op de site. Er is onder de groep veel onbegrip en woede over het feit dat ze buiten steunregelingen vallen. Daarbij gaat het vaak […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar Workshop Kennistoets Controle

21 april of 26 mei 2020 • online • PE 3
Ter voorbereiding op de Kennistoets biedt NBA Opleidingen een online workshop aan van 3 PE-uren. Doel daarbij is om het inzicht in en de kennis van de relevante regelgeving te vergroten en daarmee bij te dragen aan het efficiënt en effectief afleggen van de online Kennistoets.
Meld u nu aan voor dit webinar =>

Lees verder »
Accountantskamer moet zich nogmaals buigen over rol BDO’ers bij vermeende financiële malversaties 
Een klacht tegen een AA en een RA van BDO die beschuldigd werden van het actief meewerken aan financiële malversaties is door de Accountantskamer ten onrechte grotendeels niet-ontvankelijk verklaard vanwege het verstrijken van de driejaarstermijn, oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). De Accountantskamer moet zich daarom nogmaals over de kwestie buigen.
Lees verder »
Corona | D66 wil soepelheid bij beoordeling urencriterium voor zelfstandigen- en startersaftrek
D66-Kamerlid Van Weyenberg vraagt minister Hoekstra en staatssecretaris Vijlbrief of ze vanwege de coronacrisis bereid zijn om bij twijfel soepelheid te betrachten over de aannemelijkheid van het behalen van het urencriterium voor de zelfstandigen- en startersaftrek. De D66’er heeft Kamervragen gesteld over de gevolgen van de coronacrisis voor het urencriterium, de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Start uw gratis e-learning: “Enkele wetenswaardigheden over de HIR”

• E-learning + eindtoets
• NBA: 1 gratis PE

Lees verder »
Corona | Kabinet komt met garantieregeling voor ondernemers
Het kabinet  trekt nog eens 12 miljard euro uit om grootschalige faillissementen van ondernemers te voorkomen. Daarbij gaat het om een borgstelling van de overheid die ervoor zorgt dat ondernemers op krediet kunnen blijven bestellen bij toeleveranciers.
Lees verder »
Nieuw rapport GBNED: Digitaal dossierbeheer en auditfuncties
Onderzoeksbureau GBNED heeft het rapport Digitaal dossierbeheer en auditfuncties voor de accountancy gepubliceerd. Daarin besteedt GBNED enerzijds aandacht aan software voor ondersteuning van werkprogramma’s en digitaal dossierbeheer voor accountants- en administratiekantoren en anderzijds aan software voor data-analyse en overige auditsoftware voor diezelfde kantoren.
Lees verder »
Visma neemt Visionplanner over
Visionplanner wordt onderdeel van de Visma Group, melden de twee softwarebedrijven. Visionplanner continueert de bedrijfsvoering als zelfstandige entiteit onder de huidige naam. Ook zijn er geen personele wijzigingen met de overname gemoeid.
Lees verder »
Corona | NOW aanvragen in 10 stappen
NOW aanvragen: hoe doe je dat? In tien stappen kom je door de aanvraagprocedure heen. Start met bepalen van de meetperiode en eindig met subsidie ontvangen: 
Lees verder »
Fiscaliteit, NOW en jaarrekening: experts praten u bij over de impact van corona
Fiscaliteit, NOW en de jaarrekening: drie belangrijke actuele onderwerpen voor accountants die hun klanten door de crisis helpen. Tijdens drie interactieve online Lunch & Learnsessies bespreken experts de fiscale maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis, de inhoud en de voorwaarden van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) én de consequenties voor het […]
Lees verder »
Corona | NOW of WW – wat betekent dit voor de werknemer? 
Een werknemer wordt ontslagen. Moet de werkgever gebruikmaken van de NOW-regeling? Of kan de werknemer een WW-uitkering aanvragen? UWV beantwoordt veelgestelde vragen van particulieren over het coronavirus, de NOW en werkloosheid. 
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Proces-automatisering: de volgende stap voor je bedrijf

Ben je een groot deel van je tijd kwijt aan steeds terugkerende werkzaamheden? Stel je eens voor dat je deze dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse taken niet iedere keer opnieuw hoeft te doen. Hoeveel tijd zou je dan over hebben voor je kerntaken? Juist, heel veel. Misschien is het tijd voor verandering.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | ‘NOW ongeschikt voor seizoensarbeid’
Corona | AWVN komt met NOW-rekentool voor berekening subsidie
Definitieve versie RGS Taxonomie 3.2 gepubliceerd
Gemeentelijke woonlasten gemiddeld 5 procent hoger voor eigen woning
OPLEIDINGEN
Fiscale maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 april 2020
Webinar Manage liquiditeiten in crisistijd
NBA Opleidingen
17 april 2020
Optimaliseren van je workflows met Dapas en Client Online
Pinkweb
16 april 2020
VACATURES
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN