Sollicitatiebingo voor supermensen

Open de nieuwsbrief in je browser
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Investeer nu
Beste investeerder,

Eind dit jaar gaat onze formidabele directeur in Ethiopië met pensioen. Ik had de eer om het sollicitatietraject voor haar opvolging te organiseren. Dat bleek vrolijk stemmend. Behalve de huidige directeur daar deed in ons panel ook nog Daisy mee, onze directeur uit Oeganda, die gespecialiseerd is in strakke interne procedures én in wendbaar omgaan met complexe politiek. En ons intens integere Ethiopische hoofd financiën, mede vanwege de broodnodige mannelijke blik.    
 
Uit principe werken wij trouwens alleen met medewerkers uit het land zelf. Ook als de Nederlandse ambassade ons aanraadt om toch vooral een expatriate aan te nemen. Ja zeker, ook dat komt voor. Maar dan krijgen we maar géén geld van die ambassade. En dan willen we ook nog bij voorkeur vrouwen aannemen. Behalve trouwens in ons team in Nederland, waar de verhouding inmiddels zo scheef is gegroeid dat we zelfs bij niet helemaal gelijke geschiktheid liefst een man zouden kiezen. Er reageerden 52 kandidaten op onze advertentie. Waarvan 4 vrouwen.
 
Na een eerste schifting waren er nog zes topkandidaten over - waarvan 2 vrouwen. Voor hen bedachten we vervolgens met elkaar negen sleutelvragen. Met maximaal tien punten per vraag. Score per vraag vervolgens wel geheel vrij naar eigen inzicht. En tien bonuspunten, ook naar eigen inzicht.
 
Ons hoofd financiën bleek vooral op zoek naar tien vaste trefwoorden, die hij voor de overzichtelijkheid ook nog liefdevol voor ons had uitgeprint. Sollicitatiebingo, in mijn ogen. Lekker overzichtelijk, vond hij. Hoog scoorde bij hem dan ook een kandidaat die ik zelf totaal niet kon volgen, omdat die alsmaar dingen zei als ‘mitsgaanders mettertijds merendeels methodisch audit protocol machinaal meerkeuzestramien.’ Ik denk dan: geen touw aan vast te knopen. Nul punten. Terwijl hij juicht: ‘ha, audit protocol, dát wou ik horen.’ Ook gaf ik forse bonuspunten aan de enige kandidate die bij het binnenkomen meteen om thee durfde te vragen, terwijl een ander panellid dat juist onbehoorlijk brutaal vond. En zo waren er nog veel en veel meer verschillende invalshoeken. 

Maar juist die diversiteit moet je dus durven toe te laten. Want al met al was het na de optelling van al onze scores en een goed gesprek gewoon glashelder. Want nu hebben we dus nog twee topkandidaten over, elk met geheel andere vaardigheden. Eén van beide is een vrouw. Beiden gaan komende week nog een uitgebreide werkstijlen-test maken. Nu dus duimen dat de beste wint…   
 
Evelijne   

7 miljoen mensen bereikt met Moringa


Drie jaar geleden ontving The Hunger Project een extra bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Het doel: ons succesvolle Moringa-programma uit Benin in drie jaar uitbreiden naar Ethiopië, Malawi en Oeganda. En dat hebben we gedaan!

Nu blikken we met een uitgebreide rapportage terug op een succesvolle samenwerking. Inmiddels kennen meer dan 7 miljoen mensen in Ethiopië, Malawi en Oeganda de voedingswaarde van Moringa, zijn meer dan 300 tuinen en kwekerijen opgezet, bijna 600.000 stekjes uitgedeeld, 10.000 zaden verspreid, 9 productiewerkplaatsen opgericht en leerden meer dan 40.000 mensen lekker koken met Moringa.

Graag nodigen we je uit om op 15 oktober 2018 – aan de vooravond van Internationale Wereldvoedseldag - in de Hortus Botanicus te Amsterdam een kopje Moringa-thee met ons te komen drinken om deze resultaten te vieren. Aan het programma dragen bij: Rowlands Kaotcha, landendirecteur van The Hunger Project Malawi, Leoni Jansen, zangeres en regisseur en Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project Nederland. Meld je snel aan!
 
Lees hier de volledige eindrapportage
Vier 3 jaar Moringa met ons mee - meld je hier aan voor 15 oktober!

Ons werk in India deze zomer in OPZIJ

Moge je moeder worden van honderd zonen, is een bekende Indiase gelukwens. Meisjes worden er nog altijd gezien als minderwaardig, en soms zelfs als een last. Maar de dochters van India zijn aan een opmars bezig, gesteund door The Hunger Project en het investeerdersnetwerk Odisha’s 100.

Journaliste Jolene Groen laat deze vrouwelijk leiders aan het woord, en schetst een goed beeld het werk van The Hunger Project. Dit zeven pagina tellende artikel is te lezen in de zomereditie van OPZIJ. 
Lees het volledige artikel hier
Wist je dat...
... The Hunger Project Bangladesh inmiddels door het hele land Safe Schools for Girls campagnes heeft opgezet? Het doel van deze campagnes is meisjes vaker naar school te laten gaan, ervoor te zorgen dat ze niet stoppen met school, en het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs voor deze meisjes. Met fantastische resultaten. In 2018 zijn door het hele land al ruim 760 campagnes opgezet, waar zo’n 31.500 mensen aan meededen. Het team in Bangladesh verwacht aan het einde van het jaar meer dan 1.000 campagnes te hebben uitgevoerd, waar ruim 50.000 mensen actief aan deelnemen. Samen bereiken zij nog veel meer mensen

Een feestelijke zomer in Burkina Faso

Het was feest in Burkina Faso deze zomer! Met uitbundig enthousiasme vierden maar liefs drie epicentra - Vowodgo, Zincko en Bissiga hun eigen zelfredzaamheid. Het waren dagen vol mooie terugblikken, speeches – onder andere van landendirecteur Evariste Yoagho – en vooral veel dans. Ook in het epicentrum Bougue in Burkina Faso mag er wat gevierd worden. Recent onderzoek toonde aan dat ze ook hier hele mooie resultaten boeken, onder andere op het gebied van de empowerment van vrouwen.  
 
Meer weten? Lees dan verder op onze website

Odisha's 100 inspiratie event in Utrecht

Ben jij 27 september aanwezig op ons Odisha's 100 (gratis) event in de Metaal Kathedraal in Utrecht? Het thema van de middag: de kracht van vrouwelijk leiderschap. In India, maar ook in Nederland. De verschillen zijn soms kleiner dan je denkt. Laat je deze middag inspireren. Met lezingen & workshops van:

  • Bercan Günel: Partner NGL International, ondernemer, commissaris/toezichthouder en auteur ‘We hebben al een vrouw’
  • Ineke Hurkmans: Oprichter Jump Movement en IamNL
  • Dagvoorzitter: Evelijne Bruning - Directeur The Hunger Project Nederland
Lees hier meer over het programma en meld je gratis aan

Ren voor The Hunger Project op 4 november

De inschrijving voor het allerleukste hardloopevent van het jaar is weer geopend! Want op zondag 4 november 2018 vindt de 12e Run for The Hunger Project plaats – het hardloopevenement van 5 of 10 km met start en finish in het indrukwekkende Olympisch Stadion in Amsterdam. De opbrengst van de Run for The Hunger Project komt ook dit jaar weer ten goede aan het werk van The Hunger Project in Benin. In 2017 haalden de 720 deelnemers met elkaar €110.000,- op!

Welk team en welke renner weten dit jaar het hoogste bedrag te werven? Je maakt dit jaar ook nog eens kans op een exclusieve hardloopclinic van niemand minder dan oud-Olympisch topsporter en NOS-analist Gregory Sedoc.
Schrijf je in voor Run for the Hunger Project 2018

Alvast voor in je agenda: Wereldvoedseldag op 13 oktober

World Food Day
Op zaterdag 13 oktober vindt het jaarlijkse World Food Day festival plaats in Den Bosch. Neem een exclusief kijkje achter de schermen van je eten tijdens World Food Day. Hét festival met workshops, talkshows, films, een streekmarkt en excursies die je laten zien waar ons dagelijks eten vandaan komt. 

Even bijkomen van alle excursies, workshops en lezingen? The Hunger Project serveert je een lekker kopje Moringa thee in de High Tea Hangout. 
Lees meer over het World Food Day festival en bestel tickets

In Memoriam: Raymond Smees


Deze zomer overleed geheel onverwachts een investeerder van het eerste uur, Raymond Smees. Een grootse man met een groot hart. Raymond was samen met zijn broer al sinds de allereerste investeerdersreis naar Benin een trouw Katakle-lid. Hij wordt gemist. We wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit plotselinge verlies.
Opbrengst Millenniumloop wordt verdubbeld
Het is bijna zo ver... zaterdagochtend om 7:00 uur starten de eerste lopers met de Millenniumloop in IJlst: een uitdagende estafette door de gemeente Sudwest Fryslân. Alle sponsorbijdragen komen ten goede aan The Hunger Project's epicentrum Osonson in Ghana.

Net voor de start hebben we nog érg fijn nieuws om te delen: een gulle investeerder in het einde van honger, die anoniem wil blijven, zal de opbrengst van de millenniumloop verdubbelen. Hoera! We kunnen niet wachten tot zaterdag. 
Colette Allale uit Benin is een succesvol cashew-ondernemer. Ze verkoopt niet alleen de noten, maar verwerkt op een slimme manier álles van de cashew. Door de vrucht uit te persen krijg je een smakelijk sap, dat Colette in flesjes verkoopt - compleet met bijpassend label. De gefrituurde restanten verkoopt ze als nootjes. "Door The Hunger Project kan ik hier op deze landbouwmarkt in Cotonou staan om mijn eigen producten te verkopen. En daar ben ik trots op."
Epicentrum Dasso
Share
Tweet
Share
Forward
Foto's: Anna Zhu, Roland de Zeeuw, Rebke Klokke en The Hunger Project
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
Ministerie van Buitenlandse Zaken
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Hunger Project · Arthur van Schendelstraat 500 · Utrecht, Utrecht 3511 MH · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp