Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Eindelijk kun je weer naar theater en film in de bieb. En naar een stadsfestival. Lees er alles over in deze nieuwsbrief.
S
 
 

Dit is een bijzondere voorstelling over de Nederlandse asielprocedure. Theatermaker Ilay den Boer neemt je mee op een stormachtige reis door de asielprocedure in Nederland. Dit doet hij samen met zijn vriend Hassan, een vluchteling uit Gaza, en Peter, hoor- en beslismedewerker bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).  Salomonsoordeel is een intense theatrale ervaring, waarbij het abstracte politieke debat over migratiebeleid invoelbare proporties krijgt. I.s.m. de Stadsschouwburg Utrecht.

 
 
Vanaf woensdag 30 juni t/m zondag 11 juli | 19.30 – 22.30 uur |Er is nog een aantal kaarten beschikbaar| kaartjes via Stadsschouwburg | leden van de bibliotheek krijgen 5 euro korting (beeld © Prins de Vos)
Dinsdag 29 juni is er een generale repetitie. Daar kun je gratis bij zijn. Het enige wat je hoeft te doen is een kaartje reserveren. Dat kan hier

Let op: er worden deze avond foto’s gemaakt. Die kunnen voor promotiedoeleinden gebruikt worden. Met je bezoek ga je hiermee akkoord.
 
S

Hoogt in Bieb Neude vertoont weer bijzondere onalledaagse films in onze Filmzaal. Uiteraard coronaproof. Bij welke film mogen we jou verwelkomen? De komende weken zijn onder andere de volgende films te zien:

 

100UP 
Al meer dan een eeuw geleefd en nog steeds starten ze de dag verbazingwekkend goed. In 100UP ontmoet je een levenslustige groep 100-plussers.

Shadow Game 
In het aangrijpende coming-of-age-verhaal volg je jonge vluchtelingen op reis door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland.

Undine 
Hou je van architectuur én oude mythes? Dan is deze film een aanrader! Met dit moderne sprookje herinterpreteert Christian Petzold  de mythe van de waternimf Undine, die boven water maar op één manier kan overleven: door de menselijke liefde.  

Alle informatie en kaartjes reserveren: hoogt.nl/biebneude 

 
S

Van vrijdag 9 juli tot en met zondag 11 juli organiseert Duurzame Week Utrecht het grootste duurzaamheidsfestival van Nederland! Ook in bieb Neude bruist het dan van de activiteiten. Doe mee met de workshops, laat je inspireren en green up your life! Ontmoet modeontwerper Joline Jolink. Krijg tips om je huis te verduurzamen tijdens mini-workshops. Of luister naar lezingen over zerowaste leven, voedselverspilling, duurzaam interieur en schone rivieren. Bekijk hier het hele programma, inclusief de beste boekentips.

 
S
 
 

Op woensdag 30 juni nemen burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Linda Voortman het boek ‘Utrecht en de Slavernij’ van Nancy Jouwe, Matthijs Kuipers en Remco Raben in ontvangst. Het boek wordt aangeboden als onderdeel van een breder programma rond de herdenking van Keti Koti in Bibliotheek Neude. Meer informatie vind je hier

 
 
S
 
 
De Utrechtse Domtoren bestaat dit jaar 700 jaar. Illustrator Ellen de Bruijn heeft een enorme meterslange kleurplaat ontworpen, speciaal voor Bibliotheek Utrecht. Op zaterdag 26 juni, de verjaardag van de Domtoren staan we bij het Domplein en kunnen kinderen meekleuren. Kom gezellig langs met je (buur)kinderen, neven en nichten. Lees meer
 
 
S
 
Voor al je vragen over taal, digitaal, overheid, geld en administratie, werk, gezondheid en wonen kun je voortaan terecht in de bieb. In alle vestigingen zijn er spreekuren. We luisteren, geven direct antwoord of verwijzen je naar de juiste instantie. Op onze website kun je 24/7 terecht. Neem een kijkje op Informatiepunt.
 
S
Geen lid en wil je af en toe iets lenen, kopiëren of printen? Dan is de NUpas echt iets voor jou. Je betaalt eenmalig € 2,50 en zit nergens aan vast. Lees hier alle voordelen van de pas.
 
S
 
 
Snuffel aan kunst in deze laagdrempelige online mini-colleges. Dat is de kunst! is een samenwerking van TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht, Kunstuitleen Utrecht en Bibliotheek Utrecht.
 
 
 
Vanaf zondag 18 juli tot en met zondag 29 augustus gaat de bieb naar buiten. Met onze biebfiets toeren we door heel Utrecht. Je komt ons tegen in parken, speeltuinen, pleinen en op nog veel meer onverwachtse plekken. Jij kiest een verhaal en wij lezen voor. Hou onze website en socials in de gaten.
 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open