Gawalo
Online versie
Temperatuureis warm tapwater in NEN 1006 kan omlaag

De NEN 1006-eis voor warm tapwater van minimaal 55 °C in individuele installaties kan best nog omlaag, zegt onderzoeker Hans van Wolferen. Deze temperatuureis is namelijk vooral functioneel en niet, zoals vaak wordt gedacht, noodzakelijk voor legionellapreventie. 

Lees verder >
“Honderd zonnepanelen op mijn dak, ben ik dan goed bezig?” 

Er moet flink worden opgeschaald. Anders halen we die 1,5 miljoen aardgasvrije woningen in 2030 niet. Laat staan 7,5 miljoen bestaande woningen in 2050, zo stelt een nuchtere Haico van Nunen, lector Duurzame Renovatie. “We moeten nu echt stappen gaan maken.”  

Lees verder >
Installateurs doen mee aan landelijk stikstofprotest

Door de stikstofproblematiek liggen bijna 20.000 projecten stil in de woningbouw, utiliteit en infrasector. Ook de installatiebranche wordt daardoor zwaar getroffen, zegt Techniek Nederland. Daarom doet de branchevereniging mee aan de landelijke actiedag op 30 oktober 2019.

Lees verder >
(advertorial)
Nefit
Actievoordeel bij Nefit Bosch
Consumenten die dit najaar kiezen voor een HR-ketel, warmtepomp en/of zonneboiler ontvangen van Nefit Bosch een recycle-bonus die kan oplopen tot € 375. Daarnaast ontvangen installateurs dubbele spaarpunten bij elke TrendLine HR-ketel en tot € 951 voordeel op cascadesystemen.
VSK 2020: midden in de toekomst 

Van 4 tot 7 februari opent VSK weer zijn deuren. Gawalo blikt alvast vooruit op wat de installateur allemaal kan verwachten. Een ding is zeker, er wordt een breed spectrum aan oplossingen geboden. 

Lees verder >
Afgiftesystemen: what’s hot and what’s not?

De energietransitie heeft een enorme impact op de installatiebranche. Dat merken ook groothandels Technische Unie en Wasco bij de verkoop van afgiftesystemen voor verwarming. 

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Ventilatiesysteem perfect geïntegreerd in strakke villa

In het strakke ontwerp van een moderne villa in het Belgische Lembeke was geen plaats voor raamventilatieroosters om het binnenshuis te voorzien van voldoende verse lucht. Dus kwam installateur (en Renson-ambassadeur) Cedric Plaetinck met de Endura Delta op de proppen.

Lees verder >
(advertorial)
Delabie
Hybride urinoir in rvs
Met zijn hybride spoelsysteem is het HYBRIMATIC FINO urinoir een echt ecologisch alternatief voor waterloze urinoirs. Het innovatieve detectiesysteem en de automatische spoeling zorgen voor maximale waterbesparing.
Vakbase W-installatie
Warmteafgifte van vloerverwarming berekenen

De gewenste afgifte van de vloerverwarming wordt bepaald door een transmissieberekening zonder verlies door de vloer. Bij de capaciteit van de warmteopwekking, de pomp en het leidingsysteem moeten we een warmteverlies van de vloer naar de kruipruimte of ondergrond in rekening brengen.

Lees verder >
(advertorial)
TECE
Elegant en robuust
Met de nieuwe wc- en urinoirbedieningsplaat TECEsolid biedt TECE zowel een elegante oplossing voor badkamers en toiletten, als een robuuste bedieningsplaat voor openbare toiletruimten. Voor urinoirs in zowel handbediening als elektronisch.
Whitepaper
Comfortabele warmwatervoorziening

Er zijn enkele vuistregels om een goede berekening te maken voor de warmtapwatervoorziening. In deze gratis whitepaper van de redactie van
Gawalo leest u daarover meer met enkele praktische rekenvoorbeelden.

Lees verder >

congres wet kwaliteitsborging
Zorg dat u op de hoogte bent
In 2021 wordt de nieuwe Wkb van kracht. 
De wet heeft gevolgen voor iedereen die in de bouw werkt, óók voor u. Wat houdt de wet precies in? Waar ligt de  aansprakelijkheid als het mis gaat? Wat is de kracht van prestatiegericht bouwen? Bereid u voor en kom naar dit congres. Aanmelden kan voor slechts € 125,-. 
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright