ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-04-2022
Terug in de tijd: de vorige Europese kwartfinale van Feyenoord

Vanavond speelt Feyenoord de allesbepalende return tegen Slavia Praag. In de heenwedstrijd in De Kuip ontvouwde zich een spectaculair schouwspel. Na negentig minuten en een beetje werd het 3-3. De laatste keer dat Feyenoord de halve finale van een Europees toernooi kon bereiken, eindigde de heenwedstrijd ook in een gelijkspel. Hoe verliep de return tegen PSV in 2002? Een terugblik.


lees verder
Jeffrey Sarpong over voetballen in Litouwen: "Tactiek? Dat is hier geen punt"

Zeg je avonturier, dan zeg je Jeffrey Sarpong. De Amsterdammer reisde in zeventien seizoenen langs tien clubs in zes verschillende landen. Het voorlopige eindstation is Litouwen, waar de buitenspeler zijn 33e levensjaar slijt in het kleine Panevezys. "Het is wel even wat anders dan Amsterdam"

lees verder
Extra dikke Over De Grens Special van ELF Voetbal is uit

Profvoetballers horen al jaren in het rijtje van Nederlandse exportproducten thuis. Een mooie aanleiding voor een extra dikke Special van ELF Voetbal. We poogden een volledig dossier samen te stellen van alle Nederlanders die profvoetbal bedrijven in het buitenland. We kwamen tot 394 spelers. In totaal pikten we daar vijftig spelers middels 46 interviews uit. Van Virgil van Dijk tot Xavi Simons en van Ola John tot Deabeas Owusu Sekyere.

lees verder
Down Under met Darryl Lachman

Bosbranden, giftige spinnen en tijdsverschil in eigen land. Het zijn allemaal dingen waar Darryl Lachman mee te maken heeft sinds zijn overstap naar het Australische Perth Glory. Voor de Over de Grens Special van ELF Voetbal spraken we hem hierover. Een klein voorproefje.

lees verder
Waar zijn de trainers van Jong Ajax nu?

John Heitinga staat in de belangstelling van Go Ahead Eagles. De trainer van Jong Ajax zou in beeld zijn als opvolger van Kees van Wonderen voor volgend seizoen. Heitinga staat momenteel zevende met de Amsterdammers in de Keuken Kampioen Divisie. Het zou de eerste keer zijn dat een trainer van Jong Ajax de club inruilt voor het hoofdtrainerschap elders. We kijken wat er met de andere hoofdtrainers is gebeurd.

lees verder
Documentaire LOUIS: met harde hand, maar ook een zacht randje

Afgelopen maandag was ELF Voetbal aanwezig bij de persvoorstelling van de documentaire LOUIS. In de film maakt Nederland kennis met de totale mens achter de strenge trainer, die zo veel meer blijkt te zijn dan enkel de strenge trainer. In LOUIS zie je Van Gaal als een familiemens, als een zieke man, maar ook op de manier waarop we hem allemaal kennen: de strenge trainer met principes.

lees verder
Interview Jeffrey Gouweleeuw: "Voor Nederlanders moeilijk om de omvang van FC Augsburg in te schatten"

Hij geeft het direct toe. "Ik had niet verwacht dat ik hier anno 2022 nog steeds zou spelen. Dat het wel zo is, zegt alles over mijn gevoel voor de club, de stad en de competitie." In de winter van 2016 signeerde Jeffrey Gouweleeuw een contract bij FC Augsburg. Sinds september 2020 is de centrale verdediger aanvoerder van de Bundesliga-club, die elk seizoen in het middelste deel van het rechterrijtje finisht. "Ons geheim? Hier gaat het team boven het individu."

lees verder
Hoe Ajax de laatste jaren spelers (en trainers) klaarstoomt voor de wereldtop

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Erik ten Hag komende zomer naar Manchester United gaat vertrekken. Of kiest hij toch voor RasenBallsport Leipzig? Hij is niet de enige Ajacied die via Ajax naar de wereldtop gaat vertrekken. De afgelopen jaren hebben flink wat spelers de Nederlandse recordkampioen voor de absolute wereldtop verruild. 

lees verder
Interview Xavi Simons: "Neymar vond het leuk dat ik naar Paris Saint-Germain kwam"

Achttien jaar nog maar. De Benjamin van Paris Saint-Germain. Maar dat weerhoudt Xavi Simons er niet van om een verbindende rol te vervullen in een kleedkamer vol wereldsterren. Met meertalligheid en een zorgzaam karakter als lijm. "Het is niet zo dat ik niemand mijn hulp zou aanbieden puur omdat ik de jongste ben."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Arsenal FC - Leeds United07-05-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - Newcastle United07-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Liverpool FC - Tottenham Hotspur07-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Crystal Palace - Watford FC07-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Chelsea FC - Wolverhampton Wanderers07-05-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen