ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-12-2020
Terugblik winst Wereldbeker Ajax 1995: "Er waren danseressen, maar ze hielden nog wat aan"

Op 28 november 1995 werd Ajax voor de tweede keer de beste club van de wereld. In Tokio bleek de winnaar van de Champions League na een doelpuntloos duel en een penaltyserie te sterk voor Gremio. "Ik denk niet dat veel mensen zich iets herinneren van die 120 minuten."


Lees verder
Samenvatting Union Berlin - Borussia Dortmund (2-1)

Edin Terzic heeft zijn goede start bij Borussia Dortmund geen passend vervolg kunnen geven na de overwinning op Werder Bremen. Zijn ploeg ging vrijdagavond onderuit op bezoek bij Union Berlin, ondanks een historische treffer van het 16-jarige toptalent Youssoufa Moukoko. Bekijk de samenvatting van de we

Lees verder
Speciaal decembernummer ELF Voetbal met Ryan Gravenberch, Joao Teixeira, Wereldkampioen Ajax en Alphonso Davies

Het speciale decembernummer van ELF Voetbal is uit. De laatste editie van dit kalenderjaar is weer een bijzondere editie. Interviews met talenten Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee en Loïs Openda, met Feyenoord-aanwinst Joao Teixeira, enkele hoofdrolspelers van toen blikken terug op de gewonnen Wereldbeker van Ajax in 1995 en nog veel meer.

Lees verder
Voor deze spelers van ADO Den Haag is het duel met Ajax extra bijzonder

De winterstop komt er bijna aan en dus lopen de spelers in de Eredivisie op hun tandvlees. Koploper Ajax gaat vlak voor de kerst op bezoek bij ADO Den Haag. Voor een aantal spelers van de thuisploeg is het namelijk een bijzonder duel, vijf spelers van ADO hebben een verleden bij de Nederlandse recordkampioen.

Lees verder
Interview Joshua Zirkzee: "De stap van Feyenoord naar Bayern was de beste keuze die ik ooit maakte"

Er werd het afgelopen jaar vooral óver hem gepraat, nauwelijks mét hem. Joshua Zirkzee (19) zag zijn naam in media wereldwijd opduiken. Intussen schermde Bayern München de spits die opgroeide in Spijkenisse vakkundig af voor nieuwsgierige journalisten. Wat vindt Zirkzee zelf van alle meningen die rondgingen? Wij legden het toptalent vijf uitspraken voor en vroegen hem te raden uit wiens mond ze afkomstig zijn.

Lees verder
Superelf Michel Valke, begaafde linkspoot

Met PSV werd hij twee keer kampioen. Als Feyenoorder werd hij in 1983 uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar. Michel Valke (61) speelde ook twee periodes voor Sparta Rotterdam, was twee jaar actief voor Olympique Lyon en sloot zijn loopbaan af bij FC Dordrecht. Daarna werd geconstateerd dat de zestienvoudig Oranje-international altijd had gevoetbald met één functionerende nier. Sinds 2007 werkt hij bij Feyenoord en is hij hoofd van het videoanalyseteam.

Lees verder
Mike van Duinen: "We zetten te veel druk op de wedstrijd tegen FC Emmen’’

Tegen een club uit de Keuken Kampioen Divisie kan je als Eredivisieclub alleen maar verliezen. Dat is een cliché, maar kan ook de harde realiteit zijn. Het overkwam PEC Zwolle deze week op bezoek bij Excelsior. In Rotterdam won de thuisploeg met 2-0 tegen het al onder vuur liggende PEC Zwolle.

Lees verder
Interview Barry Maguire: "De wet overtreden hoef je hier niet te proberen"

Twee buitenlandse avonturen leken Barry Maguire (31) niet gunstig gezind, maar bij zijn huidige club Geylang International krabbelt de middenvelder weer op. In Singapore is het jeugdproduct van FC Den Bosch niet weg te slaan. "Alles is super geregeld."

Lees verder
Interview Kay Tejan: "Ik hoorde direct dat al mijn haren zouden uitvallen"

Kay Tejan is ook dit seizoen een opvallende verschijning in de Tweede Divisie. De 23-jarige aanvaller van Kozakken Boys valt niet alleen in het oog door zijn doelpunten en goede spel. De oud-profvoetballer van FC Volendam heeft geen enkele haar op zijn lichaam. "Ik wist vooraf helemaal niets van auto-immuunziekten."

Lees verder