Kennisbanken E-installatie
Online versie
Het verschil tussen TT- en TN-stelsels
In NEN 1010 wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende typen stroomstelsels. Adviseur en opleider Jan van der Meer legt het verschil uit tussen TT- en TN-stelsels. 
Lees verder >
Aarding: een potentiaalvereffeningsleiding is geen beschermingsleiding
Wie in een installatie aarding aanbrengt, heeft te maken met veel componenten met elk een andere benaming. In de praktijk worden deze nog wel eens door elkaar gehaald. 
Lees verder >
Aardingsweerstand meten
Aardingsweerstand is onder te verdelen in aardverspreidingsweerstand en aardcircuitweerstand. Deze kennen verschillende meetmethoden. We behandelen ze in dit artikel.
Lees verder >
Aarding van pv-installaties
Vanuit de NEN 1010 is aarding van pv-installaties verplicht zodra de installatie zich in de buurt van een bliksemafleider bevindt.
Lees verder >
Aardingssystemen & meten
Het is belangrijk om bij oplevering, uitbreiding, renovatie of inspectie van een installatie na te gaan of het aardingssysteem (nog) geschikt is. De installateur of inspecteur krijgt meer inzicht in het systeem door het meten van circuitweerstanden. 
Lees verder >
Aarding: met welk stelsel heb je te maken?
Bij het ontwerpen van een installatie is het belangrijk om te weten of er sprake is van een TT -dan wel een TN-stelsel. Sjef Cobben, hoofdredacteur van Kennisbank Installatie Journaal en hoogleraar aan de TU Eindhoven licht toe.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright