Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.

Nieuwsbrief mei 2018

Woonstede al 70 jaar actief

Op donderdagavond 26 april vierde Woonstede haar 70e verjaardag samen met ongeveer 300 huurders tijdens een culturele zang- en dansvoorstelling in de Reehorst. Na een toespraak van directeur Marian Teer van Woonstede gaf Edese Roos Blufpand een spetterend optreden en konden de aanwezigen genieten van een optreden van een Poolse dansgroep. De avond werd afgesloten met hapjes en drankjes.

De wijk in
Eerder dit jaar organiseerde Woonstede via het onafhankelijk Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) drie luisterpanels. Per avond werden ongeveer 15 huurders door KWH uitgenodigd op het kantoor van Woonstede om hun bevindingen van en over de corporatie te delen. Een van de wensen was om als Woonstede zichtbaarder te zijn in de wijken. Als experiment organiseerden we daarom op donderdag 26 april ook tourtafels. Op 8 plekken in Ede zaten onze medewerkers klaar met kletskoppen om weer echt in contact te komen met huurders en te luisteren naar hun verhalen. Heeft u ons ook gezien en/of gesproken deze dag?

Toekomst
Woonstede biedt graag zoveel mogelijk mensen een thuis. Daarom werken we hard om de wachttijden voor een huurwoning te bekorten. Woonstede bouwt daarom de komende jaren 1.000 nieuwe woningen bij. Dit jaar werken wij aan de projecten Bruinhorsterlaan in Scherpenzeel en in ede aan Bunschoterhof, De Blokken, Ericahorst, Simon Stevinkazerne, Uitvindersbuurt veld D en Zuidplein. Houdt onze website en sociale media in de gaten voor de voortgang van deze projecten, de planning en meer informatie over advertentiedatum en huurprijzen.
 

Bezoek op zaterdag 2 juni a.s. de Simon Stevinkazerne

Op zaterdag 2 juni a.s. is het weer de Dag van de Bouw. In heel Nederland stellen aannemers het bouwterrein van een project open voor publiek. Dit jaar doet er ook een project van Woonstede mee! Tijdens deze dag stelt Aannemer Reinbouw het bouwterrein van de Simon Stevinkazerne toegankelijk voor publiek. Geïnteresseerden zijn van 10:00 uur tot 15:00 uur welkom om een kijkje te nemen in onze gebouwen 69 en 70.

Geschiedenis
Deze kazernes zijn ontworpen in 1930 door kapitein der genie A.G.M Boost. In het hele land zijn kazernes gebouwd met hetzelfde ontwerp. Na de Tweede Wereldoorlog heeft de kazerne vooral verbindingsdienstopleidingen gehuisvest. De twee gebouwen die Woonstede transformeert, gebouw 69 en 70, zijn gelukkig bespaard gebleven van sloop. Deze transformatie wordt duurzaam gerealiseerd door zoveel mogelijk onderdelen van het gebouw te behouden. Na de transformatie krijgen de gebouwen een monumentale status toegewezen.

Transformatie
Woonstede heeft het initiatief genomen om de kazernes te kopen en te transformeren tot appartementengebouwen met in totaal 40 appartementen. De oplevering van de 40 appartementen is, onder voorbehoud, eind 2018. Op de projectpagina van onze website vindt u meer informatie over het project.
Komt u ook? Laat het weten via de evenementenpagina op Facebook.
 

Leerlingen het Streek presenteren resultaten

Het Streek heeft sinds dit schooljaar (2017/2018) een nieuwe studierichting: Technologie en Toepassing. Binnen deze richting werken zij aan het project ‘Oud en Gezond in eigen huis’. De afgelopen maanden onderzochten negentien leerlingen of woningen in de wijk Maandereng technisch bouwkundig aangepast kunnen worden zodat mensen langer zelfstandig in hun eigen woning kunnen wonen.

Opdracht
Voor deze opdracht hebben zij in groepjes van twee leerlingen tien huurders geïnterviewd. Daarnaast hebben ze van Woonstede plattegronden, tekeningen en programma van eisen ontvangen om mee te oefenen. Twee collega’s hebben een gastcollege gegeven en de leerlingen hebben theoretische kennis op school en bij bedrijven opgedaan.

Bevindingen
In april presenteerden de leerlingen hun bevindingen voor onze collega’s en docenten van het Streek en ROC A12. In elke presentatie zaten waardevolle adviezen aan Woonstede. Deze adviezen nemen we (voor zover mogelijk) mee in de plannen voor groot onderhoud aan de woningen in de Maandereng. De ervaringen waren van beide kanten zeer positief en er wordt gezocht naar mogelijkheden om ook volgend schoolseizoen opnieuw een samenwerking aan te gaan.
 

Alleen een oen, let niet op zijn poen

"Alleen een oen, let niet op zijn poen!" Dat is het motto van de Huurdersbond Ede e.o. In samenwerking met de Huurdersbond Ede e.o. nemen wij elke maand een item op in onze nieuwsbrief: de financiële tip. Deze tip wordt verstrekt door de Huurdersbond Ede e.o. Simpele tips waarvan u misschien denkt: dat wist ik al! Maar het kan geen kwaad om ze weer eens onder de aandacht te brengen.

Tip van de maand: voordelig een dagje uit

In mei wordt weer het vakantiegeld uitbetaald. Sommige mensen gebruiken dit geld voor de aanschaf van een nieuwe koelkast of wasmachine. Heeft u nog een kleine beetje over en nog geen plannen voor bijvoorbeeld de meivakantie? Dan kunt u eens op de website van ANWB kijken. Daar staan veel leuke uitjes die geen entree vragen.

Een dagje uit hoeft niet altijd veel te kosten, maar maak wel planning wat u wilt/kunt uitgeven. Kijk ook eens op groupon of socialedeal. Daar zijn ook veel voordelige aanbiedingen te vinden.

Wij wensen u veel plezier en genoegen van een ontspannen dagje uit.

Copyright © 2018 Woonstede, Alle rechten voorbehouden.

Telefoonweg 36 • 6712 GD Ede • Uitschrijven voor deze nieuwsbrief.