Het is Internationale Meisjesdag!

Open de nieuwsbrief in je browser
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Investeer nu
Beeld Nationale Meisjesdag
Beste investeerder,

Wie ons al langer kent, weet: in de afgelopen jaren is het aantal mensen met honger in de wereld gehalveerd. Maar de afgelopen 3 jaar kwam er een teleurstellende
omslag in die zo gestaag dalende lijn. Daardoor zijn we wereldwijd nu terug waar we 10 jaar geleden ook waren: er zijn nu 821 miljoen mensen op de wereld die dag in dag uit te weinig te eten hebben. Of eten dat niet voedzaam genoeg is. Dat is 1 op 9 – oftewel 11% van alle mensen. En dat terwijl er genoeg is voor iedereen. Dat zijn dus 821 miljoen mensen te veel.

Die recente toename komt allereerst door conflicten – 15% van alle mensen met honger leeft in een conflictgebied. De andere grote boosdoener is klimaatverandering. Want de steeds heftiger wordende periodes van droogte, onvoorspelbare regens, overstromingen en stormen hebben een hele grote impact op de 2.5 miljard kleinschalige boeren op deze wereld, die voor hun inkomsten en eten immers volledig afhankelijk zijn van regen. Zij blijven daarmee verreweg de grootste kwetsbare groep. En juist daarom werken wij dag in dag uit juist met hen samen aan het einde van de honger in hun eigen omgeving.

Afgelopen jaar deden we dat met succes in ruim 13.000 dorpen. Goed om te weten dus dat wij ons door deze nieuwe cijfers heus niet uit het veld laten slaan. Maar we zien ook dat er, om het einde van de honger ook echt te halen, wel wat meer dan een tandje bij zal moeten. Zoiets als een kast vol kunstgebitten. We smeden dan ook de komende weken weer volop nieuwe snode plannen om dat zo slim mogelijk voor elkaar te krijgen. Ik vertrouw er op dat we daarbij ook op u mogen blijven rekenen. Want we zijn er dan wel bijna, maar nog lang niet helemaal.

Evelijne
Beeld Nationale Meisjesdag
Vandaag vieren we Internationale Meisjesdag

11 oktober is een bijzondere datum: het is Internationale Meisjesdag. We vieren de collectieve kracht en potentie van meisjes wereldwijd. Zou het niet geweldig zijn als overal ter wereld meisjes gelijke kansen krijgen? Dat ze naar school kunnen gaan en zonder geweld opgroeien?

In alle programma’s van The Hunger Project staan gelijke rechten en kansen voor meisjes centraal. Al in 2000 leidde The Hunger Project Bangladesh een samenwerkingsverband van organisaties om de eerste Nationale Meisjesdag in Bangladesh op poten te zetten. Dit groeide uit tot Internationale Meisjesdag, dat sinds 2012 een door de Verenigde Naties erkende dag is.

Dit jaar is het thema ‘With her: a skilled workforce’ waarin onderwijs en training voor meisjes, om ze voor te bereiden op de arbeidsmarkt, centraal staat. Nieuwsgierig naar dit thema? En weten waarom Internationale Meisjesdag zo belangrijk is?
Lees hier meer
Kom je aanstaande zaterdag langs op het World Food Day festival in Den Bosch?

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag en vraagt de Verenigde Naties aandacht voor voedselzekerheid in de wereld. Al op 13 oktober vindt het jaarlijkse World Food Day festival plaats in Den Bosch. En The Hunger Project is erbij! Kom bij ons een kop Moringa-thee drinken in de High Tea Hang Out. 

Met steun van de Nationale Postcode Loterij hebben wij de voedende wonderboom Moringa de afgelopen 3 jaar onder de aandacht gebracht van ruim 7 miljoen mensen in Ethiopië, Malawi en Oeganda. En daarmee is het einde van de honger weer een stapje dichterbij. Daarover leer je meer in onze High Tea Hang Out – en natuurlijk laten we je Moringa ook ruiken, voelen en proeven. Toegang tot World Food Day is gratis, je hebt wel een entreebewijs nodig.
Bekijk het programma en bestel hier een gratis entreeticket
Hoe goed ken jij The Hunger Project?

En het werk dat wij over de hele wereld doen? Onze collega's in New York maakten een leuke, korte quiz. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel mensen wij wereldwijd bereiken met onze programma's? Test jezelf hier met 5 vragen!
Doe de quiz hier!
Illustratie agenda
Het is druk bij The Hunger Project!  

Er staan heel wat leuke events op de planning. Luister je mee naar een vurig muziekspektakel van het Nederlands Blazers Ensemble of ren je mee in de 12e Run for The Hunger Project? Al onze komende events op een rij:

11 – 17 oktober | Onze muziekvrienden uit Benin spelen – door heel Nederland - samen met het Nederlands Blazers Ensemble de ‘Desert Blues’…

13 oktober | Het World Food Day festival strijkt neer in Den Bosch. Het thema dit jaar? Data & Tech!   
         
15 oktober | We delen en vieren de resultaten van ons geslaagde Moringa project in de Hortus Botanicus in Amsterdam.

4 november De 12e Run for The Hunger Project – een hardloopevenement van 5 of 10 km in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Heel veel business teams doen al mee, jij ook?

16 november Purpose Day – een inspirerend event voor ondernemers met workshops en lezingen in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. The Hunger Project’s Saskia Bouter is een van de sprekers deze dag.        
Video muzikanten Benin
Nieuwsgierig naar het vurig muziekspektakel van onze muziekvrienden uit Benin? Bekijk hier alvast een voorproefje. 
Portret Ashalatan
Ashlatan (19 jaar) uit Dumuria, Bangladesh, is vorig jaar jeugdleider geworden en zit vol ambitie:  

“Ik ben erg gemotiveerd om andere meisjes te inspireren om krachtige vrouwen te worden. Ik wil ook graag inzetten tegen kindhuwelijken. Mijn zusje trouwde al toen ze 12 was en een vriendin van mij trouwde al heel jong om uit armoede te ontsnappen. Zij werd ernstig ziek tijdens haar eerste zwangerschap. Ik wil wel graag een gezin, maar wel met maar één kind. Mijn eerste prioriteit is om te gaan studeren.”
Beeld kookdemonstratie Ethiopië
Share
Tweet
Share
Forward
Foto's: Johannes Odé, Rebke Klokke en The Hunger Project.
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
Ministerie van Buitenlandse Zaken
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Hunger Project · Arthur van Schendelstraat 500 · Utrecht, Utrecht 3511 MH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp