Johan Simons (L) en Milo Rau (R)
Johan Simons (L) en Milo Rau (R): de voormalige en nieuwe artistiek leider van NTGent

Theaterfestival Boulevard

Nieuwsbrief

Wij mogen de eerste twee voorstellingen aan jullie presenteren! Kaartverkoop voor deze twee titels start vandaag.
Boulevard coproduceert twee voorstellingen en presenteert de wereldpremières tijdens het aankomende festival. De Volkskrant schreef over deze projecten in de krant van vandaag, "De vrouwen uit de Eerste Wereldoorlog laten van zich horen". We zijn trots om de voormalige én nieuwe artistiek leider van NTGent tijdens het festival te verwelkomen. 

Johan Simons/Elsie de Brauw/ Erwin Mortier
VERBODEN GEBIED: VROUW IN NIEMANDSLAND

za 4, zo 5 & di 7, wo 8 augustus Theater de Speeldoos (Vught)
Het is 1914. Duizenden vrouwen melden zich bij het Belgische leger aan. Tallozen krijgen een spoedcursus verpleging. In en rond het zogeheten Verboden Gebied aan het westfront liggen de veldhospitalen, waar zij zich over doden en gewonden ontfermen. In de aangrijpende monoloog Verboden Gebied: Vrouw in Niemandsland, brengt actrice Elsie de Brauw [Hollandia, Toneelgroep Amsterdam, NTGent] in een regie van Johan Simons verhalen van vrouwen in de Eerste Wereldoorlog tot leven. Schrijver van het stuk is Erwin Mortier.
Knack: “Dit schitterend miniatuurtje verdient een tournee door Europa.”
Een productie van Gone West Weergaloos in samenwerking met GoneWest/provincie West-Vlaanderen. coproductie: Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch
 
NTGent / Milo Rau   
COMPASSIE. DE GESCHIEDENIS VAN HET MACHINEGEWEER
première

do 2, vr 3, za 4 augustus Verkadefabriek  
Het lot van de vluchtelingen onthutste heel Europa en intellectuelen en politici verklaarden zich solidair met het leed van mensen uit het Midden-Oosten en Afrika. Beelden van drenkelingen op de mediterrane stranden of van slachtoffers van de burgeroorlogen en ziektes in Centraal-Afrika: de crises en rampen van onze tijd zijn alomtegenwoordig op de tijdslijnen van onze Facebookpagina’s, op televisie en in de pers.
Theatermaker Milo Rau [Bern, 1977] reisde naar brandhaarden in het Midden-Oosten en de Congo. Daar sprak hij hulpverleners, geestelijken en oorlogsslachtoffers. In zijn indringende semidocumentaire dubbelmonoloog Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer gidsen de actrices Els Dottermans [B] en Olga Mouak [F] het publiek naar de grenzen van tegenstrijdig terrein. 
De première van deze nieuwe productie vindt plaats tijdens Theaterfestival Boulevard. De voorstelling gaat op tournee in het seizoen 2018/2019.
coproductie Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch
Artikel over Geef een Toegift
in MestMag

"Podiumkunsten? Daar moet iedereen van kunnen genieten. Ook degenen die geen geld hebben voor een toegangskaartje. Dat is de gedachte achter ‘Geef een Toegift’. Mestmag.nl ging het gesprek aan met Coralie van Theaterfestival Boulevard en Tessa van Quiet Den Bosch over dit bijzondere initiatief."

Lees het artikel hier verder!
Copyright © 2018 Theaterfestival Boulevard, All rights reserved.
We sturen u deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld op de website van Theaterfestival Boulevard.

Our mailing address is:
Theaterfestival Boulevard
PO Box 1704
Sint Josephstraat 18
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211NJ
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.