Se nyhedsbrevet i din browser
HUSK: 
2. nov.: Gratis seminar om produktdesign til den cirkulære økonomi. København.
8. nov.: Gratis seminar om at finde kemiske substitutter, København. - Læs mere i nyhedsbrevet

TEMA: Designprocessen skal udfordres...

...hvis man vil skabe forretning
i den cirkulære økonomi

Det er ikke nok at have fokus på det visuelle og funktionelle, hvis man vil arbejde med design i fremtiden. I hvert fald ikke, hvis man har ambitioner om at blive en del af den cirkulære økonomi. Så skal man vælge sunde materialer og designe sine produkter, så de er lette at adskille og genanvende.

Cradle to Cradle har værktøjerne til at skabe nye produkter, der kan indgå i den cirkulære økonomi, og det indser stadig flere virksomheder. 

Læs artiklen i CSR-magasinet:
Designprocessen skal udfordres, hvis vi skal i mål med cirkulær økonomi.

Komproment vælger C2C designstrategi

Komproment har netop indgået aftale med Vugge til Vugge om at få Cradle to Cradle certificeret alle deres tag- og facadeløsninger. For et halvt år siden lancerede virksomheden "Climate Cover", som er en tag- og facadeløsning med integrerede solceller, der blev designet til adskillelse fra begyndelsen. Produktudviklingen skete i samarbejde med blandt andre Vugge til Vugge.

”Med Vugge til Vugge i projektgruppen fik vi bæredygtighed med til bords i alle beslutninger. Adskillelse og materialevalg har været med fra første minut. Processen har åbnet vores øjne, og vi kan se, at der er flere arkitektkunder, der efterspørger det. Derfor vælger vi at bruge Cradle to Cradle designstrategi i alle vores processer - og certificeringen leverer dokumentationen,” siger teknisk direktør Niels Heidtmann fra Komproment.

Læs casen: Komproment designer til cirkulær økonomi
 
Share
Tweet
Share
Forward

Flere artikler om cirkulær design

Cirkulært hus - Design- og rådgivningsfirmaet Arup udstillede deres egen cirkulære bygning til London Design Festival i september. Det er en af de mest avancerede bygninger designet til genanvendelse. Læs mere om bygningen og de udfordringer det giver at recirkulere byggematerialer i onlinemagasinet Circulate.

Øl i ny fiberflaske - Carlsberg er i gang med at designe en ny bionedbrydelig ølflaske efter Cradle to Cradle principperne. Flasken skal produceres af træfibre fra bæredygtigt skovbrug - og i øvrigt indgå i et retursystem i lighed med det, vi kender i dag. Se, hvordan flasken måske kommer til at se ud, i Carlsbergs pressemeddelelse.

Lær mere om cirkulær design på to seminarer..

Hvordan kommer man i gang med at designe produkter, der kan indgå i den cirkulære økonomi? Det er et af de centrale spørgsmål, som Annette Hastrup fra Vugge til Vugge svarer på i forbindelse med byggemessen Building Green i Forum, København.

Vugge til Vugge holder en learning session om Cradle to Cradle design og produktudvikling på messens første dag. Kom forbi - det er lige ovenfor trappen:
 
2. november 2016 kl. 14-15.15

Læs mere om vores session. Der er også flere andre interessante debatter og oplæg på messen om grønne forretningsmodeller, bæredygtige byggematerialer mm. Se hele programmet for Building Green.
Hent gratis billet til Building Green

Sig farvel til kedelig kemi - find alternativer

Er der problematisk kemi i jeres produkt, og vil I gerne omstille jer til cirkulær økonomi? Så kan det være nødvendigt at finde alternativer til kemikalierne i jeres produkter. Hvordan man gør det, kan I høre mere om ved at deltage i et seminar ugen efter Building Green. Det er Kemi i Kredsløb, der inviterer til:
 
Substitution af uønskede stoffer - en forretningsmodel
Tirsdag 8. november kl. 9.45-16.00

Det foregår hos Kosmopol, Fiolstræde 44, København K. Tilmelding senest 1. november. Seminaret er gratis. Læs mere og find tilmeldingsoplysninger her. 

.. og på næste Fashion Positive webinar

Er din virksomhed i mode- og tekstilbranchen, så bered dig på næste webinar i Fashion Positive PLUS initativet. Den 18. oktober bliver samtaleemnet genbrugspolyester, spandex/elastan samt farver. Det har det seneste webinars deltagere foreslået og stemt om.

Webinaret kommer blandt andet til at handle om, hvordan de pågældende materialer kan indgå i certificeret tekstildesign ud fra listen "Fashion Positive Priority Materials List". Læs mere og se, hvordan du kan deltage her.

Bak op om take back og cirkulær økonomi

Design gør det ikke alene, når vi skal realisere cirkulær økonomi i praksis. Administrerende direktør Peer Leth fra Troldtekt appellerer til bedre opbakning i byggebranchen om take-back-ordninger og andre tiltag i den cirkulære økonomi. Det gør han med et indlæg i dagens Pulse på LinkedIn.

"Vi har vist, at man med små ændringer – og umiddelbart uden ekstra udgifter – kan håndtere affaldet bæredygtigt. Derfor undrer det os lidt, når vi f.eks. møder en frygt for meromkostninger på byggepladsen," skriver Peer Leth blandt andet.

Læs hele indlægget: Byggebranchen må stå sammen om cirkulær økonomi

Kort nyt fra den cirkulære verden...

KLS PurePrint vinder CSR prisen TRIGOS foran 125 andre virksomheder. Prisen gives bl.a. fordi det danske trykkeri i samarbejde med et østrisk trykkeri arbejder for at udbrede bæredygtig tryk til andre i branchen.

Find de grønne forretningsmuligheder - ny artikel om Grøn vækst via grønne forretningsmodeller.

Troldtekt udvider - planerne om at udvide fabrikken i Vestjylland er fremskyndet efter to år med 2-cifrede vækstrater. En del af succesen tilskrives Troldtekts arbejde med bæredygtighed. Et arbejde, der også vil gennemsyre udvidelsen.

Politik og grøn omstilling - Ifølge artikel på CSR trodser virksomheder særligt i byggeriet det politiske fravær af incitamenter - de gennemfører den grønne revolution for egne midler, fordi det kan betale sig.
 
Upcycling og recycling- er temaet for det kommende år i Sustainable Build. Læs mere om udbyttet efter første år, og hvordan du kommer med i det videre arbejde.

Hvad er forhindringerne for den cirkulære økonomi. Det er overskriften på en artikel i Bygge & Anlægsavisen. Interview med miljøingeniør og Ph.D. Stefania Butera fra Teknologisk Institut.

1,7 mia. i deleøkonomi - så meget kan vi helt realistisk set øge velstanden, hvis virksomheder bliver bedre til at dele maskiner. Artiklen er fra Idag.dk.

113 mio. tons råstoffer. Så meget brugte vi i Danmark i 2014. Vi får godt nok mere værdi ud af det, men hvor længe kan vi blive ved? Læs om ressourceeffektiviteten på Miljøstyrelsens hjemmeside.
Har du fået dette nyhedsbrev tilsendt fra en anden, og har du lyst til selv at modtage Vugge til Vugges nyhedsbreve om Cradle og Cradle og cirkulær økonomi? 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET HER
Deltag i LinkedIn gruppen
Deltag i LinkedIn gruppen
Følg os på Facebook
Følg os på Facebook
Tjek vores hjemmeside
Tjek vores hjemmeside
Send os en email
Send os en email
Copyright © 2016 Vugge til Vugge ApS, All rights reserved.
Du modtager denne mail som interesseret i Cradle to Cradle

Vores postadresse:
Vugge til Vugge ApS
Ingolfs Alle 39
Copenhagen S 2300
Denmark

Add us to your address book


Afmeld nyhedsbrev    Ret dine præferencer