View this email in your browser
20 juni 2024

Strandbeest Zingt

Foto: Nichon Glerum
Calefax kijkt terug op een spetterend Oerol Festival! Van 7 t/m 16 juni speelden de musici Strandbeest Zingt samen met uitvinder Theo Jansen. Dagelijks trokken ze de duinen in naar het natuurhistorisch museum van de Strandbeesten en brachten op het strand een ode aan het Strandbeest Ader Mater. Het was één van de natste edities ooit, maar dat was voor het doorgewinterde Oerol-publiek geen bezwaar! 
Foto: Nichon Glerum
Er was veel aandacht voor deze voorstelling. Zo waren Calefax en Theo Jansen te zien in de eerste aflevering van Opium op Oerol en werd componist Ned McGowan geïnterviewd door Aad van Nieuwkerk voor de Dag van de ComponistDe Theaterkant schreef: “Het echte Oerolgevoel met muziek, natuurkunde, duinen en verbeelding.”

Alle 17 voorstellingen waren uitverkocht. In 2025 zal Strandbeest Zingt ook op andere locaties gespeeld worden. Via de vertrouwde kanalen van Calefax blijft u hiervan op de hoogte. Meer weten over de pvc-instrumenten uit de voorstelling of zelf een pvc-fluit maken? Klik dan op het blokje hieronder. 
MEER INFO

Concertseizoen 2024-2025

Foto: Merlijn Doomernik
De kaartverkoop voor het concertseizoen 2024-2025 is gestart! In dit seizoen reizen de musici voor het eerst naar Nieuw-Zeeland voor een reeks van 9 concerten en verscheidene masterclasses. In Song of the Reed brengen ze samen met de wereldberoemde Iraanse zanger Mohammad Motamedi een kruisbestuiving van traditionele Iraanse liederen met instrumentale klassieke muziek. Ook bestuderen de vijf rietblazers het opmerkelijke leven van één van de meest invloedrijke componisten van Europa: Claude Debussy. En met schrijver en jurist Roxane van Iperen verdiept Calefax zich in de rol van muziek in tijden van conflict, tegenslag en trauma. 
NAAR AGENDA

Save the date: Vriendendag 2024

Foto: Marieke Wijntjes
Voor in de agenda! Op zaterdag 19 oktober organiseert Calefax de jaarlijkse Vriendendag. Tijdens de Vriendendag blikken de musici terug op hoogtepunten uit het afgelopen concertseizoen, kijken vooruit naar de komende projecten en spelen vooral veel muziek.
VRIEND WORDEN?
CALEFAX IN BEIEREN
za 22 jun, Stadttheater Aschaffenburg, Aschaffenburg / DE
MENU DE SAISON
za 29 jun, Beethoven Festival, Zutphen 
TOURNEE NIEUW-ZEELAND
di 17 sep, Concert Chamber, Auckland / NZ
wo 18 sep, Meteor Theatre, Hamilton / NZ
do 19 sep, 4th Wall Theatre, New Plymouth / NZ
vr 20 sep, Public Trust Hall, Wellington / NZ
za 21 sep, MTG Century Theatre, Hawke's Bay / NZ
di 24 sep, Civic Theatre, Invercargill / NZ
wo 25 sep, The Piano Centre for Music and Arts, Christchurch / NZ
vr 27 sep, Glenroy Auditorium, Dunedin / NZ
za 28 sep, Nelson Centre of Musical Arts, Nelson / NZ
VRIENDENDAG 2024
za 19 okt, locatie n.t.b.
BEKIJK COMPLETE CONCERTAGENDA



PRIVACYVERKLARING
Calefax respecteert de privacy van zijn bezoekers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.
Meer info >


VRIENDEN WORDEN?
Steun Calefax met uw vriendenbijdrage >

SHOP
Koop onze cd's en bladmuziek in de Calefax-winkel >
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Instagram Instagram
YouTube YouTube
Website Website






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Calefax · Piet Heinkade 5 · Amsterdam, 1019 BR · Netherlands