Wat is de basisbagage van een or-lid?
ORnet
Online versie
Testen op corona zonder klachten wordt ruimer mogelijk

Werkgevers kunnen vanaf april ook medewerkers zonder klachten laten testen op corona. Testen is altijd vrijwillig, en onder begeleiding van een BIG-geregistreerde arts.

Lees verder >
Nieuws en jurisprudentie
Steeds meer cao-onderhandelingen lopen vast

Steeds meer onderhandelingen lopen volgens het CNV vast. Dat ziet ook werkgeversvereniging AWVN. Maar over oorzaken en oplossingen denken de werkgevers heel anders dan het CNV.

Lees verder >
Overgang onderneming en medezeggenschap

Na een verloren aanbesteding gaat het personeel van de ene beveiliger over naar de andere, die de aanbesteding heeft gewonnen. De vraag is of de medezeggenschap mee overgaat met de ‘overgenomen’ medewerkers.

Lees verder >
OR workshopdag 2021
Wat wil jij als or-lid dit jaar bereiken?
Welke competentie(s) wil jij als persoon ontwikkelen? Tijdens de online voorjaarseditie op 25 mei krijg je volop de gelegenheid om aan je vaardigheden te werken die bruikbaar zijn voor jouw OR-werk én daarbuiten. Ervaren docenten die zelf midden in de praktijk staan staan voor jou klaar. Ga aan de slag tijdens interactieve sessies, waar persoonlijke aandacht vooropstaat. 
Verdieping
Wat is de basisbagage van een or-lid?

Het OR-werk is vrij breed en doet een beroep op veel vaardigheden. Maar je hoeft als or-lid niet alle vaardigheden of competenties in huis te hebben. Toch zijn sommige vaardigheden wel te zien als 'basisbagage' voor ieder or-lid.

Lees verder >
‘We hadden vooral veel vragen’

De twee organisaties voor ontwikkelingssamenwerkingCordaid en ICCO zijn samengegaan. Vanuit de twee or’s is er veel begrip. Maar dat betekent niet dat alles even makkelijk gaat.

Lees verder >
OR Jaarboek 2021
OR Jaarboek 2021
Het OR Jaarboek geeft helder en bondig een praktische uitleg aan bevoegdheden, werkwijze en faciliteiten van de or. Het boek helpt ieder lid van een ondernemingsraad om efficiënt en snel de informatie te vinden die hij of zij nodig heeft, voor, tijdens en na het overleg.
Adviesrecht in de praktijk
Adviesrecht in de praktijk
Dit is een praktisch handvat voor ondernemingsraden voorafgaand aan adviesaanvragen en tijdens het adviestraject. Alle informatie is gecentreerd rondom het adviesrecht van de ondernemingsraad. Ook worden, voor een volledig beeld, alle randzaken van het adviesrecht behandeld.
Nieuw in OR in de praktijk

alt
Kant en klare functieomschrijving voor een secretaris
De taak van de secretaris is om te zorgen voor een goede organisatie van het OR-werk en van de vergaderingen van de ondernemingsraad. Een heel belangrijk persoon dus. In OR in de praktijk vind je een functieomschrijving, zodat het gemakkelijker is om een secretaris te werven en zodat het voor iedereen duidelijk is waar zijn verantwoordelijkheden beginnen en eindigen.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright